Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pilot tv na smartfona - pomoc
Witam nie chciał bym otwierać nowego tematu, więc podepnę się tutaj(jeśli to nie kłopot), mam pytanie czy za pomocą aplikacji da się sterować tv po wyjściu z kodi(gdy wychodzę z kodi to mnie rozłącza)? Tak jak to jest w aplikacji cetusplay(tutaj da się sterować pilotem po wyjściu z kodi ale tu znów nie potrafię kopiować/wklejać tekstu do kodi). Poprosił bym o pomoc, jakieś wskazówki. Pozdrawiam(wszystkie apk pobrane z googleplay)

Dodam, że yatse mam zainstalowane na huawai mate 20 lite android 8.1 a kodi 20.5 smart tv manta 55lua68l android 7. Chyba, że ktoś ma jakiś pomysł jaki może pilot do tv na telefon, bo już chyba około 40stu pobrałem i nie mogę się połączyć przez wifi, to mam ustawione wszystko dobrze żadnych vpnów itp jedna sieć i nic jedynie łączy mnie z kore, yatse i cetusplay. Ale w yatse i kore mnie rozłącza po wyjściu z kodi jedynie działa cetusplay ale tam nie potrafię wklejać tekstu. Proszę o pomoc i jakieś pomysły jak ktoś by miał. Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

To logiczne że apki które służą do obsługi kodi czyli kore i yatse nie działają jak wyłączy kodi. Wyłączany jest wtedy serwer komunikacji w kodi i tyle. Natomiast apka cetusplay działa na innej zasadzie. Kodi nie pozwala na wklejanie tekstu na androidzie czy innych linuksowych więc rozwiązania którego szukasz raczej nie ma

Wysłane z mojego A001 przy użyciu Tapatalka
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(24-07-2025, 01:31 PM)Tomek napisał(a): To logiczne że apki które służą do obsługi kodi czyli kore i yatse nie działają jak wyłączy kodi. Wyłączany jest wtedy serwer komunikacji w kodi i tyle. Natomiast apka cetusplay działa na innej zasadzie. Kodi nie pozwala na wklejanie tekstu na androidzie czy innych linuksowych więc rozwiązania którego szukasz raczej nie ma

Dziękuję za odpowiedź
Odpowiedz
(24-07-2025, 06:17 AM)rafalmar1981 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam

Podziękowali: rafalmar1981
1
Odpowiedz
Ale dalej nie będzie wklejać tekstu, bo kodi na androidzie i innych linuksowych nie pozwala na to. I nie będzie sterować sprzętem. Także zupełnie nieprzydatne w tym przypadku.

Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości