Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dwie różne koncepcje dla skórki na Kodi
Nie mam zamiaru pisać pisać dużo nowych wątków, ale chcę wyraźnie określić moją opinię o najlepszej moim zdaniem skórce na Kodi.

Dla poszukujących optymalnej skórki na Kodi twórcy skórek proponują do wyboru wiele skórek. Moim zdaniem skórki można sklasyfikować na dwie grupy. Obie grupy dzieli głęboka granica w koncepcją zastosowania skórki:

1.  Skórki minimalistyczne, mające najważniejsze funkcje, nastawione na szybkość i stabilność działania. Tutaj jednoznacznie zdecydowanym liderem dla mnie jest Arctic Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R).  Skórka ma wiele funkcji bardzo poprawiające komfort obsługi.  

Wątek o skórce AZ2:R:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

2.  Skórki rozbudowane o funkcje, w tym, zmiany motywów i kolorów. Dla miłośników takich zmian w skórce niekwestionowanym liderem od lat są skórki wywodzące się z Titana, to jest Titan MOD i Titan Vanilla.  Z tym, że ostatnio Titan Mod poszedł do przodu z wieloma funkcjami, a Titan Vanilla jakby trochę stanąła w rozwoju, ponieważ opiekun skórki Titan MOD wprowadził duże zmiany w ostatnich aktualizacjach.  Info w:

Wątek o skórce Titan MOD:

Wątek o skórce Titan Vanilla:

Oczywiście, że jest to tylko ogólny podział, a skórek dostępnych na Kodi jest dziesiątki. Ja dla osób poszukujących skórki na Kodi najbardziej polecam te trzy skórki. Jednak zwracam uwagę, że AZ2:R i skórki Titana przeznaczone są dla użytkowników mających całkiem inne wymagania względem skórki na Kodi, o czym napisałem powyżej.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Pragnę zaznaczyć, że skórki które polecam są to tylko moje subiektywne propozycje, ale mogą się spodobać i warto je przetestować. 
Jest też wiele innych dobrych, a nawet bardzo skórek dla Kodi. Niektóre z licznych skórek dostępnych na Kodi maja swoich zagorzałych zwolenników, jednak tylko przetestowanie tych skórek pozwoli poznać ich zalety.  Smile  
Gdy skórka się nie spodoba, można szukać kolejnej, do zmiany na bardziej pasującą...

Pozdrawiam
Odpowiedz
Uwaga. Poniżej moje refleksje w temacie tego wątku, ale to nic istotnego.

Mamy końcówkę okresu wakacyjnego, pozwolę sobie na kilka zdań na luzie w temacie - dwie różne koncepcje dla skórki na Kodi.
No więc, nawet w moim gospodarstwie domowym obecnie na sprzętach z Android TV są zainstalowane 2 skórki tj. Arctic Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R) i Titan Mod.

Na jednym boxie Android TV, który ja głównie używam na Kodi jest skórka Arctic Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R), przetestowałem praktycznie wszystkie skórki i AZ2:R zdecydowanie najbardziej mi pasuje.   Smile  Oglądam głównie filmy akcji, horrory, sci-fi oraz sport.

Natomiast na drugim boxie Android TV, na którym żona ogląda głównie seriale i filmy romantyczne, na Kodi jest zainstalowana skórka Titan Mod, ponieważ skórka oparta na Titanie jej się najbardziej podoba.

Ze skórek pochodzących się  z Titana skórka Titan MOD obecnie jest nawet lepsza od Titan Vanilla, ponieważ opiekun skórki Fuchs2468 bardzo dba o rozwój skórki. Skórkę tę polecam miłośnikom zmian motywów i kolorów, ponieważ ma ogromne możliwości personalizacji. 
Oficjalna strona Titan MOD:
Strona o Titan MOD na Forum Kodiwpigulce:

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości