![]() |
|
Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Skin Cosmic dla Kodi 19+ (/showthread.php?tid=3790) |
Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 27-07-2021 ![]() Skórka została zaprojektowana, aby użytkownik mógł skupić się na konsumpcji mediów. Udostępnia wiele innowacyjnych rozwiązań, które doceni każdy kinoman.
![]() Cześć i czołem, witam znowu! ![]() Przybywam do Was z całkiem nową skórką, bazującą na Estuary dla Kodi 19+ Skórka w zamyśle ma być lekka, szybka, a zarazem innowacyjna. Ma oferować użytkownikowi wszystko, co jest potrzebne do konsumpcji mediów. Skórka jest cały czas w trakcie pracy, aczkolwiek możesz zainstalować ją prosto z mojego repozytorium oraz podzielić się swoimi opiniami/pomysłami, itd. # [ Instrukcja instalacji ]
Podążaj za tymi krokami...
Polecam instalację z repozytorium, aby otrzymywać stałe i regularne, automatyczne aktualizacje
Pobierz repozytorium: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Lub dodaj ten link do menedżera plików w Kodi:
dodaj źródło: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. lub By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Skórkę w każdej chwili możesz zainstalować prosto z mojego repozytorium na GitHubie i cieszyć się (bądź nie
) najświeższą wersją skina.Pobierz:
# [ Jak włączyć dodatkowe oceny online? ]
Aby korzystać z ocen filmów i seriali online, należy spełnić dwa warunki...
Po pierwsze, zdobądź klucz OMDb API: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować..
Kiedy masz klucz API, podążaj za tą ścieżką - ustawienia > dodatki> moje dodatki > wtyczki wideo > TheMovieDb Helper > konfiguracja > API Keys > tutaj podaj swój klucz API...
Następnie należy włączyć oceny w ustawieniach:
Ustawienia > ustawienia skóry > library > Choose ratings > wybierz oceny z jakich serwisów chcesz otrzymywać ![]() # [ Dotacje ]
Wspomóż "biedoka"...^^
Jeśli chcesz, możesz "By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować."
W ten sposób wesprzesz moją pracę.# [ Bonus... ]
Jak zainstalować i skonfigurować tę skórkę od podstaw
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - Tomek - 27-07-2021 Menu poziome jest w planie? RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 27-07-2021 (27-07-2021, 10:48 AM)Tomek napisał(a): Menu poziome jest w planie?Oczywiście. Już nawet zacząłem prace nad nim ^^ ![]() Poziome będzie bardziej stonowane i minimalistyczne bez zbędnego przepychu. Nie skłamie jak powiem, że zamierzam się lekko inspirować AZ Reloaded, gdyż tam menu horyzontalne jest na prawdę dobrze zrobione. RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 30-07-2021 Dawno nic nie pisałem ![]() Ogarnąłem wyglądy OSD w wideo i muzyce. Dzisiaj i wczoraj trochę popracowałem nad DialogVideoInfo.xml i tak to się prezentuje: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Przy okazji możemy zaobserwować buga, bo jak sekcja Director się nie załaduje to zostaje pusty box, ale to się da naprawić ![]() Dodatkowo chciałem zrobić to tak, żeby nie zarzynało słabszych tv boxów. Czy się udało? Tego nie wiem Na Miboxie widać, że ładuje się troszeczkę wolniej, ale działa to i tak dość sprawnie ![]() OSD się prezentują następująco: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Wymagają jeszcze trochę dopracowania, ale główny zamysł widać
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 30-07-2021 Przyszedł czas i na Blur: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - zborus - 30-07-2021 Świetna robota! RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 30-07-2021 No i doszła animacja ruchu widgetów, ta z AZ2: Resurrection: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - mjw - 30-07-2021 Planujesz jakieś widgety do klientów telewizji? RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 31-07-2021 (30-07-2021, 08:31 PM)mjw napisał(a): Planujesz jakieś widgety do klientów telewizji?Coś konkretnego masz na myśli? Jakieś podstawowe już są
RE: Skin Cosmic dla Kodi 19+ - heppen_ - 31-07-2021 Kilka zmian w EPG + "pokaz scrollowania" na Mi Boxie, bo wiem, że scrollowanie po EPG potrafi być zabójcze: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
|