![]() |
|
Dwa tytuły - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Dwa tytuły (/showthread.php?tid=4751) |
Dwa tytuły - taczka - 22-10-2022 Czy jest skórka, która może wyświetlać zarówno Title jak i Original Title? Mam sporą kolekcję, zrobione pliki nfo z oboma tytułami (jeden to polski, drugi oryginalny). Super byłoby, jakby się wyświetlały i wyszukiwały wszystkie wersje tytułów. A może to kwestia konfiguracji? RE: Dwa tytuły - heppen_ - 23-10-2022 (22-10-2022, 09:19 PM)taczka napisał(a): Czy jest skórka, która może wyświetlać zarówno Title jak i Original Title? Mam sporą kolekcję, zrobione pliki nfo z oboma tytułami (jeden to polski, drugi oryginalny). Super byłoby, jakby się wyświetlały i wyszukiwały wszystkie wersje tytułów. A może to kwestia konfiguracji?Zawsze możesz sobie to dodać do skórki. W przypadku niektórych wystarczy dorzucić kolejny infolabel np. po myślniku i masz dwa tytuły. Daj przykład skórki, w której chcesz mieć oba title i skrina w którym miejscu. RE: Dwa tytuły - taczka - 23-10-2022 Dzięki za zainteresowanie. Mam Kodi 19, zwykłą skórkę Estuary. Chciałbym, żeby tytuł oryginalny był widoczny w 2 miejscach. Po pierwsze, gdy klikam na Informacje i wyświetlają mi się dane o filmie (może być zamiast tagline wyświetlanego pod tytułem i rokiem). Drugie miejsce, to informacje o filmie przy przeglądaniu listy. W sumie też może być zamiast tagline. Tylko w obu przypadkach czcionka zmieniona na pogrubioną, choć mniejszą od tytułu. Jak się łatwiej to da zrobić w innej skórce, to czekam na polecenie, choć do tej się przyzwyczaiłem. Kodi jest na Canal+ Box 4K, więc AndroidTV 10. Zależy mi na łatwym dostępie do Filmów, Dodatków i Wideo. RE: Dwa tytuły - heppen_ - 25-10-2022 (23-10-2022, 08:41 PM)taczka napisał(a): Dzięki za zainteresowanie. Ok, więc wskaże ci pliki i linijki do edycji. Edytujesz u siebie, jak efekt będzie zadowalający to zrobisz sobie *.mod skórki estuary, aby nie nadpisywało ci zmian przy aktualizacji jej. Na początek sublabel w DialogVideoInfo.xml: Przejdź do tej lokalizacji i edytuj plik Variables.xml odnajdź tam ten fragment i zamień na ten: co do listy to musisz pokazać, najlepiej na skrinie/zdjęciu w którym miejscu, bo nie ogarniam, a widoków listy są co najmniej 2 ^^ RE: Dwa tytuły - taczka - 25-10-2022 Dzięki. Teraz jestem zabiegany, pewnie dopiero po 1.11 zajmę się tym. Nie jest tak, że jeśli podmienię zmienną w Variables.xml to wszędzie mi podmieni? Także w widoku listy? Lista o którą mi chodziło, to ta z listą tytułów i dat w środku, okładką z prawej strony, tytułem, tagline i fabułą z lewej. RE: Dwa tytuły - heppen_ - 26-10-2022 (25-10-2022, 07:56 PM)taczka napisał(a): Dzięki. Teraz jestem zabiegany, pewnie dopiero po 1.11 zajmę się tym. Zgadza się, zmienne są globalne, więc podmieni wszędzie tam gdzie zmienna jest wykorzystana. Szczerze nie sprawdzałem, gdzie akurat ta jest wykorzystywana, wydaje mi się, że głównie w DialogVideoInfo. Lista to pewnie View 50. Znajdę trochę więcej czasu to naniosę te poprawki i dam ci zipa z zmienionym id, tak żeby nie nadpisywało ci skórki przy aktualizacji. |