Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania
(18-01-2022, 07:14 AM)janitek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Niestety nie da się tego zainstalowaćNawet gdyby się udało, prawdopodobnie nie działałaby. Działa z tego co wiem tylko na boxie od PLAY. Spróbuj dostosować sobie Live Channels.Na boxie od play tez próbowałem instalować, ten się nie instaluje. Ten Live Chanel jest strasznie kiepski.Po co chciałeś ją instalować na Playu skoro ona oryginalnie jest zainstalowana? Zainstaluj wolf launcher i będziesz miał do niej dostęp z pulpitu.Tak wiem ale chciałem tylko sprawdzić czy apka jest ok
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam czy jest sprawdzony jakiś zamiennik lub uniwersalny pilot do tego boxa ?
Odpowiedz
Witam, dzięki kol. Mangas możemy wejść poprzez skrót w Ustawienia Globalne aplikacji HDTV. Aplikacja bardzo fajna ale tłumaczenie na język polski tragiczne np: ON - na, OFF - poza. Rozpakowałem plik apk i znalazłem w \resources\res\values-pl\ plik strings.xml z tłumaczeniem. Pytanie co zrobić z poprawionym xml jak i gdzie go zapisać?

[Obrazek: UK6cAl1l.jpg]

W \resources\res\values\strings.xml jest po angielsku i wszystko jest ok

[Obrazek: mQUn7mJl.jpg]
Odpowiedz
Działa komuś na tym boksie EPG dla programów TVP? Zamiast tytułów i opisu wyświetla w przypadku programów TVP tylko czas i wiek dla jakiego widza przeznaczony jest program.
Odpowiedz
(03-02-2022, 06:09 PM)David1 napisał(a): Witam, dzięki kol. Mangas możemy wejść poprzez skrót w Ustawienia Globalne aplikacji HDTV. Aplikacja bardzo fajna ale tłumaczenie na język polski tragiczne np: ON - na, OFF - poza. Rozpakowałem plik apk i znalazłem w \resources\res\values-pl\ plik strings.xml z tłumaczeniem. Pytanie co zrobić z poprawionym xml jak i gdzie go zapisać?

[Obrazek: UK6cAl1l.jpg]

W \resources\res\values\strings.xml jest po angielsku i wszystko jest ok

[Obrazek: mQUn7mJl.jpg]

Zamień plik oryginalny na ten z poprawionym przekładem, spakuj całość do zwykłego ZIP'a, dokładnie tak jak rozpakowałeś (bez żadnych dodatkowych folderów itp) i zmień rozszerzenie na APK. Oczywiście plik z tłumaczeniem ma się znajdować w oryginalnej ścieżce.

P.S. Podrzuć go tutaj, jeśli to nie problem.
Odpowiedz
Takie rozpakowanie i spakowanie ze zmianą rozszerzeń to by było zbyt proste. Po rozpakowaniu nie możemy edytować pliku strings.xml. Aplikacje trzeba zdekompilować i po edycji skompilować ponownie. Już sobie z tym poradziłem. Nie mam jeszcze poprawionego pliku na PL, jest dużo błędów w tym te rażące ON-na OFF-poza. Sporo linijek zostało pominięte trzeba je przenieść z wersji angielskiej i przetłumaczyć. Jeśli Cię to interesuje zamieszczam pliki PL i EN tak tylko do porównania jak to wygląda. W przyszłosci jeśli czas pozwoli to nie ma problemu umieszczę gotową wersję APK.

Załączone pliki
strings PL i EN.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 30
Rozmiar: 16.27 KB
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam mam już gotową aplikację HDTV z poprawionym językiem polskim. Ponieważ jest to aplikacja systemowa nie mogę sobie poradzić z jej zainstalowaniem. Cały czas dostaję komunikat - Aplikacja nie została zainstalowana. Cała moja robota na marne. Zamieszczam plik APK może komuś się uda, jeśli tak proszę o info jak to zrobić.

Załączone pliki
HDTV [6.1.6] poprawiony PL.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 281
Rozmiar: 9.5 MB
Odpowiedz
Nie zainstalujesz pod taką samą nazwą. Gdzieś trzeba zmienić żeby się inaczej nazywała. Albo musisz podnieść jakoś wersję.
Odpowiedz
(18-02-2022, 05:29 PM)David1 napisał(a): Witam mam już gotową aplikację HDTV z poprawionym językiem polskim. Ponieważ jest to aplikacja systemowa nie mogę sobie poradzić z jej zainstalowaniem. Cały czas dostaję komunikat - Aplikacja nie została zainstalowana. Cała moja robota na marne. Zamieszczam plik APK może komuś się uda, jeśli tak proszę o info jak to zrobić.
Jest jakiś problem z pobraniem, możesz jeszcze raz udostępnić
Odpowiedz
Proszę By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości