![]() |
|
Sterowanie Android TV Smartfonem, działające aplikacje - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46) +--- Dział: Aplikacje (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=47) +--- Wątek: Sterowanie Android TV Smartfonem, działające aplikacje (/showthread.php?tid=4769) |
Sterowanie Android TV Smartfonem, działające aplikacje - arkady1964 - 02-11-2022 Ostatnio zainteresowałem się apkami do sterowania smartfonem Android TV, co się okazało z dziesiątek aplikacji tego typu zaledwie kilka połączyło się z moim sprzętem Android TV tj. Xiaomi Mi Box S oraz Canal+ Box Poniżej dla zainteresowanych podam działające aplikacje. 1. CetusPlay By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl&gl=US Uwaga! Aplikacja musi być też zainstalowana na Android TV, aby działała na smartfonie. Apka Cetus Play ma dwie wielkie zalety w wersji bezpłatnej ma prawie wszystko, oraz mało inwazyjne reklamy tj. nie zasłaniają całego ekranu, tylko jest wąski pasek na dole. Wybór trybu działania następuje przez kliknięcie w prawym górnym rogu ekranu smartfona. 2. Zank Remote - Android, Fire TV (Android Remote) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=en&gl=US Przy instalacji Zank Remote na Android TV jest film instruktarzowy jak załączyć tryb myszki. 3. Android TV Remote By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl&gl=US 4. Remote Control For Android Tv (Enjoy Android TV remote Control) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl&gl=US 5. TV Remote - Uniwersal Control By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl&gl=US 6. Remote Control for Android TV (SensusTech LLC) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=en&gl=US Aplikacje bez obsługi touchpada: 1. Uniwersal TV Remote Control (SensusTech LLC) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl&gl=US 2. Xiaomi Mi Smart TV Remote (SmartTV Remote) By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl Na ekranie smartfona po zainstalowaniu i włączeniu aplikacji wyświetla się zdjęcie pilota od Mi Box-a, większość przycisków działa. Tylko te reklamy... Plik APK jak urządzenie nie ma dostępu do Sklepu Google Play np. nowsze smartfony i tablety Huawei: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Uwaga. Smartfon i Android muszą być w tej samej sieci Wi-Fi, aby połączyć smartfon z Android TV na koniec instalacji koniecznie należy potwierdzić otrzymany kod wyświetlony na ekranie telewizora. Wszystkie podane, powyżej apki w Sklepie Google Play są dostępne za darmo, ale są zawalone reklamami. Wersje płatne są pozbawione reklam. Awaryjnie w razie np. zgubienia lub zniszczenia pilota da się przez jakiś czas używać nawet wersje darmową. Jak ktoś zna inne bezpłatne apki, które bez problemu działają na Android TV proszę o podanie na Forum. Pozdrawiam RE: Sterowanie Android TV Smartfonem, działające aplikacje - arkady1964 - 25-07-2025 Ostatnio z powodu reklam na większości aplikacji z tego wątku przeszedłem na zdecydowanie najprostsze rozwiązanie sterowania Android TV pilotem na telefonie tj. poprzez apkę Google TV. Dla nie mających dużych wymagań, a chcących mieć możliwość sterowania telefonem Android TV wystarczy tylko na telefonie użyć aplikację Google TV, aby apka działała. Zaznaczam, że sprzęt Android TV (telewizor, box itp) musi być podłączony do tej samej sieci Wi-Fi (pilot paruje się szybko bez żadnego problemu). Aplikacja Google TV nie ma olbrzymich funkcji, ale bardzo sprawne działa i oczywiście jest darmowa. Pozdrawiam |