![]() |
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection (/showthread.php?tid=3687) |
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 31-05-2021 ![]() Stara nazwa skórki: Arctic Zephyr 2 Heppen Mods
Jest to modyfikacja skórki Arctic Zephyr 2 autorstwa heppen. Arctic Zephyr 2 jest minimalistyczną skórką stworzoną przez jurialmunkey i zmodowaną do pracy z Kodi 19 Matrix przez pkscout. Skórka została zaprojektowana jako prosta, aby użytkownik mógł skupić się na swojej zawartości multimedialnej. Oprócz domyślnego jasnego schematu kolorów, skórka zawiera również kilka ciemniejszych wariantów.
![]() Więcej screenów: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Krótka prezentacja skórki w formie wideo:
Cześć!
Jest to moja modyfikacja świetnie znanej i lubianej skórki Arctic Zephyr 2 dla Kodi 19 Matrix. Jako, że chciałbym ją przytrzymać przy życiu, zamierzam w miarę możliwości poprawiać błędy i wprowadzać rzeczy, których mi brakuje. Póki co zmian jest niewiele. Mimo wszystko, nie zamierzam zmieniać zamysłu skórki, jej konsystencji, ani wprowadzać większych zmian. Jeśli takie się trafią, będą ukryte za przełącznikiem, dzięki czemu będziemy mogli je łatwo włączać/wyłączać. Mam nadzieję, że będzie się Wam z niej korzystało równie dobrze co mi ![]() Changelog:
Do tej pory, aktualizacje pojawiały się bardzo często. Teraz pora nieco zwolnić i wydawać więcej poprawek w jednej aktualizacji. Gdyby ktoś chciał pomóc w rozwoju, bądź tłumaczeniu zapraszam na GitHub ![]() Instalacja: Polecam instalację z repozytorium, żeby mieć automatyczne aktualizacje.
![]() ![]() //edit @DenDy Jako że stare linki są nieaktywne to dorzucam nowe, do "mojej" wersji. - Link do instalacji repozytorium przez "Menedżera plików" kodi - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - Link bezpośredni do repozytorium (.zip) - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - Link do skórki (bez repozytorium) (.zip) - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. lub By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. + wymagana zależność By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Arctic Zephyr 2 - Heppen Mods [Kodi 19 Matrix] - mjw - 31-05-2021 O bardzo fajnie, podoba mi się. ![]() RE: Arctic Zephyr 2 - Heppen Mods [Kodi 19 Matrix] - zborus - 31-05-2021 screeny by się jakieś przydały ![]() RE: Arctic Zephyr 2 - Heppen Mods [Kodi 19 Matrix] - heppen_ - 31-05-2021 (31-05-2021, 03:05 PM)zborus napisał(a): screeny by się jakieś przydałyO fakt, dzisiaj wieczorem podrzucę ![]() #edit Dodałem screeny do pierwszego posta. RE: Arctic Zephyr 2 Resurrection [Kodi 19 Matrix] - heppen_ - 06-06-2021 Od ostatniego posta wjechało kilka aktualizacji mniejszych/większych. Z tych większych to na pewno ta dzisiejsza. Oprócz zmiany rebrandingu, pozbyłem się również większości "starego" kodu. Poleciały zależności m.in. od skinhelpera. Dodatkowo musiało polecieć kilka ustawień i funkcji do momentu, aż uda mi się je zaimplementować w sposób optymalny. Skórka powinna działać nieco bardziej żwawo. Niestety po zmianie rebrandingu, skórka wymaga ponownej instalacji. Co w sumie nie jest wcale takie złe, gdyż stare zależności nie są już wymagane ![]() RE: [Kodi 19 Matrix] Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 18-06-2021 Od publikacji ostatniego posta zmieniło się jeszcze więcej ![]() Doszły 2 nowe style strony głównej. Inspirowane (tylko trochę ^^) Netflixem. W tym jeden zawierający ciemny motyw. Dodałem, a raczej zaimplementowałem ponownie opcję rozmycia tła. Tym razem wykorzystuje ona themoviedb helper. Dodany został przycisk zarządzania listą trakt.tv prosto z widoku informacji o filmie. Naprawione zostały aspekty Landscape i Small Landscape - już nie wyglądają tak samo (wejdzie to z dzisiejszą wieczorną aktualizacją). A dla użytkowników CoreELEC doszedł przycisk wyświetlania playerprocessinfo. I ogólnie zaszło dużo poprawek i zmian ![]() ![]()
