Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(26-07-2025, 09:04 AM)athosikish napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Poza tym, dobrze by było dodać, wyszukiwanie trailera w tle(aktualnie przechodzi do okna "proszę czekać").

PS. Jeśli poszukujecie programisty do pomocy, to z chęcią pomogę w rozwoju dodatku Smile .
Wytłumacz o co chodzi z tymi trailerami. Proszę czekać to notyfikacja że coś się dzieje w tle.
Podaj jakiego filmu szukasz. Na jakich serwerach itp. pamiętaj że często darmowe strony chowają się za cf i wtedy brak jest możliwości połączenia. Dodaj hasła i ciasteczka do źródeł - to zawsze zwiększa szansę znalezienia

Wysłane z mojego A001 przy użyciu Tapatalka
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

(26-07-2025, 10:32 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Poza tym, dobrze by było dodać, wyszukiwanie trailera w tle(aktualnie przechodzi do okna "proszę czekać").

PS. Jeśli poszukujecie programisty do pomocy, to z chęcią pomogę w rozwoju dodatku Smile .
Wytłumacz o co chodzi z tymi trailerami. Proszę czekać to notyfikacja że coś się dzieje w tle.
Podaj jakiego filmu szukasz. Na jakich serwerach itp. pamiętaj że często darmowe strony chowają się za cf i wtedy brak jest możliwości połączenia. Dodaj hasła i ciasteczka do źródeł - to zawsze zwiększa szansę znalezienia

Ja tu sie wypowiem na przykładzie serialu Zaprzysiężeni mam poprawnie dane ciastka i useragent do filmana a mimo to nie wyszukuje mi zrudeł testowane na 1 sezonie 16 odcinku. Nie wiem czy log tu potrzebny? bo nic mi błędu nie wywalilo
Odpowiedz
A czasem nie zalogowałeś się ciasteczkiem na kolejnym urządzeniu Z innym IP (czyli ff). U nas znajduje ten serial z filmami.
Daj logi.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
zalogowalem ciastko z FF wygenerowane na tym samym użądzeniu na którym uzywam kodi. U mnie to jest zawsze PC z Binbowsem 10 Big Grin

Log : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Włącz logi programisty w ustawieniach fanfilm w zakładce konserwacja
Odpowiedz
Zrobione Log: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Jako wieloletni, zatwardziały użytkownik telewizorów na Androidzie mam tylko jedną (ale naprawdę poważną) uwagę: wielkość czcionek w oknach (lista źródeł, "Dodaj do...", "Edytuj szukanie"). Z kilku metrów od telewizora nie ma szans by swobodnie przeczytać np. nazwę źródła czy choćby etykiety na niektórych przyciskach czy też małe ikonki. Same okna są bardzo duże i jest tam mnóstwo niewykorzystanego miejsca - jednak na Android TV niestety są słabo czytelne. Zapewne na laptopie, z bliska, wszystko jest OK, ale na TV już nie za bardzo...

Podziękowali: DenDy
Odpowiedz
@gzenio22 dziwna sprawa, u mnie znajduje normalnie. A w twoim logu nawet nie ma informacji że cię loguje.

[Obrazek: 132405.png]

@Toov wygląd i rozmiar czcionki jest niestety zależny od skina.
Kodi nie pozwala wymuszać własnych czcionek przez plugin, więc musimy posiłkować się tym co oferuje skin.
Ustawienia dla kilku skinów są predefiniowane - starałem się dobrać podobne rozmiary.
Podaj nazwę skina, zobaczymy czy da się coś "podciągnąć".
Odpowiedz
Skin to popularny AeonNox:Silvo (był i bedzie Wink ).
Ja już przy FF3 Alfa zwiększyłem sobie czcionkę dla podświetlonego (wybranego na liscie) żrodla z rozm. 10 na rozmiar 12 - co dalo pozytywny efekt "fokusa" dla wybranego źródła... Zwiększyłem też do 12 (chyba) etykiety w prawym panelu okna żrodel (pod posterem) - to dało pozytywny efekt, bo bez tego naprawdę trudno " z kanapy" coś odczytac na ekranie TV.
...ale teraz doszło okno "Dodaj do..." i tu sytuacja się powtarza - wczoraj aby zobaczyć te mini ikonki i tekst w prawym panelu okna musiałem podejść do telewizora (więc to nie żarty Wink)
Odpowiedz
poprawnie podaje ciastka i user agenta a mimo to mnie nie loguje dziwne Sad
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 18 gości