Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Canal + Box 4K, problem z DTS HD Master i Dolby True Hd
Witajcie, mam problem z filmami w DTS HD Master i Dolby True Hd, odtwarzam na Canal + Box 4K z Androidem 10, zainstalowana najnowsza wersja Kodi 21 z 24 lutego, przejrzałem dyskusję z linku, zainstalowałem polecaną wersję no ale nic to nie daje, powyższe Kodeki idą jako Dolby Digiatal +. W Kodi mam zaznaczone DTS Hd Master przy opcji przekazywania dźwięku, nie ma tam Dolby True Hd.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Box mam podłączony do procesora Anthem AVM70, dodam że na NUCU z Linuxem Debian, z Kodi 19.4, wszystko idzie bez problemu, jest tez tam do zaznaczenia Dolby True Hd, dałem też tą wersję Kodi na Boxie ale nic to nie daje, w Androidzie mam włączony dźwięk przestrzenny i włączony passthrough 7.1, jak jest u Was?
Odpowiedz
REKLAMA:

Ten box nie przepuści Ci gęstych formatów audio !
Odpowiedz
(27-02-2023, 05:30 PM)somer napisał(a): Ten box nie przepuści Ci gęstych formatów audio !

Na VLC DTS HD Master idzie
Odpowiedz
Jesteś pewien ? DTS powinien rozpoznawać ale odtwarzać tylko w STEREO.
To samo jest z Atmos, box rozpozna ale bedzie tylko DD 5.1 albo zwykłe STEREO.

Obsłuży też Dolby Audio do 7.1 kanałów z dowolnego przychodzącego formatu audio ale tworzy standardowy dwukanałowy downmix.

Box maksymalnie wspiera tylko Dolby Digital MS12 ( Dolby Digital Plus, Dolby Digital, HE AAC, all AAC bitstreams, and Dolby AC-4 )
Odpowiedz
(27-02-2023, 05:54 PM)Darekrocznik71 napisał(a):
(27-02-2023, 05:30 PM)somer napisał(a): Ten box nie przepuści Ci gęstych formatów audio !

DTS HD czy DTS HD MA bo to róznica.
Jaki masz amplituner ?
Jestes na 100% pewny ,że przechodzi pełny sygnał a nie tylko core DTS ?
Odpowiedz
(27-02-2023, 11:29 PM)somer napisał(a):
(27-02-2023, 05:54 PM)Darekrocznik71 napisał(a):

DTS HD czy DTS HD MA bo to róznica.
Jaki masz amplituner ?
Jestes na 100% pewny ,że przechodzi pełny sygnał a nie tylko core DTS ?
Mam procesor Anthem AVM 70, pokazuje mi, że wchodzi DTS HD Master, Kodi 19.4 tylko na Linuxie, obsługuje mi też bez problemu DTS X. Z powodu ograniczeń z kodekami dźwiękowymi na Kodi, box pozostanie do telewizji streaming, Nuc z Linuxem do filmów z gęstymi kodekami. Szkoda bo box fajnie śmiga i Kodi mogę na nim obsłużyć pilotem, na Nucu pozostaje aplikacja Yatse
Odpowiedz
REKLAMA:

To nie są ograniczenia kodeków Kodi skoro na jednym sprzęcie pracują a na innym nie.
Odpowiedz
(28-02-2023, 07:54 AM)somer napisał(a): To nie są ograniczenia kodeków Kodi skoro na jednym sprzęcie pracują a na innym nie.
Zgadza się, to są ograniczenìa sprzętowe - systemowe
Odpowiedz
Tak w ogóle, Boxy na Androidzie, raczej nie mają problemu z gęstymi kodekami? Chwalony w prasie Zidoo, widzę na Android 9 i obsługa dosłownie wszystkiego, nawet iso 3D, z czym u mnie Kodi 19.4 na Linuxie ma problem
Odpowiedz
(28-02-2023, 10:33 AM)Darekrocznik71 napisał(a): Tak w ogóle, Boxy na Androidzie, raczej nie mają problemu z gęstymi kodekami? Chwalony w prasie Zidoo, widzę na Android 9 i obsługa dosłownie wszystkiego, nawet iso 3D, z czym u mnie Kodi 19.4 na Linuxie ma problem
Tak na prawdę to najlepszym odtwarzaczem z androidem nie zmiennie pozostaje nvidia shield pro, no i może jeszcze teraz Amazon cube v3.
Co nie znaczy że są to urządzenia idealne...

Podziękowali: somer
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości