![]() |
|
Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kodi dla początkujących (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg (/showthread.php?tid=3574) Strony:
1
2
|
Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Joseffino - 09-04-2021 Wg. Poradnika dla systemu Android pobrałem plik < prebuilt-binaries.zip >. Po rozpakowaniu znajdują się tam 3 foldery: armeabi-v7a armeabi-v7a-neon x86 Każdy z nich posiada plik FFmpeg, nie wiem który mam skopiować na moje urządzenie i czy razem z folderem. RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - mjw - 09-04-2021 Uniwersalny: armeabi-v7a RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Joseffino - 09-04-2021 (09-04-2021, 04:06 PM)mjw napisał(a): Uniwersalny: armeabi-v7aDuże dzięki, jutro testuję. RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Joseffino - 10-04-2021 Coś zrobiłem nie tak, gdy wtyczka IPTV Recorder została zainstalowana, to w oknie Wideo - All Channels - mam listę kanałów WP pilot. Gdy kliknę np. TVP 1 HD, to przez 2 sekundy kółeczko się obróciło i dalej nic się nie dzieje. Postanowiłem zacząć wszystko od nowa, tzn. w oknie IPTV Recorder < odinstaluj > - < usunąć wszystkie dane > na Tak i nie pomogło. Czy należy jeszcze coś wyczyścić ? W Ustawieniach - IPTV Recorder - Jobs and Rules - w poradniku pozycja ffmpeg.exe jest podana ścieżka adresu X:\ffmpeg.exe\...\...\ffmpeg.exe. W moim przypadku ostatnia pozycja ścieżki jest \...\ffmpeg (bez .exe), czy jest to błąd. RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - jon1022 - 10-04-2021 (10-04-2021, 10:13 AM)Joseffino napisał(a): Coś zrobiłem nie tak, gdy wtyczka IPTV Recorder została zainstalowana, to w oknie Wideo - All Channels - mam listę kanałów WP pilot.Pytanie czy z WP pilota można w ogóle coś nagrać...bo generalnie nie da się w Kodim nagrywać z serwisów kożystających z DRM RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Joseffino - 10-04-2021 (10-04-2021, 10:18 AM)jon1022 napisał(a): Pytanie czy z WP pilota można w ogóle coś nagrać...bo generalnie nie da się w Kodim nagrywać z serwisów kożystających z DRMNie mam pojęcia czy można. Może Kol. @mjw będzie wiedział. RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Mariusz89B - 10-04-2021 Czyli teorytycznie mozna nagrywac, jednak wp pilot wyrzuca blad 403 przez ffmpeg. Wydaje mi sie ze wystarczy podac poprawne headersy by moc nagrywac, bede mial chwile to sprawdze i dodam wsparcie do m-TVGuide. EDIT: Dodalem wsparcie do wtyczki, mozna nagrywac WP Pilot. By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Joseffino - 05-06-2021 (10-04-2021, 07:40 PM)Mariusz89B napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Panowie, zainstalowałem kodi 19.1 w windows 10 64bit. Poszukuję pliku FFmpeg.exe do wymienionego Windowsa. W poradniku "Jak zainstalować i skonfigurować dodatek IPTV Recorder" podany plik jest "martwy" 64bit By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - mjw - 05-06-2021 Pobierasz odpowiedni dla swojego systemu plik stąd: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. wypakujesz i w folderze bin jest odpowiedni plik RE: Dodatek IPTV Recorder wybór pliku ffmpeg - Joseffino - 05-06-2021 Dzięki, pobrałem i rozpakowałem i jest odpowiedni FFmpeg.exe dla windowsa. Na PC mam Kodi 19.1 zainstalowany WP Pilot oraz PVR IPTV Simple Client. Wg. poradnika chciałem zainstalować IPTV Recorder (jest tylko do Kodi 18) i tu mam problem którego nie rozumię, próbowałem 3 razy i zawsze to samo Według poradnika jak doszedłem do: Dodatki / Menedżer dodatków Wchodzimy w Zainstaluj z pliku zip Wybieramy wcześniej dodane źródło primaeval Instalujemy repository.primaeval.zip Po chwili komunikat: Primaeval´s beta dev repository Dodatek został zainstalowany. Wchodzimy w zainstaluj z repozytorium. Wybieramy primaeval´s beta dev repository Według poradnika otwiera się okno: Menu kontekstowe Programy Repozytorium dodatków Usługi Wtyczki wideo Powinniśmy nacisnąć – Wtyczkę wideo i wybrać IPTV Recorder W moim przypadku po wybraniu primaeval´s beta dev repository Otwiera się okno i jest tam tylko folder Repozytorium dodatków. Gdy kliknę na to repozytorium to tam są 2 pozycje: IMDb Seard Addon Repository primaeval´s beta dev repository Po kliknięciu na primaeval´s beta dev repository to otwiera się okno zainstaluj, W ogóle brak Wtyczek wideo żeby wybrać IPTV Recorder. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak jest. |