![]() |
|
Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46) +--- Dział: Pomoc & Poradniki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=48) +--- Wątek: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher (/showthread.php?tid=3795) |
Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - Matheusz - 29-07-2021 ![]() Witam. Jako że temat staje się powoli nudny, postanowiłem na szybko napisać poradnik jak włączyć widżety w Wolfie, żeby móc odsyłać do tego tematu. Przejdźmy do rzeczy. Co potrzebujemy?
Procedurę można także przeprowadzić przy pomocy smartfona z androidem instalując na nim Remote ADB Shell ze Sklepu Play. Łatwiej wtedy będzie nam wklepać linijkę, ew skopiować. Metoda dowolna. ![]() Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia waszego sprzętu. Wszystko robicie na własną odpowiedzialność. Przed operacją musimy włączyć debugowanie usb na tv boxie. Jak to zrobić:
1. W polu "IP address or host name" wpisujemy nasz adres IP. Drugie pole pozostawiamy domyślnie wypełnione (5555) 2. Klikamy "CONNECT" ![]() 3. Wyskoczy okienko "Zezwolić na debugowanie sieci?" Klikamy OK (możemy zaznaczyć, aby zawsze zezwalał) ![]() 4.Wpisujemy komendę udzielającą uprawnienia dla Wolf Launchera. 5. Zatwierdzamy. Po poprawnym wpisaniu komendy nie powinien wyskoczyć żaden komunikat, a terminal jest gotowy do wpisania kolejnej komendy. ![]() 6. Od teraz możemy dodawać widżety do Wolf Launchera. W komentarzach możecie się dzielić apkami, które współpracują z Wolfem. Od siebie polecam By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.. RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - mjw - 29-07-2021 @Matheusz powinno być:
RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - Matheusz - 29-07-2021 @mjw ja nie ogarniam tego tutejszego edytora. Było dobrze, to coś usunęło. Dzięki, poprawię. :-) RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - darog69 - 04-08-2021 Witam, ja po wpisaniu IP i portu 5555 mam: Connection Failed RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - Matheusz - 05-08-2021 Box jak na profilu? Mi box? Na pewno wpisane poprawnie? Robisz to na boxie czy telefonie? Telefon musi być w tej samej sieci wifi. Spróbuj włączyć debugowanie USB w opcjach programisty.
RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - darog69 - 05-08-2021 To CANAL+ BOX 4K, debugowanie USB i Opcje Programisty mam włączone, zaraz zobaczę czy jest coś o sieci Edit, Ok poszło, zapomniałem że przywracałem ustawienia fabryczne Sorki za zamieszanie RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - Matheusz - 05-08-2021 Ten poradnik powstał na podstawie C+ Boxa, co widać po nazwie kodowej w terminalu. Nie wydaje mi się, że potrzebne były jakieś dodatkowe czynności. Może coś z siecią. Spróbuj operację wykonać telefonem. RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - darog69 - 05-08-2021 Wszystko gra, tylko robiłem to na wyłączonym debugowaniu, gdyż zapomniałem po urlopie ze przywracałem wcześniej ustawienia fabryczne i już nie włączyłem opcji programistycznych ani debugowania USB Rozumiem, że teraz po wyłączeniu boxa nie będę znikały mi zainstalowane aplikacje i launchery? RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - Matheusz - 05-08-2021 No i git. Nic się nie będzie działo. Ew po aktualizacji boxa może przywrócić oryginalny launcher, ale wtedy przechodzimy do apki Launcher Manager i jeszcze raz wyłączamy oryginalny. RE: Włączenie możliwości dodawania widżetów w Wolf Launcher - darog69 - 05-08-2021 A odinstalować oryginała nie można? Mnie się podoba skromny launcher(leanbackonfire_v1.17_release), ale nie wiem jak dodać w nim widgety |