RE: [Kodi 19 Matrix] Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - kris777 - 19-06-2021 Zainstalowałem skórkę na moim HTPC / LibreElec najnowszy build nightly 19 matrix .... i niestety skórka wisi już prawie 15 minut z napisem : Arctic Zypher 2 Resu. kółko kręci się w kółko ale żadnej reakcji i poprawnej instalacji w/w. Teraz muszę jakoś to odinstalować bo po restarcie jest to samo :-( Ps. OK usunąłem przez ssh /storage/addons/ Mam pytanie czy komuś działa w/w skin na LE / generic ( intel ) ? ...może mój błąd polegał na tym iż przy oknie konfiguracji wstępnej skina nic nie robiłem tylko dałem OK może wymagane jest ustawianie ? RE: [Kodi 19 Matrix] Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 19-06-2021 (19-06-2021, 08:55 AM)kris777 napisał(a): Zainstalowałem skórkę na moim HTPC / LibreElec najnowszy build nightly 19 matrix .... i niestety skórka wisi już prawie 15 minut z napisem : Arctic Zypher 2 Resu. kółko kręci się w kółko ale żadnej reakcji i poprawnej instalacji w/w. Teraz muszę jakoś to odinstalować bo po restarcie jest to samo :-(Dzięki za informację. Prawdopodobnie wystarczyło tylko przeładować skórkę. Testuje ją na CoreELEC i żadnych problemów. Wczoraj zaktualizowałem (wywalając script.toolboxa) i działa nawet na CE 20 Nexus Nightly. Fajnie jakbyś mógł jeszcze raz spróbować i gdy "zawiśnie" na splash screenie spróbował przeładować skórkę, ewentualnie zrestartować Kodi (tudzież zrestartował LE). Aha, i być może faktycznie zrobiłem jeden błąd. Skoro nie ustawiałeś nic w Skin Wizardzie, prawdopdobnie nie był wybrany Home Layout. Stąd mógł również wynikać problem. Dzisiaj to naprawię ![]() I jeszcze raz, fajnie jakbyś mógł spróbować jeszcze raz tym razem wybierać Home Layout (układ strony głównej). I na przyszłość, gdyby coś Ci się działo z jakąś skórką, wystarczy zmienić nazwę, bądź usunąć plik guisettings.xml, to powinno przywrócić Ci Estuary skin. Daj znać czy powyższe porady pomogły ![]() RE: [Kodi 19 Matrix] Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - kris777 - 19-06-2021 Po usunięciu skinu metodą ssh /addons ... i ponownej instalacji z repo już nie uruchamia się opcja ustawień więc nic nie mogę zrobić :-) ...efekt ten sam czyli wisi na logo skina ... i lipa. Restart HTPC nic nie daje muszę ją znowu usunąć przez ssh Cytat:Prawdopodobnie wystarczyło tylko przeładować skórkę.ale jak to zrobić jeśli wisi zawieszone na logo skina i nic nie można zrobić ? ....nie można się dostać do żadnych ustawień Kodi ? pozodtaje tylko ssh / samba / RE: [Kodi 19 Matrix] Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 19-06-2021 (19-06-2021, 10:06 AM)kris777 napisał(a): Po usunięciu skinu metodą ssh /addons ... i ponownej instalacji z repo już nie uruchamia się opcja ustawień więc nic nie mogę zrobić :-) ...efekt ten sam czyli wisi na logo skina ... i lipa. Restart HTPC nic nie daje muszę ją znowu usunąć przez ssh Jak się ma przycisk na pilocie DEL albo odpowiednik to wystarczy przytrzymać, aby uruchomić Power Menu ![]() Oczywiście to kwestia pilota/klawiatury. Dzisiaj wieczorem puszczę aktualizację z naprawionym kreatorem. Sorry za problemy, nie miałem jak przetestować wszystkiego sam, a nikt wcześniej nie zgłaszał podobnych problemów ![]() W każdym razie dam Ci znać jak będzie naprawione i poproszę o ponowny test^^ Dzięki! |