Liczba postów: 159
Liczba wątków: 29
Reputacja:
1
Wersja Kodi: 18.6
System operacyjny:
Urządzenie: s905x
Witajcie.
Chciłbym z KODI zainstalowanym pod windows zrobić kopię całości, a następnie przywrócić ją na androida (chromecast 4k).
Oba KODI w tej samej wersji 20.5.
Domyślna apka backup nie działa (katalogi ustawione, na chromecast widać kopię ale po jej wybraniu nic się nie dzieje).
Kiedyś na coreelec był mechanizm kopi zapasowych i działał bardzo dobrze. Czy możecie powiedzieć co ewentuanie trzeba zrobić aby apka backup zadziałała, lub jak inaczej skopiować całe kodi z windowsa na androida?
Liczba postów: 143
Liczba wątków: 11
Reputacja:
8
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: P3640
Ja kopiowałem z Windowsa na Androida i z Windowsa na Windowsa kopiując cały folder użytkownika.
Wszytko działało, preferencje, loginy i hasła, wszystkie wtyczki, historia itp., bez żadnych problemów. Po prostu Kodi działał jak klon.
Działało to lepiej niż po kopii za pomocą wtyczki Backup.
Dokładne mogę podać jego nazwę i ścieżki dopiero wieczorem, jak będę przy komputerze, ale może wcześniej uda Ci się go samodzielnie namierzyć.
Reputacja:
1
System operacyjny:
05-08-2024, 12:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2024, 01:38 PM przez azizi.)
Z windowsa nie ma problemu z kopią katalogu, ale na andorid z tego co widzę wrzuca się do Folderu profilu, który jest widoczny w menadzeże plików. Tyle, że tam jest katalog userdata, ale nie widzę gdzie na androidzie jest karalog addons? Dodam tylko, że to android 12. Z tego co doczytałem to tam są problemy z dostępem do tych plików.
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 17
Reputacja:
2
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: Nvidia Shiled pro 2019
Piotrze jak będziesz mógł to podaj te ścieżki.
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Reputacja:
1
System operacyjny:
Ja wrzuciłem wczoraj tylko katalog userdata. W sumie trzeba wted tylko zainstalować dodatki i jest ok, ale nie jest to przerzucenie pełnej kopi.
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 17
Reputacja:
2
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: Nvidia Shiled pro 2019
Na boxe mam kodi 19.4. Chciałbym zrobić nowa kopie na telefonie kodi konfigurować z fanfilm i przekopiować to na box.
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka