Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Picony dla Viaplay w streamingu
Witam. Mam sugestię, aby picony dla Viaplay w streamingu ponumerować, gdyż epg jest tylko dla jednego strumienia. Natomiast w IPTV strumieni mamy kilkadziesiąt i często jest tak, że w jednym czasie nadawanych jest np. 5 meczy Bundesligi i 5 meczy Premier Leage. To powoduje niezłe zamieszanie, gdyby picon dla każdego strumienia miało nr byłoby super rozwiązanie.
Odpowiedz
REKLAMA:

A co to zmienia , że " ponumerujesz " picony ? Poza tym , że dla każdych w zależności od listy musiałbyś zrobić na oko ponad 50 sztuk , co daje 50 dodatkowych linii w confingu , co przekłada się na dodatkowe MB wagi pomijając już te przecudne nazewnicta w listach. Masz ponumerowane strumienie w liście.. Druga sprawa , to EPG nie jest dla jednego strumienia. To jest rozpiska dla całego dnia. W związku z tym iż nie ma EPG dla VIA dla poszczególnych streamów , bo jest to rzecz zmienna... Dzisiaj F1 może być na 1 streamie , jutro na 10.. A że jakby ty nie widzisz wszystkiego co jest nadawane o tej samej godzinie , no to nie będziesz widział, nie ma takiego epg , które wylistuje wszystko zaczynające się o tej samej godzinie/minucie... To jest tylko epg poglądowe, rozpiskę masz na via , a potem szukaj sobie tego strumienia Smile

Podziękowali: szopns, sky02
Odpowiedz
Całkowita zgoda z Twoim rozumowaniem. Tylko, że Ty całkowicie nie zrozumiałeś o co mi kaman. Używam do listy m3u apkę Tivimate i jeżeli klikniesz OK to na pasku dolnym ukazują się picony ostatnio oglądanych kanałów. I jeżeli jest to kanał jednoznaczny z określonym epg, to problemu z identyfikacją kanału i co jest nadawane (tytuł audycji) nie ma. Natomiast w przypadku Viaplay, gdy jednocześnie jest nadawanych kilka strumieni i mamy praktycznie TYLKO ten jeden picon i dodatkowo bez epg, to rozpoznanie (trafienie) w strumień gdzie np. padła bramka jest loterią.
Oczywiście, to może być dla wszystkich głupi problem, ale dla takiego fanatyka futbolu jak ja, byłoby to sporym ułatwieniem, nawet gdyby to był picon z samą kolejną cyfrą.
Odpowiedz
To ja się odezwę. Jak tych kanałów było by 5-10 to jeszcze bym się pochylił na tym, ale tam jest powyżej 20 i to jeszcze każdy dostawca wrzuca co chce w dany kanał. Jednym słowem nie do ogarnięci. Pamiętaj, że jeszcze trzeba mieć takie ikony z numeracją Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości