![]() |
|
Kanały w google tv - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46) +--- Dział: Pomoc & Poradniki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=48) +--- Wątek: Kanały w google tv (/showthread.php?tid=6338) |
Kanały w google tv - azizi - 06-10-2025 Czy można na ekranie głównym google tv dodać dodatkową listę wyświetlająca piliki wideo z lokalnego katalogu? Chodzi mi o osiągniecie wizualnego wyglądu analogicznie jak wyświetlają się np filmy z youtube, prime video itd. Udało mi się to np z Kodi zrobić dla plików typu filmy/seriale ale dla plików lokalnych (moich nagrań z telefonu) nie umiem tego osiągnąć. RE: Kanały w google tv - harypoter - 06-10-2025 A jak zrobiłeś dla filmów i seriali? RE: Kanały w google tv - azizi - 07-10-2025 RE: Kanały w google tv - Tomek - 07-10-2025 A próbowałeś dać im własne By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. nfo? , zeskanować do biblioteki itp itd używając scrapera do plików nfo (domyśłnie jest w kodi z tego co pamiętam) a potem utworzyć listę? Nie wiem czy będą miniaturki (ale tu znowu można porobić screenshoty materiału i wrzucić go w katalog itp) RE: Kanały w google tv - azizi - 07-10-2025 RE: Kanały w google tv - Tomek - 07-10-2025 machnij sobie skrypt w pythonie/bash który na podstawie nazwy pliku, daty tworzył odpowiednie nfo RE: Kanały w google tv - azizi - 07-10-2025 (07-10-2025, 07:09 AM)Tomek napisał(a): machnij sobie skrypt w pythonie/bash który na podstawie nazwy pliku, daty tworzył odpowiednie nfoRozumiem co piszesz ale czy dam radę ogarnąć skrypt to inny temat ![]() Przyznam szczerze, że to trochę dużo roboty na około aby ostatecznie w google tv mi się wyświetliło na ekranie głównym. Tu też nie wiadomo czy się pokaże, bo te kanały często żyją swoim życiem i różnie z tym bywa :/ Myślałem, że będzie coś jak apka do plexa o nazwie chyba plex channels. Instalujesz ją i dzięki temu jest opcja dodania większej ilość kanałów na ekranie google tv. Szkoda, że do kodi nikt czegoś takiego nie przewidział. Z drugiej strony, kodi wystarczy skonfigurować
RE: Kanały w google tv - Tomek - 07-10-2025 3 sekundy z chatem gpt: Oczywiście do zmian we własnym zakresie
RE: Kanały w google tv - azizi - 07-10-2025 (07-10-2025, 07:42 AM)Tomek napisał(a): 3 sekundy z chatem gpt:Dzięki
RE: Kanały w google tv - azizi - 08-10-2025 OK powalczyłem trochę z tymi nfo dziś. Zrobiłem sobie katalog "nagrania" i w nim wrzuciłem tak pliki testowe: test1.jpg test1.mkv test1.nfo test2.jpg test2.mkv test2.nfo test3.jpg test3.mkv test3.nfo Dodałem sobie w kodi->video-> katalog nagrania, a potem na nim ustawiłem: Folder zawiera: Filmy Dostawca informacji: local information only. ![]() W menu głównym Kodi podpiąłem sobie "nagrania" na listę i jak w nie wejdę to mi się ładnie wyświetla test1, 2 i 3. Czyli pliki nfo działają i jest tak jak powinno być. Teraz próbuję w video->listy->nowa inteligenta lista dodać nową (tak jak to mam np do zwykłych filmów i seriali). Tu wskazuje katalog na dysku gdzie mam pliki test ale mimo to nic mi się po wejściu w listę nie wyświetla. ![]() Dla listy z filmami lub serialami wystarczy, że wybiorę typ odpowiedni tj filmy lub seriale i nic więcej w sumie nie trzeba ustawiać aby zawartość się dodała. Dodam, że pliki test1, 2 i 3 pojawiają się w liście z Filmami (ogólnej). Co nie tak ustawiam przy tworzeniu nowej listy? Jak powinna wyglądać taka reguła aby złapał tylko te konkretne pliki z karalogu? edit. wystarczyło w regule listy wybrać folder i zmienić z "zawiera" na "jest" ![]() ![]() Teraz będę musiał jeszcze powalczyć z interfejsem google tv któregoś dnia, bo testy były na PC. |