Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór tv boxa
Jak na boxa bez certyfikacji (a przynajmniej nie widzę w opisie) to drogi i na pewno nie będzie lepszy.
Chińczyka z Allwiner sobie odpuść.
Ale Homatics to fajny wybór...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(09-04-2024, 01:07 PM)adrt8v napisał(a): Podłącze się, bo temat pasuje. Z racji takiej ,że jestem trochę zawiedziony nową Nokią 8010 i możliwe, że ją zwrócę jaki inny box? Warto dopłacić do Homatics Pro? Czy coś innego lepiej?

Na pewno potrzebuje w nim przynajmniej 16GB pamięci wbudowanej, wyjścia audio spdif i oddzielnego hdmi na obraz oraz gigabitowego portu Ethernet.
Na sprzedaż?

Wysłane z mojego SM-S711B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Zwróciłem do sprzedawcy.
# Kodi rządzi #
Odpowiedz
Witam,posiadam Play Box 4 HDR,i od wczoraj wieczorem przestał działac dzwięk,jakies pomysly?
Odpowiedz
Witam
Jaki polecacie tvbox z android tv żeby miał 2 usb 3.0 i ceryfikaty do oglądania canal+online czy amazon prime video. Musi dać się sparować z słuchawkami na bluetooth kwota do 350 zł z europejskiego rynku.
Odpowiedz
Nie masz wygórowanych wymagań, proponuję Canal+ Box. Mam ten sprzęt, nie ma z nim żadnych problemów i mogę go polecić z czystym sumieniem. Oczywiście zakup tego dekodera nie wiąże Cię z Cyfrą+.

Chromecast...  Box Canal+ ma wbudowanego Chromecast, do tego wejścia i wyjścia USB, audio optyczne, Ethernet.

Co do Xiaomi Mi Box, odradzam tylko 8 GB pamięci, nawet wersja 2 generacji. To trochę za mało Canal+ ma 16 GB, tyle już wystarczy, aby swobodnie instalować wybrane aplikacje. 

Co do ceny, jak poszukasz w promocji, to znajdziesz za około 250 złotych. Co prawda ostatnio znacznie podrożały, normalna cena to około 300 złotych, wszystko poniżej to już okazja. Jest to jednak sprzęt sprawdzony (w Polsce sprzedano duże ilości Box-ów Canal+, nie słychać, aby był awaryjny). Dla osób nie mających dużych wymagań, całkowicie wystarczający.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

(31-05-2024, 12:14 PM)arkady1964 napisał(a): Canal+ Box

Świat poszedł do przodu, to zabytek z przestarzałym hardware.

Mikto napisał(a):nie zacinał

Jeżeli wybór z segmentu TV BOX w rozsądnych kwotach, zdecydowanie współczesne urządzenie...

[Obrazek: kooBz4F.jpg]
Odpowiedz
Witam,
Kochani moi mili
Po długich latach spędzonych z xiaomi mi box 4k przyszedł czas na jego wymianę, twitch tv w 4k ciężko to nazwać oglądaniem przycinki przez cały stream i nie mogę zmienić na niższą rozdzielczość ! F1 na viaplay myślałem że oni mają jakieś z dupy łącze czy inne i tak mi tnie że nie da się oglądać, dziś doczytałem że to Mi box niema jakiś tam kodeków. Kochani na czym mi zależy android tv tzn. żebym mógł sobie Tivimate bez problemu zainstalować i żeby to zapi****lało jak trzeba Smile mam na oku takie o to cudo:

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Powiedzcie co o tym myślicie ? czy obsłuży ?
Czy może jest coś lepszego ? co polecacie z dobrych i nie zawodnych sprzętów z dobrym łączem do Tivimate i innych platform 4k

Pozdrawiam
Odpowiedz
(31-05-2024, 04:46 PM)Koderz napisał(a): Powiedzcie co o tym myślicie ?

Nic nie myślę, dobre urządzenie ale zdecydowanie "szkoda przepłacać", gdzie za ~250 złotych Fire 4K Max 2gen równie świetnie się sprawdzi/sprawdza, do nabycia u tego samego sprzedającego na Allegro.

Spraw sobie dobrej klasy odbiornik telewizyjny z Google TV, na urządzenie zewnętrzne przyjdzie czas za kilka lat.
Odpowiedz
@Łonogrzmot, ja brałem pod uwagę konkretne wymagania @Mikto oraz, aby w razie reklamacji nie musiała wysyłać Box-a do Chin. Do YouTube i HBO Canal+ Box nadaje sie bardzo dobrze, a za kilka lat ten Box, który proponujesz i Canal+ Box przy tym postępie techniki i tak będą zabytkami...

@Mikto ja proponując Ci Canal+ kierowałem się tym, że jest to sprzęt, z  którym nie odnotowano problemów, to jest mało awaryjny i działają na nim wszystkie aplikacje. A pro po aplikacji, piszesz, ze dużo oglądasz YouTube.  Koniecznie więc po zakupie Boxa Android TV wypróbuj aplikację SmartTubeNext:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam

@Koderz, do Twoich potrzeb, to poleciłbym sprzęt z mocnym i szybkim procesorem oraz dużą pamięcią operacyjną, skoro Xiaomi Mi Box nie wyrabia to Canal+ też sobie nie poradzi i podobne średniaki.  Najlepiej by się sprawdziła:
Nvidia Shield TV Pro

Ten sprzęt jednak jest drogi, to kup przez Internet w Polsce (polski sklep internetowy) i przetestuj. Masz 10 dni do zwrotu, gdyby coś źle działało, to zwrot... 

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości