![]() |
|
HideMyAss VPN Kodi - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kodi dla początkujących (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: HideMyAss VPN Kodi (/showthread.php?tid=3467) |
HideMyAss VPN Kodi - huuki - 08-03-2021 Hej, potrzebuję pomocy jestem świeży w temacie. Zakupiłem HMA VPN i zainstalowałem na moim Mi Box S, wystarczy, że odpalę aplikację HideMyAss VPN na android TV i włączę kodi i mogę czuć się bezpiecznie? czy muszę instalować jakieś wtyczki na kodi? RE: HideMyAss VPN Kodi - dabroviec - 09-03-2021 W jakim jesteś kraju i co robisz że potrzebujesz VPN? RE: HideMyAss VPN Kodi - huuki - 09-03-2021 (09-03-2021, 09:42 AM)dabroviec napisał(a): W jakim jesteś kraju i co robisz że potrzebujesz VPN?Polska, używam np. przy korzystaniu z wtyczki sportowa. RE: HideMyAss VPN Kodi - dabroviec - 09-03-2021 Czy w Kodi masz zmienione IP sprawdzisz tym (nie testowałem, wygooglowałem) - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Jednak aby było szybciej i nie bawić się w instalowanie wtyczki, możesz pobrać jakąś aplikację speed test oraz wejść przez przeglądarkę na By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. z wyłączonym i włączonym VPN i porównać adresy IP. Jeśli będą skrajnie różne to znaczy że VPN działa. Sprawdziłbym to na aplikacji speed test jak i przeglądarce, aby mieć pewność globalnego działania programu VPN w systemie. Tak poza tym, nie wiem czy jest sens używania VPN do oglądania TV. RE: HideMyAss VPN Kodi - szopns - 09-03-2021 (09-03-2021, 02:13 PM)dabroviec napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Zanim się coś podlinkuje, poleci, to warto choćby przeczytać co się linkuje. Otóż drogi kolego podlikowałeś do strasznego g... indigo z tvaddons. A o tvaddons i innych złych, potencjalnie niebezpiecznych repozytoriach możesz przerzeczytać tu (lektura jakby obowiązkowa) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: HideMyAss VPN Kodi - huuki - 09-03-2021 Żeby nie zakładać kolejnego tematu. Często mi się zacinają streamy na sportowa. Czy mógłbym skorzystać z tb7.pl i podpiąć pod wtyczkę sportowa lub innego hostingu? Czy muszę korzystać z dodatku wtyczki do tb7.pl player i ręcznie szukać streamów? RE: HideMyAss VPN Kodi - dabroviec - 09-03-2021 (09-03-2021, 02:23 PM)szopns napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Dlatego napisałem, że tylko zostało to przeze mnie wygooglowane i sam tego nie testowałem oraz dałem drugą - preferowaną, opcję. Mimo wszystko faktycznie zachowałem się nieodpowiedzialnie. Swoją drogą dodatek Indigo kojarzę, bo sam był u mnie w Kodi kiedyś, tak samo jak repo fusion, dlatego podświadomie mogły wydawać się godne zaufania. Wydaje mi się, że musiało to być z tutejszego poradnika, najpewniej dotyczącego instalacji Exodusa lub Incursion, bo sam wtyczek nie szukałem w sieci a repo fusion kojarzy mi się właśnie z jedną z tych wtyczek. (09-03-2021, 03:20 PM)huuki napisał(a): Żeby nie zakładać kolejnego tematu. Często mi się zacinają streamy na sportowa. Mogę się mylić ale tb7 chyba nie ma nic wspólnego ze streamami programów TV. |