Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EPG
No ok, w sumie. Ja miałem spersonalizowane tylko pod plusx, ale tam ogólnie pewnie jest więcej
Odpowiedz
REKLAMA:

(28-11-2024, 11:19 AM)mjw napisał(a): Przy tylu nazwach kanałów i tak EPG jest opasłe i zawiera wystarczającą w naszyj opinii ilość dni.
To może nowy plik XML z większą ilością dni? Kto będzie chciał to sobie wybierze odpowiednią wersję ilościową archiwum Wink
Odpowiedz
Prawdę mówiąc to spakowany plik nie byłby opasły, byłby niewiele większy. Jedyna niedogodność to pewnie import epg by trwał dłużej i może niektóre słabsze urządzenia mogłyby sobie nie poradzić.
Odpowiedz
To ja mam propozycję dla tych wszystkich którzy mówią że to plik nie byłby za duży że to za dużo czasu nie zajmuje. Zróbcie własne EPG i zacznijcie ją udostępniać innym. Tu faktycznie jest tylko daj daj czemu tak późno czemu nie działa.

Podziękowali: sky02, adas13, Max1000
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(25-11-2024, 08:20 PM)sky02 napisał(a):
(25-11-2024, 03:42 PM)Łonogrzmot napisał(a): Koniec paniki.
Potwierdzam. Jest już aktualizacja epg.
Pozdrawiam Smile

Wracając do "EPG.OVH" i zrzutki / dotacji na .... , takie pytanie mam .

Czy nie można by się jakoś postarać , żeby dorzucić tam też możliwość wpłaty blikiem ?

(29-11-2024, 03:28 PM)Tomek napisał(a): To ja mam propozycję dla tych wszystkich którzy mówią że to plik nie byłby za duży że to za dużo czasu nie zajmuje. Zróbcie własne EPG i zacznijcie ją udostępniać innym. Tu faktycznie jest tylko daj daj czemu tak późno czemu nie działa.

Jest w tym dużo prawdy , więc żeby na przyszłość sobie zbytnio nie psuć humoru może trzeba ignorować takie  komentarze roszczeniowe ?
A może i odpowiadać linkiem do dotacji ?  Wink

Tak czy siak , ja jak i zapewne wielu użytkowników jest bardzo zadowolonych i doceniają czyjąś pracę i poświęcony czas żeby Epg.Ovh nadal solidnie działo jak do tej pory , a te kilka dni przerwy na pewno nie spowodowało krachu na giełdzie . 

Dziękuję i Bardzo Serdecznie Pozdrawiam Wszystkie Osoby mniej czy więcej zaangażowane w projekt Epg.Ovh  .

Podziękowali: sky02, Max1000
Odpowiedz
(30-11-2024, 08:58 PM)Mun_dek napisał(a): A może i odpowiadać linkiem do dotacji ?  Wink
Jeżeli tylko coś to zmieni i będzie EPG sięgać więcej dni archiwalnych (pod innym linkiem) to dlaczego nie Wink
Odpowiedz
REKLAMA:

@adriannt ale masz osobne adresy z archiwum : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
No ja pier... ale lenistwo

Podziękowali: adas13
2
1
Odpowiedz
(28-11-2024, 08:14 AM)giaur500 napisał(a): Jako że sam też umiem wygenerować epg i wiem o co w tym chodzi - mogę spytać czemu nie generujecie tego na dłuższy okres? Ja bez problemu wygenerowałem na 11 dni a można jeszcze więcej. Wygenerowanie pliku na 11 dni zajęło mniej niż godzinę, więc nie jest to jakiś wielki koszt.

I tak btw, z Onetu działa bardzo powoli, teleman np jest kilka razy szybszy. A żeby przyspieszyć, trzeba odpalić kilka zadań równolegle a potem połączyć wygenerowane pliki w jeden duży.

Kolego nie obraź się , ale skoro masz tyle czasu i umiesz to generuj swoje EPG , wstaw link żeby ludzie mieli wybór i mogli korzystać z twojego ale na stałe .
J
Ja na pewno nie zmienię ale jak będzie dobrze śmigać to za czasem zyskasz swoich użytkowników im lepiej będzie działać to będzie ich więcej a wtedy pilnuj ,żeby zawsze działało bo jak nie to mogą zasypią Cię "pytania-roszczeniowe" ,a wszystko to rób "Pro bono" oprócz dobrowolnych dotacji na server.

Bo na tą chwilę tylko gadasz i gadasz i przekomarzasz się z moderatorami .

W podobnych przypadkach inne "rekiny informatyki" odpowiadali mi :
"- mógłbym , ale mi się nie chce ."

Dodgy  Big Grin
Odpowiedz
Już nie przesadzaj z tymi „pytaniami roszczeniowymi”. Jeśli ktoś coś udostępnia innym, to naturalne jest że masz jakiś feedback. Można obrażać się i ignorować i usuwać komentarze, albo traktować to jako potencjalne sugestie co zrobić, żeby usługa była jeszcze lepsza. Poza tym, widać że są tu ludzie, którzy chętnie dorzucą się do opłat za serwer/hosting więc ja bym zaczął od tego, żeby to maksymalnie ułatwić.

Jeżeli udostępniasz coś publicznie, a potem obrażasz się że ktoś to komentuje to jest tu ewidentnie coś nie tak. Jeśli to jest ciężkie do zniesienia, to można zamknąć forum na ten temat i tyle. Ale zauważ, że zwykle tak nie jest - nawet każdy projekt open source na Githubie prawie zawsze ma też otwarte zgłoszenia błędów czy sugestie - właśnie po to żeby ludzie zgłaszali problemy albo propozycje co można by zmienić. Nikt się tam nie obraża za „pytania roszczeniowe”. Co najwyżej, sugestia zostanie odrzucona i tyle.

Co do dobrowolnych wpłat to mogę wam od razu napisać, co może odstraszać ludzi. Po pierwsze, brak najbardziej popularnych metod jak BLIK, po drugie brak anonimowości, bo niby czemu mam tam podawać mój numer telefonu? Odpowiecie, że system wpłat tego wymaga, ale tak być nie musi. Można rozważyć inny system, a nawet system donacji przez kryptowaluty.

Tylko błagam, bez komentarzy o „roszczeniowych pytaniach” bo ułatwienie i zachęcenie do wpłat jest przede wszystkim w waszym interesie, a odpowiedzi w stylu „ok, jak ci sie nie podoba to nie płać” to według mnie strzał w kolano.
1
Odpowiedz
(02-12-2024, 09:09 AM)giaur500 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości