Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Witam o to najnowsza wersja repozytorium poprawki

- wyskakujący komunikat o nie udanym odtwarzaniu 

-źródła darmowe wszystkie co znajdzie  ( wcześniej jednak były po części filtrowane)

- źródła premium zawansowane wyszukiwanie  (przechodzą tylko źródła dobrej jakości także tylko język pl. W multi tylko pl i en. Bez innych języków  skuteczność filtrów językowych ok 97% jesli nowa fraza się pojawi można zablokować).

- linki premium są weryfikowane na poziomie URL wg tagów  językowych  przykład jeśli w URL brak frazy lektor a w etykiecie jest link nie przejdzie. Przy multi  jeśli brak pl działają tu dodane zakazane frazy językowe najczęściej język francuski. I tu niestety trzeba ręcznie dodawać jeśli nowa fraza się pokaże .

Podziękowali: arkady1964, z.sproski

Załączone pliki
fanfilm_blokady_wyjatki.pdf
Rodzaj pliku: .pdf
Ilośc pobrań: 49
Rozmiar: 18.87 KB
modyfikacja chat gpt frazy francuskie.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 20
Rozmiar: 61.26 KB
modyfikacja chat gpt.zip
Ilośc pobrań: 64
Rozmiar: 51.51 KB
modyfikacjaPET, francuskie.zip
Ilośc pobrań: 13
Rozmiar: 43.84 KB
repository.fanvodpl-2.0.9.zip
Ilośc pobrań: 32
Rozmiar: 113.81 KB
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Zaktualizowałem plik sources.py o dodatkowe frazy związane z językiem francuskim. Oto pełna lista filtrowanych słów w pdf.
Testowane na najnowszej wersji od tele co jest na forum.Dziala tylko na linkach premium
Odpowiedz
Witam,

Zaktualizowałem modyfikację ChatGPT pod najnowszą wersję od Tele:
? By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wszystkie nowe funkcje od Tele zostały zachowane. Dodatkowo dodałem na stałe do kodu dodatkowe frazy.

Ja preferuję instalację na czysto, czyli:

---

? Instrukcja instalacji krok po kroku:

1. Odinstaluj FanFilm (jeśli jest już zainstalowany).

2. Wejdź w „Zainstaluj z repozytorium” → FanFilm i zainstaluj czystą wersję.

3. Po instalacji:

Zainstaluj FanFilm od Tele (wersja z 06.04).

Najpierw FF TURBO (uwaga – może pojawić się błąd FanFilm, należy go zignorować)

Następnie zainstaluj PTW

Zrestartuj Kodi

4. Po restarcie Kodi:

Zainstaluj: FF_2024_TURBOtele+chatgpt_(2025-06-04)_aktualizator.zip

Następnie: PTW-2024.14.01tele+ChatGPT_(2025-06-04)_aktualizator.zip

Ponownie zrestartuj Kodi po instalacji PTW.

Modyfikacja GPT polega na dodaniu na stałe do kodu fraz, które blokują słabej jakości wideo i dźwięk w linkach premium. Dodatkowo, dodane zostały frazy blokujące język francuski – ponieważ w wielu przypadkach linki zawierają fragmenty, które nie sugerują, że plik jest po francusku, a mimo to taki właśnie jest. Znalazłem kilka takich przypadków i dodałem odpowiednie frazy.

Według ChatGPT serwery typu XT7, NoPremium, Rapideo blokują informacje o pliku przed jego pobraniem – np. nie pokazują ścieżki dźwiękowej. Jest jednak sposób na obejście tego. ChatGPT zaproponował stworzenie zewnętrznego serwera – najlepiej darmowego, np. na Raspberry Pi – który analizowałby plik przed pobraniem i przesyłałby informacje do FanFilm. Wszystko musiałoby działać w jednej sieci Wi-Fi (np. TV z Androidem i Raspberry Pi).

Prawdopodobnie jednak nie będę się w to zagłębiać – wymaga to czasu, a nie ma pewności, że będzie działać. Gdyby jednak działało, nie trzeba byłoby modyfikować plików lokalnie przy każdej nowej frazie.

Wyobraź sobie, że FanFilm w trakcie działania trafia na link do filmu, ale nie wie, jaka jest ścieżka dźwiękowa – bo ten link pochodzi z serwera, który ukrywa szczegóły pliku (czy to AAC, DDP, po francusku, itd.). Normalnie FanFilm by nie miał jak tego sprawdzić i przepuściłby słaby link.

Ale zamiast tego, FanFilm wysyła ten link do twojego lokalnego serwera (np. na Raspberry Pi), który siedzi z boku w tej samej sieci WiFi. Ten serwer bierze tylko mały kawałek pliku, dosłownie 1–2 MB, i za pomocą specjalnego narzędzia (ffprobe) rozpoznaje, jaka jest ścieżka dźwiękowa: np. czy to dźwięk w AAC, ile kanałów, jaki język.

Następnie ten serwer odsyła FanFilmowi wynik analizy, np.:

„to jest audio AAC 2.0 po francusku”

albo „to jest DDP 5.1 po polsku , bitrate 448kbps”

I teraz FanFilm ma konkretną wiedzę i może podjąć decyzję:

jeśli to francuski, AAC 2.0, słaba jakość – usuwa ten link z listy,

jeśli to DDP 5.1 PL – zostawia link jako potencjalnie dobry.

Dzięki temu nie oglądasz więcej francuskiego filmu z dźwiękiem 96kbps, tylko same porządne źródła – i to wszystko automatycznie, zanim coś klikniesz.

---

To jak taki strażnik jakości audio, który działa za kulisami. FanFilm wysyła pytanie: „Hej, sprawdź ten link”, a Raspberry odpowiada: „Ten ma słaby dźwięk – odrzuć go” albo „Ten wygląda dobrze – puść go”.

Nie trzeba nic pobierać na zapas – wszystko dzieje się w tle, szybko i automatycznie.

autor Chat Gpt

Załączone pliki
FF_2024_TURBOtele+chat gpt_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 27
Rozmiar: 841.07 KB
PTW-2024.14.01tele+Chat Gpt_(2025-06-04)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 29
Rozmiar: 464.38 KB
Odpowiedz
Chyba że ktoś inny znajdzie jeszcze inne frazy w linku z jęz. Francuskim
Odpowiedz
Witam chat gpt zrobił już mi chyba 4 poprawki względem poprzedniej wersji masakra ale zauważyłem że gpt model o3 jest chyba najlepszy do pisania i analizowania kodu ogólnie główny kod fanfilm z poprawkami z blokującymi frazami co tam jeszcze mi zrobił to chat gpt zaproponował mi osobny moduł do filtrowania linków bo w tym głównym kodzie to już bardzo dużo linijek kodu jest i też dodał mi tzw. strażnika linków premium
NOPREMIUM
TB7
XT7
RAPIDEO
TWOJLIMIT
Zobaczę co tam jeszcze mi zrobi ale ogólnie jak daje do analizy kod ff source.py w modelu o3 gpt to analizuje nawet 7 min
Odpowiedz
(11-06-2025, 04:39 PM)Jmno napisał(a): kod ff source.py w modelu o3 gpt to analizuje nawet 7 min
Dlatego developerzy porzucili ten kod i piszą nowy.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

Ogólnie mam nową modyfikacje opiera się tylko na  bazowej wersji dodaje tylko plik source.py do podmiany  PTW-2024.14.01tele+Chat Gpt_(2025-06-04)

Opis modyfikacji

Auto Play w końcu dział
Linki premium czyli nopremium,rapideo,xt7,tb7, twój limit,
cdapremium
Linki darmowe ale nie wszystkie działają 

I teraz odtwarzanie w katalogu tu zrobiłem modyfikacje

Przed wyświetleniem linków mam wybór

Tylko linki premium
Tylko darmowe
oba

[Obrazek: PO9o8Ttl.jpeg][Obrazek: 8IhhKZml.jpeg]

Ale nie testowałem wszystkich hostów premium bo nie mam

Ale dużo mam poprawek np dla frazy flow aby nie odrzucało premium  bo były blokowane z powodu braku braku pl ale reszta jest filtrowana bo flow i tak nic tam nie mówią tylko zwierzątka są

Na razie nie pobieracie bo muszę jakąś poprawkę zrobić

Załączone pliki
sources.zip
Ilośc pobrań: 7
Rozmiar: 45.35 KB
Odpowiedz
Zrobiłem poprawkę taką dlatego że poczta pod czas wybierania na przykład źródła premium gdzie na przykład specjalnie wyłączyłem te źródła premium to w Kodi wpadło w pętlę nie mogło nic dalej zrobić teraz naprawiłem to i drugie naprawiłem to że na przy próbie zakończenia odtwarzania się wychodziło też wpadał w pętle i też to naprawiłem jeszcze przetestuje
Odpowiedz
Ok poprawiłem podczas pokazania w katalogu przed wyborem linku użytkownik ma wybór jakie chce źródła tylko to nie działa w autoplay tzn jest odtwarzane pierwsze źródło popracuje nad tym ale gpt ma problem z tym aby w auto Play też był wybór np. same premium lub darmowe
Odpowiedz
Ok zrobiłem logika działania

Tryb wyświetlania w katalogu użytkownik ma wybór jakości linków  tylko premium , darmowe, oba  ta samo działa przy autoplay przed wyświetleniem linku GUI ma pierwszeństwo z oknem wyboru po wybraniu np.darmowe następuje auto odtwarzanie dzisiaj pewnie wrzucę poprawkę

Co do fraz i wyjątków blokujących  które są na stałe w kodzie działają czyli do końcowego wyświetlania żaden złej jakości plik się nie przedostanie tylko linki premium.Wazna uwaga w ustawieniach GUI trzeba włączyć jak na zdjęciu  musi być włączony .[Obrazek: rhHSYZsl.jpeg]

Opis 

1. Gdy nie mama konta premium lub nie mamy aktywnych 
To przy odtwarzaniu w katalogu  i wybierzemy linki premium to pokażą się darmowe 
2.ta sama sytuacja w autoplay będzie błąd w odtwarzaniu 

Zarówno przy autoplay gui ma pierwszeństwo i wyświetla okno wyboru po wybraniu następuje auto odtwarzanie bez listy linków.

Aby nie dopuścić  żeby jakieś jeszcze dziwne linki przechodziły (linki premium) zrobiłem precyzyjny filtr gb

Czasami się zdarzają dziwne linki bez opisu jakości 

Rekomendacja ustawić w GUI 

Pl+multi (napisy są do wyboru ) multi 

Bez napisów 

3d

Reszta filtrów jest na stałe w kodzie 

Filtr gb
Dla 4k filmy min 8gb max 20 gb można więcej 

Dla fullhd min 4gb max 15 gb można więcej

Podziękowali: r_w@interia.pl, arkady1964

Załączone pliki
FF_2024_TURBOtele+chat gptOkno wyboru_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 15
Rozmiar: 841.08 KB
PTW-2024.14.01tele+Chat GptOnkno wyboru_(2025-06-04)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 14
Rozmiar: 465.74 KB
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości