![]() |
|
Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka (/showthread.php?tid=6347) |
Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - arkady1964 - 12-10-2025 Jak w temacie, zaznaczam, że są to moje subiektywne opinie. Oczywiście Kodi 22 "Piers" jest cały czas w fazie alfa, ale dla chcących potestować podaję kilka skórek, które już dobrze funkcjonują na Kodi 22 "Piers" Alpha. 1. Arctic: Zephyr 2 - Resurrection v1.1.0 (dla Kodi v22 "Piers" Alpha) Instalacja skórki z repozytorium DenDyGH 2. Titan Mod Instalacja skórki z repozytorium Fuchs2468 Obie skórki podane powyżej są szeroko opisane w swoich wątkach w Kodiwpigulce. 3. Aeon Tajo Skórka z oficjalnego repozytorium Kodi, autorstwa: manfeed. Github: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Oficjalny wątek: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Wątek z info o skórce: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Repozytorium: w Repozytorium Kodi.tv v22 Instalacja skórki: System > Interfejs > Skóra > Pobierz więcej... > Aeon Tajo Skórka jest dość lekka i szybka. Posiada czytelny interfejs oraz fajny widok CenterList. Podoba mi się wygodny do obsługi pilotem od Android TV pasek postępu filmu ,który jest duży i szeroki, co w czasie pauzy lub w trakcie filmu ułatwia bardzo przewijanie filmu pilotem. Na szerokim pasku postępu filmu podane są też informacje o długości filmu itp. Czarne tło skórki ułatwia obsługę w nocy, czcionka jest duża dająca dobry odczyt tekstu. Aeon Tajo dobrze działa na Android TV i jest cały czas rozwijana przez aktualizacje. Uwaga. Zaznaczam, że jest jedna nietypowa sprawa w skórce Aeon Tajo tj. umiejscowienie zakładki Dodatki . Nie znajduje się ona w Ustawieniach lecz w Programach : Programy > Menadżer dodatków > Dodatki Z ustawień dla ułatwienia przeglądu informacji o filmie, można załączyć automatyczne przewijanie opisu i recenzji filmu: SYSTEM > Interfejs > -Konfiguracja skóry... > Powerful devices > Przewijaj opis i recenzję (załączone - niebieska kropka w okręgu) Jest jeszcze sporo innych ustawień w skórce Aeon Tajo, ale te zależą od indywidualnych preferencji użytkownika skórki Aeon Tajo. Dla mnie w tej skórce sporym minusem jest, że wiele ustawień jest w języku angielskim. Pozdrawiam Edycja. Aeon Tajo wspierana grafikę characterart, która przedstawia postacie na przeźroczystym tle. RE: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - arkady1964 - 13-10-2025 Od wydania przedpremierowej Kodi v22 "Piers" Alpha, przesiadłem się na tą testową wersję Kodi, z zainstalowaną skórką Arctic: Zephyr 2 - Resurrection v1.1.0 (dla Kodi v22 "Piers" Alpha). Dla mnie działa tak dobrze, że przesiadłem się na nią we wszystkich boxach Android TV, które posiadam. Zaznaczam, oczywistym jest, że wersja przedpremierowa Kodi v22 "Piers" Alpha, jako wersja testowa nie ze wszystkim będzie działać dobrze, ale z tego co ja używam śmiga jak trzeba. Uwaga, jednak mogą występować w Kodi "Piers" Alpha, jakieś problemy, przecież, to wersja testowa, dlatego użytkownicy chcący mieć stabilność powinni pozostać na Kodi 21 "Omega". Do czasu nim nie zostanie wydana finalna wersja Kodi 22 "Piers". Pozdrawiam RE: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - leszekgd - 14-10-2025 Sorki za lekki offtop, @arkady1964 co skłoniło Cię na przejście na v22, jakie zalety ma względem v21? RE: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - arkady1964 - 14-10-2025 @leszekgd Sprawa jest prozaicznie prosta. Akurat po raz pierwszy nie mam żadnych problemów w tej wersji testowej Alpha. Wszystko mi działa... Pozdrawiam RE: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - Toov - 14-10-2025 (14-10-2025, 07:42 PM)arkady1964 napisał(a): @leszekgd A to bardzo dobry prognostyk, bo z Omegą były i są problemy od czasów Alfy, aż do dziś (a używam v.21.2 nightly). Widocznie udaje się co drugi egzemplarz ![]() Oby! RE: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - DenDy - 15-10-2025 Kodi 22 to na prawdę spory przeskok w dobrym kierunku. Sam też już od kilku tygodni siedzę na nightly. Przede wszystkim w końcu po wielu latach został zaktualizowany python na windowsie do wersji 3.13.7. Dzięki temu kodi działa szybciej, co widać gołym okiem. Całkiem możliwe, że K22 jeszcze załapie się na najnowszego pythona 3.14. Ktoś powie, a co mnie windows interesuje? Teraz niezależnie od platformy każdy dostaje po dupie, bo wtyczki muszą być tworzone w zgodności z py3.8.5 by działały na windows (oraz xbox). Teraz takiego ograniczenia nie będzie (autorzy wtyczek mogą zacierać rączki). Drugą ważną poprawką która nieco mniej mówi zwykłemu użytkownikowi, to naprawa crasha przy nakładających się busy loaderach. K22 sobie z tym radzi - nie crashuje się. Ten sam fix został backportowany do K21.3, ale nie wiadomo czy ta wersja oficjalnie zostanie wydana. I oczywiście wiele innych poprawek, dużo więcej niż było w K21. RE: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - nicolas78 - 02-12-2025 Na wersji Kody Piers nie działa mi niestety Polsat Box Skąd pobrać wtyczkę inputstream adaptive która będzie działała z wersją alfa 1 pod Androidem? Próbowałem różnych wersji, ale żadna się nie uruchamia. Wersja z Omegi wczytuje się, ale PBG nie chce śmigać
RE: Na Kodi 22 "Piers" dobrze funkcjonująca skórka - Toov - 02-12-2025 (02-12-2025, 02:03 PM)nicolas78 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. |