Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi 21.0 Omega - w końcu stabilny
Dobre wieści dla wszystkich, którzy mają kłopoty z Kodi 21.0 - a m.in. ja do nich należałem (Kodi na Androidzie).
Najbardziej widoczne błędy, które właściwie wykluczały swobodne użytkowanie Kodi 21.0 (przynajmniej na Android TV), to:
- wywalanie się Kodi przy próbie pobrania/aktualizacji miniaturek filmów/seriali w bibliotece Kodi
- ogromne problemy z odtwarzaniem niektórych streamów: zamrożenie obrazu i wywalanie do Androida
Oba te błędy miały związek z buforowaniem.
W najnowszej wersji Kodi (z Nightly Development Builds) problemy te  w końcu zostały rozwiązane Smile 
Niecierpliwi mogą sobie pobrać wersję nigtly ze strony Kodi, lub czekać na wyjście wersji oficjalnej Kodi 21.1.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

A ja od wersji kodi 20.0 mam jeden problem. Uruchamiam aplikacje i po dziesięciu sekundach wywala mnie do ekranu głównego i tak kilka razy z rzędu i później spokój. Miał ktoś podobny przypadek?
Odpowiedz
Nie ma logów nie ma problemu.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Ja miałem te same problemy i na czwartek nocna wersja kodi v21 nic mi nie dała. Widocznie od czwartku się już coś zmieniło na plus.
Jaki konkretny numer ma ta wersja?
Odpowiedz
Sprawdziłęm troche z przymusu (andorid sam zaktualizował kodi z 20.5 do 21 :/) i wrzuciłem ostatnie nocne wydanie. Jest to to samo wydanie, które robiłem tydzień temu tj kodi-20240729-8adee68a-Omega-armeabi-v7a.apk datowane na 29.07. Nie ma nic nowszego na stronie kodi.tv na obecą chwilę. Niestety nadal problem występuje i wchodząć w filmy/seriale próba uruchomienia czegoś trwa bardzo długo.
Instalacja np v20.5 nawet na tej samej bazie danych rozwiązuje w 100% ten problem.
Odpowiedz
Na boxe nvidia shiled, na nowym kodi v21, w menadżerze plików nie wyświetla plików np. tych .zip Jaka może być tego przyczyna?

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
REKLAMA:

(07-08-2024, 07:03 AM)Maciej_27 napisał(a):  przyczyna? 

[Obrazek: KEz6nTsl.jpeg]
Odpowiedz
Dzięki, to było to Łono

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Z Kodi 21.0 Omega nadal są problemy (przeróżne), choć jest zdecydowanie lepiej niż na początku. Niemniej jednak kto chce mieć święty spokój, ten powinien korzystać z Kodi 20.5 Nexus.
O tym, że wypuszczenie Omegi na początku kwietnia (ponad 4 miesiące temu!) było wyjątkowym falstartem świadczy choćby fakt, że przez te 4 miesiące nie udało się twórcom podnieść wersji nawet o 1 stopień - nadal oficjalnie mamy wersję z 6 kwietnia i tylko rozwojowe wersje nocne ratują sytuację.

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
(08-08-2024, 08:04 AM)Toov napisał(a): Z Kodi 21.0 Omega nadal są problemy (przeróżne), choć jest zdecydowanie lepiej niż na początku.  (...)  i tylko rozwojowe wersje nocne ratują sytuację.

Zgadza się...

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: