Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
HideMyAss VPN Kodi - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Kodi dla początkujących (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: HideMyAss VPN Kodi (/showthread.php?tid=3467)

HideMyAss VPN Kodi - huuki - 08-03-2021

Hej, potrzebuję pomocy jestem świeży w temacie.
Zakupiłem HMA VPN i zainstalowałem na moim Mi Box S, wystarczy, że odpalę aplikację HideMyAss VPN na android TV i włączę kodi i mogę czuć się bezpiecznie? czy muszę instalować jakieś wtyczki na kodi?

RE: HideMyAss VPN Kodi - dabroviec - 09-03-2021

W jakim jesteś kraju i co robisz że potrzebujesz VPN?

RE: HideMyAss VPN Kodi - huuki - 09-03-2021

(09-03-2021, 09:42 AM)dabroviec napisał(a): W jakim jesteś kraju i co robisz że potrzebujesz VPN?
Polska, używam np. przy korzystaniu z wtyczki sportowa.

Czy w Kodi masz zmienione IP sprawdzisz tym (nie testowałem, wygooglowałem) - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jednak aby było szybciej i nie bawić się w instalowanie wtyczki, możesz pobrać jakąś aplikację speed test oraz wejść przez przeglądarkę na By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z wyłączonym i włączonym VPN i porównać adresy IP. Jeśli będą skrajnie różne to znaczy że VPN działa. Sprawdziłbym to na aplikacji speed test jak i przeglądarce, aby mieć pewność globalnego działania programu VPN w systemie.

Tak poza tym, nie wiem czy jest sens używania VPN do oglądania TV.

RE: HideMyAss VPN Kodi - szopns - 09-03-2021

(09-03-2021, 02:13 PM)dabroviec napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jednak aby było szybciej i nie bawić się w instalowanie wtyczki, możesz pobrać jakąś aplikację speed test oraz wejść przez przeglądarkę na By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z wyłączonym i włączonym VPN i porównać adresy IP. Jeśli będą skrajnie różne to znaczy że VPN działa. Sprawdziłbym to na aplikacji speed test jak i przeglądarce, aby mieć pewność globalnego działania programu VPN w systemie.

Tak poza tym, nie wiem czy jest sens używania VPN do oglądania TV.
Zanim się coś podlinkuje, poleci, to warto choćby przeczytać co się linkuje. Otóż drogi kolego podlikowałeś do strasznego g... indigo z tvaddons. A o tvaddons i innych złych, potencjalnie niebezpiecznych repozytoriach możesz przerzeczytać tu (lektura jakby obowiązkowa) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

RE: HideMyAss VPN Kodi - huuki - 09-03-2021

Żeby nie zakładać kolejnego tematu. Często mi się zacinają streamy na sportowa.
Czy mógłbym skorzystać z tb7.pl i podpiąć pod wtyczkę sportowa lub innego hostingu?
Czy muszę korzystać z dodatku wtyczki do tb7.pl player i ręcznie szukać streamów?

(09-03-2021, 02:23 PM)szopns napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dlatego napisałem, że tylko zostało to przeze mnie wygooglowane i sam tego nie testowałem oraz dałem drugą - preferowaną, opcję.
Mimo wszystko faktycznie zachowałem się nieodpowiedzialnie. Swoją drogą dodatek Indigo kojarzę, bo sam był u mnie w Kodi kiedyś, tak samo jak repo fusion, dlatego podświadomie mogły wydawać się godne zaufania. Wydaje mi się, że musiało to być z tutejszego poradnika, najpewniej dotyczącego instalacji Exodusa lub Incursion, bo sam wtyczek nie szukałem w sieci a repo fusion kojarzy mi się właśnie z jedną z tych wtyczek.

(09-03-2021, 03:20 PM)huuki napisał(a): Żeby nie zakładać kolejnego tematu. Często mi się zacinają streamy na sportowa.
Czy mógłbym skorzystać z tb7.pl i podpiąć pod wtyczkę sportowa lub innego hostingu?
Czy muszę korzystać z dodatku wtyczki do tb7.pl player i ręcznie szukać streamów?

Mogę się mylić ale tb7 chyba nie ma nic wspólnego ze streamami programów TV.