Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Menu dla filmów i bajek osobne
Witam wszystkich serdecznie.
Czy jest możliwość w kodi by pozycja Filmy
Była podwójnie ?
Mam filmy i bajki w osobnych katalogach.
Bardzo często dzieciaki włączają sobie bajkę same jest tapeta i wszystko i tu mam problem:
Bajki są wymieszane z filmami sensacyjnymi,karate,horrorami itp.

Fajnie jakby była możliwość Dodania przycisku:
1. Bajki - w których będę miał same bajki
2. Filmy - tu już wszystkie filmy

Podkreślam że filmy i bajki mam na dysku
Każdy film i każda bajka jest w katalogu Nazwa (Rok produkcji) -> nazwa filmu tak samo
I w katalogu mam plik .info utworzony w programie TinyMediaManager

Ścieżki wyglądają tak:
Dane/Movies/Bajki
Dane/Movies//Filmy

Jakiej skórki użyć oraz jak osiągnąć cel ??
Dziękuje serdecznie
P.S z pozycji Wideo nie korzystam wcale ponieważ jest mniej wygodna niż filmy.
W filmach klika dziecko w jakaś bajkę i nie musi uruchamiać osobno pliku wideo tylko odrazu film się uruchamia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
REKLAMA:

Użyć dowolnej skórki umożliwiającej tworzenie własnych skrótów.
Z bardziej popularnych to np. eminence mod By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Aenon nox chyba też obsługuje własne skróty (tu nie jestem pewien)
Jak utworzyć takie skróty - w ustawieniach skórki można dostsować menu - wystarczy utworzyć sobie menu o nazwie bajki i wskazać inteligentną listę albo kategorię filmów z biblioteki. Filmy masz dodane do biblioteki kodi (ustawienia-media/biblioteka-wideo-dodaj nowe źródło)?
A w inteligentnej liście kodi (biblioteka-listy) utworzyć sobie listę która będzie wyświetlać tylko filmy animowane oraz druga która będzie wyświetlać wszystko poza animowanymi.
Z opisu problemu widać że jesteś dośc ogarnięty, więc podejrzewam że po tych wskazówkach sam szybko "obłapiesz" temat.

Podziękowali: scorpion_1982
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(23-01-2019, 11:35 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Aenon nox chyba też obsługuje własne skróty (tu nie jestem pewien)
Jak utworzyć takie skróty - w ustawieniach skórki można dostsować menu - wystarczy utworzyć sobie menu o nazwie bajki i wskazać inteligentną listę albo kategorię filmów z biblioteki. Filmy masz dodane do biblioteki kodi (ustawienia-media/biblioteka-wideo-dodaj nowe źródło)?
A w inteligentnej liście kodi (biblioteka-listy) utworzyć sobie listę która będzie wyświetlać tylko filmy animowane oraz druga która będzie wyświetlać wszystko poza animowanymi.
Z opisu problemu widać że jesteś dośc ogarnięty, więc podejrzewam że po tych wskazówkach sam szybko "obłapiesz" temat.

Witam serdecznie.

Aby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod tego z moim problemem. Otóż przy tworzeniu takich list na kodi 17.6 wszystko jest okej i wejście do filmów jest bezpośrednie. Natomiast na Kodi 18, gdy stworzę taką listę pojawiają się dwie, wybranie obojętnie której dopiero przenosi mnie do filmów. Jak pozbyć się tego wyświetlania wyboru listy? (załącznik) Masz może jakiś pomysł? 

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości