Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PVR IPTV Simple Client, a HLS
Cześć,

Korzystam z listy +x i sprawdzam właśnie Kodi pod kątem oglądania i zobaczyłem, że można ustawić aby korzystał z HLS za pomocą InputStream Adaptive, zaznaczyłem opcję i ku mojemu zdziwieniu nie widzi ścieżek dźwiękowych w ogóle. Obraz super ale dźwięku brak. Da się to jakoś rozwiązać?
Odpowiedz
REKLAMA:

(14-08-2021, 12:50 AM)Delavor napisał(a): .....HLS za pomocą InputStream Adaptive....
Uzywam juz od dawna HLS-Cache i problem ze sciezka glosowa wystepuje u mnie sporadycznie.
Jesli juz, to  przy typach Audio Soround 5.1
Sprawdz w ustawieniach Audio (Passthrough, AC3, DTS, DD, etc.)
Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.
Odpowiedz
(14-08-2021, 07:08 AM)coni napisał(a):
(14-08-2021, 12:50 AM)Delavor napisał(a): .....HLS za pomocą InputStream Adaptive....
Uzywam juz od dawna HLS-Cache i problem ze sciezka glosowa wystepuje u mnie sporadycznie.
Jesli juz, to  przy typach Audio Soround 5.1
Sprawdz w ustawieniach Audio (Passthrough, AC3, DTS, DD, etc.)

Nie rozumiem za bardzo. HLS-Cache to jakaś wtyczka dodatkowa? Jeśli chodzi o ustawienia Audio to mam włączony Passthrough oraz wszystkie DTS'y, jeśli ma być inaczej to bardzo proszę o instrukcję.

Pozdrawiam
Odpowiedz
@Delavor napisał(a):
HLS za pomocą InputStream Adaptive....

Wtyczka HLS-Cache na kodi  jest rodzajem pamieci podrecznej ktora pobiera pełną zawartość wideo do swojej lokalnej pamieci, po to aby wyeliminować zrywanie obrazu czy skoki w streamie. Urządzenia o małej pamięci, takiej jak n.p: Amazon Fire TV Stick nie nadają się do tych ustawień!
Byc moze, ze pamiec podreczna Twojego urzadzenia przy uzyciu HLSCache jest juz wystarczajaco przeciazona przez  sciezka Video i dlatego  sciezka glosowa, ktora w przypadku DD tez korzysta z tej pamieci, zostaje wylaczona.
Nastepna przyczyna moze byc tez niekompatybilnosc Audio Codec.
Takie moga byc moim zdaniem ewentualne przyczyny braku dzwieku.

Ja stosuje wlasnie na moim urzadzeniu  HLS-Cache w kodi do poprawy jakosci Video i nie mialem przy tym od poczatku zadnych problemow ze scieszka glosowa, przy wlaczonym Passthrough, AC3.

Moj Android Device jest podlaczony do AV-Recivera z wyjsciem DD 5.1
Moze znajdziesz tutaj kogos, komu udalo sie ten problem rozwiazac
lub tez probowac znalezc rozwiazania na forum obcojezycznym.
Zycze powodzenia
Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.
Odpowiedz
(14-08-2021, 10:13 PM)coni napisał(a): @Delavor napisał(a):
HLS za pomocą InputStream Adaptive....

Wtyczka HLS-Cache na kodi  jest rodzajem pamieci podrecznej ktora pobiera pełną zawartość wideo do swojej lokalnej pamieci, po to aby wyeliminować zrywanie obrazu czy skoki w streamie. Urządzenia o małej pamięci, takiej jak n.p: Amazon Fire TV Stick nie nadają się do tych ustawień!
Byc moze, ze pamiec podreczna Twojego urzadzenia przy uzyciu HLSCache jest juz wystarczajaco przeciazona przez  sciezka Video i dlatego  sciezka glosowa, ktora w przypadku DD tez korzysta z tej pamieci, zostaje wylaczona.
Nastepna przyczyna moze byc tez niekompatybilnosc Audio Codec.
Takie moga byc moim zdaniem ewentualne przyczyny braku dzwieku.

Ja stosuje wlasnie na moim urzadzeniu  HLS-Cache w kodi do poprawy jakosci Video i nie mialem przy tym od poczatku zadnych problemow ze scieszka glosowa, przy wlaczonym Passthrough, AC3.

Moj Android Device jest podlaczony do AV-Recivera z wyjsciem DD 5.1
Moze znajdziesz tutaj kogos, komu udalo sie ten problem rozwiazac
lub tez probowac znalezc rozwiazania na forum obcojezycznym.
Zycze powodzenia

Podłączyłem sobie teraz Kodi na komputerze i widzę podobne problemy braku dźwięku a tutaj mam wypasiony sprzęt. Jest podłączony HDMI do telewizora.

Nie wiem czy to wina listy?

Skąd mogę pobrać sobie wtyczkę HLS-Cache?
Odpowiedz
To ja może podbiję temat bo problem nie jest rozwiązany i HLS-Cache nie jest rozwiązaniem.

Chciałbym skorzystać z opcji "Use inputstream.adaptive for M3U8 (HLS) streams" bo słyszałem, że to trochę podnosi jakość obrazu. Po włączeniu tej opcji niestety na żadnym kanale z listy +x oraz tele nie mam ani jednej ścieżki dźwiękowej, a jedynie napis "Unkn", ponadto na samym początku tak z 3-4 razy zbuforuje (potem jest ok). No jak opcja jest odznaczona to wszystko jest ok, ale mam wrażenie, że jakościowo jest słabo bo logotypy kanałów delikatnie migotają, gdzie testowałem w VLC (zewnętrzny odtwarzacz) i jest ok.

Windows 10
Kodi 19.1
Odpowiedz
REKLAMA:

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości