![]() |
|
Embuary - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Embuary (/showthread.php?tid=4631) |
Embuary - arkady1964 - 02-09-2022 Jak w temacie tj. skórka Embuary Matrix została opracowana dla użytkowników Kodi 19 Matrix. Informacja o skórce Embuary jest podana w linku poniżej: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Skórka działa bardzo szybko i stabilnie, jest funkcjonalna, ma też ładny, intuicyjny i czytelny interfejs. Dlatego skórka Embuary jest godna uwagi. Pozdrawiam Edycja. Skórkę przystosował da działania na Omedze jmccl069 według oryginalnej skórki Sulafreda. Embuary-Omega: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Skórka Embuary (Matrix/Nexus) nie wymaga Emby i działa w każdej konfiguracji Kodi. - pshtrop - 26-02-2023 Zainstalowałem skórkę na Canal+ Box i wygląda pięknie. Z tym, że po dodaniu własnych widżetów (foldery z FanFilm - Nowe Filmy, Trendy, Najpopularniejsze, W kinach i kilka gatunków) skórka po zaimportowaniu plakatów strasznie tnie... Czy da się coś zrobić, żeby przeglądanie było płynne? Próbowałem ograniczyć do 10 pozycji każdy widget, ale nie zauważyłem różnicy. Skórka Embuary (Matrix/Nexus) nie wymaga Emby i działa w każdej konfiguracji Kodi. - Tomek - 27-02-2023 Spróbuj przełączyć w fanfilm na otwierane źródeł w oknie a nie w katalogu. Może coś pomóc RE: Skórka Embuary (Matrix/Nexus) nie wymaga Emby i działa w każdej konfiguracji Kodi. - pshtrop - 27-02-2023 Próbowałem już, ale bez różnicy. Problem dotyczy jedynie głównego ekranu, w ustawieniach i wtyczkach wszystko śmiga płynnie RE: Skórka Embuary (Matrix/Nexus) nie wymaga Emby i działa w każdej konfiguracji Kodi. - zorro_9 - 28-02-2023 A jak dodać zakładkę "telewizja" z programami tv? RE: Skórka Embuary (Matrix/Nexus) nie wymaga Emby i działa w każdej konfiguracji Kodi. - arkady1964 - 21-06-2023 Co do "telewizji" z programami TV (LiveTV/IPTV), ja z tego kompletnie nie korzystam w Kodi, więc nie wnikam w te funkcje. Mi wystarczyć to co używam, a stosuję tylko kilka wtyczek wideo... Przy obsłudze tych wtyczek używam niekiedy również pilota Air Mouse, gdyż pilot Air Mouse dla mnie jest bardzo przydatny w szybkim przewijaniu na pasku postępu filmu (daje to błyskawiczny i precyzyjny dostęp do danego miejsca w filmie). No cóż, okazało się, że skórka Embuary nie działa w 100% z pilotem Air Mouse. Do tego doszedł brak obsługi przewijania filmu na pasku postępu filmu w OSD, ta funkcja jest dla mnie bardzo ważna do obsługi Kodi na Android TV. Dlatego, pomimo, że podobał mi się wygląd skórki Embuary, dość szybko z niej zrezygnowałem i "przesiadłem" się na inną skórkę tj. Arctic Zephyr 2 Resurrection (AZ2:R). Pozdrawiam Edycja. Skórkę przystosował da działania na Omedze jmccl069 według oryginalnej skórki Sulafreda. Embuary-Omega: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. RE: Embuary - arkady1964 - 31-05-2024 Skórkę Embuary na Kodi ostatnio używałem w 2022 roku. W dniu 05.26.2024 roku jmccl069 na Forum Kodi, udostępnił skórkę Embuary dzialającą na Omedze: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Autorstwa Sualfred, szersze info o oryginalnej skórka Sulafreda: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Z ciekawości zainstalowałem tę skórkę, aby sprawdzić jak dzialają na niej informacje z theMovieDB (Embuary Info Script). Nic innego nie testowałem. Instalacja z pliku ZIP 213 MB (skin.embuary-master): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Instalacja przebiega dość długo. Następnie: Ustawienia > INTERFEJS > Skóra > Embuary (Matrix) > OK > Zachować skórę > Tak Po załączeniu skórki wchodzimy w ustawienia Embuary: Klikamy lewym kursorem, wchodzimy do Menu. Ustawienia > Embuary > Odtwarzanie i media > Ogólne > Odtwarzanie i media > Wstrzymaj odtwarzanie wideo, gdy aktywny jest ekran informacji o odtwarzaczu > WYLĄCZONE (brak zielonej kropki) Aby było widać odtwarzany film: Ustawienia > Embuary > Odtwarzanie i media > Ogólne > Wygląd > Tło > Przezroczystość tła > Bardzo jasno Po dokonaniu powyższych ustawień w filmie (FanFilm) po wciśnięciu kontrolki informacje "i" mamy w trakcie trwania filmu do wyboru dwie opcje: - Opis (podstawowe informacje) - TMDb (Obsada, Podobne tytuły, Zwiastuny YouTube, Obrazy, Plakaty) Obsługa informacji o filmie w skórce Embuary śmiga fajnie i jest przyjemna w obsłudze. Co do samej skórki, moim zdaniem jest to tylko forma przejściowa zanim pojawi się dopracowana wersja na Omegę, ale ma tę istotną zaletę, że utrzymuje skórkę przy życiu. Pozdrawiam Edycja. Przypominam, że skórkę przystosował da działania na Omedze jmccl069 według oryginalnej skórki Sulafreda. Embuary-Omega: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Skórka działa na Kodi 21 Omega bez większych problemów.
|