Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z EPG w TvMate
TvMate w najnowszej wersji Premium 5.0.4
Po zmianie listy kanałów na nową, nie łąduje EGP. Loga ładują się ok bo mają inne adresy zaszyte w pliku.

Co próbowałem:
- zmiana adresu epg na inny i spr czy działa w danej chwili (adres używany od dawna to By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.)
- dodanie nowego epg z ovh, nic nie dało
- sprawdzenie na innej maszynie (androidzie z tvmate), to samo, brak epg
- kopia zapasowa tvmate, wyczyszczenie danych w androidzie i przywrócenie z kopi zapasowej, też nic 
- wycięcie w tvmate aby nie wyświetlał się przedrostek [PL] przy kanałach
- użycie innego epg zaganicznego, łąduje dla stacji innych niż polskie prawidłowo

Po wyczyszczeniu danych EPG i załadowaniu na nowo, pokazuje informacje, że pobrało dla 16 stacji ale nie mogę ich znaleźć.

Pozostaje mi chyba tylko odinstalowanie tvmate i na nowo konfiguracja ale ponieważ mam to na 2 oddzielnych użądzeniach, a zmieniałem tylko plik z kanałami więc tu musi być coś nie tak z nazwami stacji.

Może wyciąć jeszcze wpisy na końcu kanałów tj HD i FHD o ile to coś może dać?
Mój poprzedni plik był dużo skromniejszy, więc pewnie chodzi o jakieś wpisy w obecnym.

Tak wygląda przykładowe wpis z pliku
#EXTINF:-1 tvg-id="Polsat.pl" tvg-name="[PL] POLSAT HD" tvg-logo="http://logo.protv.cc/picons/logos/polsathd.png" group-title="|PL| OGÓLNE",[PL] POLSAT HD
#EXTINF:-1 tvg-id="TVN.pl" tvg-name="[PL] TVN HD" tvg-logo="http://logo.protv.cc/picons/logos/tvnhd.png" group-title="|PL| OGÓLNE",[PL] TVN HD

Czy może za to być odpowiedzialny ten dopisek .pl do tvg-id="TVN.pl"?

Macie jakieś pomysły?
Odpowiedz
REKLAMA:

Przypisz w TiviMate ręcznie EPG do poszczególnych kanałów, będzie sto razy szybciej niż czasochłonne tworzenie kilometrowych wpisów na forum.
Odpowiedz
(26-08-2024, 10:08 AM)Łonogrzmot napisał(a): Przypisz w TiviMate ręcznie EPG do poszczególnych kanałów, będzie sto razy szybciej niż czasochłonne tworzenie kilometrowych wpisów na forum.
Ręczie do każdego kanału? To chyba szybciej nie będzie, bo kanałów jest dość dużo. 

Musi być jakiś powód tego problemu i stąd mój wpis. Może już się ktoś z tym spotkał?
Odpowiedz
OK temat rozwiązany. Kosztowało to dużo pracy bo musiałem postawić wirtualkę andorida na pc z tvmate ale ostatecznie się udało po wielu testach.
Przykład dla POLSAT HD.

Problem leży w wpisie [PL] w pozycji tvg-name="[PL] POLSAT HD"
Wystarczy [PL] usunąć i EPG działa ok. Należy pamiętać, że jest spacja po [PL], która też musi być usunięta.

Wpisy
tvg-id="Polsat.pl" - nic nie zmienia jeśli usunie się .pl
[PL] POLSAT HD - na samym końcu wpisu, to jest wyświetlana w tvmate na liście kanałów. W premium można to usunąć z pozycji aplikacji, ale można też od razu z pliku.

#EXTINF:-1 tvg-id="Polsat.pl" tvg-name="[PL] POLSAT HD" tvg-logo="http://logo.protv.cc/picons/logos/polsathd.png" group-title="|PL| OGÓLNE",[PL] POLSAT HD
Odpowiedz
jak dostawca leci w kulki to tak jest Big Grin
Jeśli chcesz nas wspomóc jakąś kwotą możesz to zrobić przez poniższy banner!

[Obrazek: a015.gif]

Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości