![]() |
CANAL+ BOX 4K - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Testy, recenzje, opinie. (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: CANAL+ BOX 4K (/showthread.php?tid=3676) |
CANAL+ BOX 4K - mjw - 26-05-2021 Dotarł do mnie wczoraj box od Canal+ zakupiony za 169 złotych. Specyfikacja: SoC: Amlogic S905X2 CPU: Quad-core 1.8 GHz (ARM Cortex-A53) GPU: ARM Mali-G31 MP2 RAM: 2GB Pamięć wbudowana: 16GB Wifi: 5Ghz, 2.4Ghz BT: tak Pilot: na BT z wbudowanym mirkofonem LAN: 100 Mbps SPDIF: tak Slot kart pamięci: nie Port USB: 1x 3.0 System: Android TV 9 z nakładka Canal+ Certyfikacja: DRM Widevine L1, Netflix 4k Wbudowany Chromecast: tak Tuner: DVB-T2 Póki co box działa zadziwiająco dobrze i co ciekawe udało się na nim uruchomić CoreELEC z USB. Działa WiFi i BT, jednak nie działa wbudowany tuner. W miarę użytkowania będę uzupełniać post z rezultatami. Przetestowane:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Test prędkości wifi:
RE: CANAL+ BOX 4K - gadom92 - 27-05-2021 Box fajny, w porównaniu do mi boxa dużo szybszy. Tylko ten launcher jest irytujący. Wgrałem ten By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. A appke do Canal+ wgrałem sobie ręcznie bo w sklepie jej nie znajduje. Do telewizji naziemnej live channels sprawuje się świetnie RE: CANAL+ BOX 4K - hdmi - 08-06-2021 w jaki sposob uruchomiles coreelec ? RE: CANAL+ BOX 4K - mjw - 08-06-2021 Wrzuciłem pusty plik update.zip i z ustawień Androida wywołalem aktualizację, przed restartem podmieniłem pendrive na ten z coreelec i ruszyło. RE: CANAL+ BOX 4K - Krish - 09-06-2021 Mam właśnie u siebie TV boxa od Canal+ i borykam się z problemem odtwarzania filmów Bluray/mkv o wadze 70-80GB (4k/hdr10). Czy Twój sprzęt też ma problem z buforowaniem? RE: CANAL+ BOX 4K - mjw - 09-06-2021 No 80GB przez LAN o prędkości MAX 100Mbps to nie ma innej możliwości jak buforowanie, jak masz WiFi 5Ghz to uciągniesz MAX 250Mbps i wtedy powinno być dobrze. Szybka kalkulacja przepustowości sieci LAN MAX 100Mbps:
Przy WiFi 5Ghz:
RE: CANAL+ BOX 4K - Krish - 09-06-2021 Hmm. Na Savio Platinium po LANie idzie bez zacięcia ![]() RE: CANAL+ BOX 4K - mjw - 09-06-2021 Nic dziwnego, Savio Platinum ma LAN 1Gbps. RE: CANAL+ BOX 4K - Krish - 09-06-2021 Ok, to miałoby sens. Jednak problem dalej jest. Włączyłem Wifi 5G i zrobiłem speed test. Rezultat 180Mbp/s w dwie strony (Internet, LAN pewnie jeszcze lepiej). Można przyjąć, że jest to lepszy wynik niż po kablu Ethernet. Włączyłem Kodi, włączyłem ten sam film, który wcześniej przycinał się zawsze w 38 sekundzie i teraz... Przycina się w 8 sekundzie i co kilka sekund buforuje, przycina - tak bez końca. Więc pomimo 5G i bardzo dużego transferu, kabel idzie lepiej. Patrzyłem też na NASie, generalnie ruch jest na poziomie 3MB/s.... więc jest ledwo proszony o uwagę. Mam wrażenie, że TV Box prosi o zbyt małe pakiety danych (aby nie przeciążać łącza?) i w przypadku powiedzmy 10 sekund filmu o wadze 80GB po prostu nie nadąża i traci płynność. RE: CANAL+ BOX 4K - mjw - 09-06-2021 Wieczorem będę w domu i zrobię Ci test jak to wygląda u mnie, test sieci wewnętrzne BOX <-> NAS przez iperf3. |