Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekino-tv ( Problem z filmami)
Witam. Mam mały problem. jak wtyczka ładnie zainstalowała się na boxie TV to teraz chciałem sobie zainstalować na telefonie. Telefon LG velvet wersja androida 13, świeżą instalacja kodi 21.1 ze sklepu play. Zaznaczone instalowanie plików nieznanych źródeł. Plik przerzucony na telefon i teraz jak daje instaluj z pliku zip wyskakuje komunikat "nie udało się zainstalować dodatku z pliku zip. zależności od script.module.metahandler w wersji 5.0.0 nie mogą zostać spełnione" (zdjęcie z dziennika). Natomiast jak wprowadzę w menedżerze plików nowe źródło i tam ustawiałem By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. to w płku zip mogłem z tego źródła zainstalować. I teraz nie wiem co jest grane czemu nie mogę zainstalować z przerzuconego na tel zip od tele

[Obrazek: PsibSYcl.jpeg]
Odpowiedz
REKLAMA:

Bo to tylko nakładka na oryginalną wtyczkę.
Oryginalna pobiera zależności z internetu, a moja nakładka zawiera tylko samą wtyczkę i nie ma w niej zależności potrzebnych do działania wtyczki.
Zatem najpierw instalujesz oryginalną, a potem nakładasz moją.

Podziękowali: arkady1964
1
1
Odpowiedz
(19-11-2024, 08:12 PM)tele napisał(a): Bo to tylko nakładka na oryginalną wtyczkę.
Oryginalna pobiera zależności z internetu, a moja nakładka zawiera tylko samą wtyczkę i nie ma w niej zależności potrzebnych do działania wtyczki.
Zatem najpierw instalujesz oryginalną, a potem nakładasz moją.

Dzięki wielki działa , a ja szukam jak głupi co jest grane
1
Odpowiedz
Szukałem rozwiązania i znalazłem je tutaj. Dziękuję.

Podziękowali: arkady1964
1
1
1
Odpowiedz
Czy coś znowu się zepsuło? Zainstalowałem najnowszą wersję e-kino od mbebe, dodałem poprawki od @tele i jak próbuję włączyć film, to żadne źródło nie działa :/
Odpowiedz
Jeśli ktoś ma podobny problem z ekino, że nie działa mu na jego internecie domowym, ale na udostępnionym z telefonu już tak, to rozwiązaniem u mnie było po prostu odpalenie filmu na laptopie na stronie ekino, przejście przez weryfikacje. Z tego co wyczytałem, to problem może wynikać z tego, że nasz adres ip dostaje ban, bo cloudflare go źle odczytuje.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(27-10-2024, 08:03 AM)Justyna0722 napisał(a): Mam to samo. 3 godziny spędziłam na wszystkiemu od nowa, szukaniem aktualizacji, w końcu zainstalowałam od nowa, nic się nie dzieje. Żaden film nie uruchamia się. Telewizor Sony w moim przypadku, na telefonie wszystko się odtwarza, na telewizorze nagle przestało, jeszcze parę dni temu działało. Co zrobić? Jak to naprawić?
Witam, czy ta wtyczka eKino nadal działa u Was, u mnie brak zip do rozpakowania.
Odpowiedz
Działa nakładka od @tele, to jest najpierw musi być instalka od mbebe, a następnie z pliku ZIP zainstalowana poprawiona wersja od @tele.

Pozdrawiam
1
Odpowiedz
(27-10-2024, 09:06 AM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

EDIT:
2024-11-01:
 - na "trupaka" - fix na obrazki

2024-11-05:
 - wszystkie linki do odtwarzania rozwiązywane są przez resolver

2024-11-09:
 - porządki w typach: widoków i mediów
 - cofanie przyciskiem Wstecz nie przenosi do strony głównej, tylko do poprzedniej podstrony

2024-11-10
 - przyspieszenie działania wtyczki (gdzie się da), czyli taki mały tryb "TURBO"
Jakiegoś szału nie ma, choć jednak jest trochę szybciej. Niestety, ale najdłużej trwają zapytania do serwerów ekino.
Jakby coś nie działało poprawnie w tej wersji, to proszę wrócić do poprzedniej.

2024-11-11
 - fix na nieskończony napis "Czekaj", gdy źródło nie działa

2024-12-31
- dodanie informacji typu "lektor", "wysoka jakość" do listy źródeł
- poprawka dla źródeł "sstream" i niektórych "voe"

UWAGA! Gdy strona będzie schowana za Cloudflare, to dodatek w obecnej wersji nie będzie działał.

U mnie nie działa próbowałem instalacji według instrukcji ale nie da się zainstalować wyskakuje błąd obydwa pliki próbowałem 

(19-11-2024, 07:57 PM)likaon01 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. to w płku zip mogłem z tego źródła zainstalować. I teraz nie wiem co jest grane czemu nie mogę zainstalować z przerzuconego na tel zip od tele

[Obrazek: PsibSYcl.jpeg]

U mnie właśnie ten sam komunikat jest ale na android tv
Odpowiedz
Zainstaluj wtyczkę ekino z repo mbebe i dopiero potem poprawkę z pliku zip. Jest o tym napisane i to zaraz pod postem który tak ochoczo zacytowałeś zamiast przeczytać odp do niego.
1
1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości