![]() |
|
Google Drive na Android TV? - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46) +--- Dział: Aplikacje (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=47) +--- Wątek: Google Drive na Android TV? (/showthread.php?tid=4923) Strony:
1
2
|
Google Drive na Android TV? - piter1114 - 27-01-2023 Witam! Ma ktoś skuteczny sposób do uruchomienia tej usługi na TV? RE: Google Drive na Android TV? - Ktosi - 27-01-2023 Wszelakiej maści exploatory plików mają często obsługę Google Drive. Poza tym apkę możesz sobie ściągnąć z dowolnego źródła i sam zainstalować. Nie zawsze zadziała ale można spróbować. RE: Google Drive na Android TV? - viader80 - 28-01-2023 Polecam x-plore zainstalujesz ze sklepy play. Później serwer sieciowy->dodaj serwer wybierasz dysk google konto i już masz. Inna dobra opcja total commander instalujesz później dodatek plugin:drive for totalcmd wszystko w sklepie play. I tak samo wybierasz konto i masz dostęp. Polecam działa super RE: Google Drive na Android TV? - piter1114 - 28-01-2023 Na razie próby zakończone niepowodzeniem.Częśc apek nie współpracuje z android tv, w części nie można zalogować się do konta, więc chyba lipa. RE: Google Drive na Android TV? - Toov - 28-01-2023 (28-01-2023, 05:55 PM)piter1114 napisał(a): Na razie próby zakończone niepowodzeniem.Częśc apek nie współpracuje z android tv, w części nie można zalogować się do konta, więc chyba lipa.X-plore używam na Android TV od lat. Działa doskonale z Google Drive. W Kodi też jest dodatek Google Drive, który pozwala dodać dysk Google jako źródło (używam, działa). RE: Google Drive na Android TV? - Ktosi - 28-01-2023 U mnie to samo , X-plore mam na telewizorach z Android na Shield, Fire, Nokii czy boxie C+ , przy okazji na każdym działa też jako serwer FTP. Poza tym sprawdzałem Cx File Explorer i EX File Explorer. RE: Google Drive na Android TV? - arkady1964 - 29-01-2023 Zgadza się, u mnie na Box-e Canal+ też działa z apką X-plore, zresztą jest to chyba najlepszy od wielu już lat menadżer plików. Aplikacja jak zawsze jest super, dostępna bezpłatnie, Android/Android TV: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl Pozdrawiam RE: Google Drive na Android TV? - ghost12 - 29-01-2023 X-plore jeszcze jako bonus pozwala zgrać apkę z jednego urządzenia i zainstalować na innym (np. na C+ BOX nie można ze sklepu play zainstalować apple tv, prime video, canal + online, możemy je sobie "zgrać z innego boxa i mamy pewność że są czyste) RE: Google Drive na Android TV? - piter1114 - 29-01-2023 OK, udało się. W większości menadżerów problem sprawia brak możliwości logowania do konta google, lub wadliwa obsługa pilotem. Te które udało mi się uruchomić, to X-plore i Cx File Explorer (bardziej przejrzysty,brak wersji PL). Szkoda,że google nie udostępniło org.apki google drive na TV, bo wcale nie jest taka zła. RE: Google Drive na Android TV? - viader80 - 29-01-2023 Zainstaluj sobie aptoide tv( ala sklep play ale lepszy bo możesz instalować np starsze wersje aplikacji jak nowsze mają jakieś problemy) i tam masz apkę google drive, ale x-plore jest lepsze w obsłudze. |