Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(26-07-2025, 12:00 PM)gzenio22 napisał(a): poprawnie podaje ciastka i user agenta a mimo to mnie nie loguje dziwne Sad
A wpisz mu jeszcze dowolny login i hasło. Może być dowolne.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

probowalem juz na rozne sposoby u mnie nie lapie Sad

z kolei na wtyczce filman od Tele normalnie mi złapało
Odpowiedz
(26-07-2025, 09:08 AM)manieKMP napisał(a): PS. Pytanie/Prośba? Czy można by dodać do menu kontekstowego wyświetlanie "Kolekcji" dla tytułów filmów, które w takowej się znajdują. Wiem że taka możliwość jest po wejściu w "Informacje" "Szczegóły", jednak sprawniej/szybciej jest, gdyby taka opcja pojawiała się w "menusie".

Edit: Miało być "Szczegóły", nie "Informacje". Nie wiem, chyba wtedy jeszcze się nie obudziłem do końca, albo z automatu tego słowa użyłem. Wink

Kolega zrobił. Więcej, dodał opcję w ustawieniach, która to włącza.
Cieszę się, bo używanie przeze mnie kolekcji filmów przewyższa tylko wyszukiwanie po autorach mojej żony.
1
Odpowiedz
(26-07-2025, 11:55 AM)Toov napisał(a): Skin to popularny AeonNox:Silvo (był i bedzie Wink ).
Ja już przy FF3 Alfa zwiększyłem sobie czcionkę dla podświetlonego (wybranego na liscie) żrodla z rozm. 10 na rozmiar 12 - co dalo pozytywny efekt "fokusa" dla wybranego źródła... Zwiększyłem też do 12 (chyba) etykiety w prawym panelu okna żrodel (pod posterem) - to dało pozytywny efekt, bo bez tego naprawdę trudno " z kanapy" coś odczytac na ekranie TV.
...ale teraz doszło okno "Dodaj do..." i tu sytuacja się powtarza - wczoraj aby zobaczyć te mini ikonki i tekst w prawym panelu okna musiałem podejść do telewizora (więc to nie żarty Wink)

Zdecydowane przeoczenie które szczególnie widać na aeonie.
Dzięki, do poprawy.
2
Odpowiedz
(26-07-2025, 10:42 AM)gzenio22 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Jedyne co w nim widzę to  błąd zaraz po załadowaniu xml (pewnie pojawia się podczas wywołania okna ze źródłami).
Nie wiem też czemu się błąd z demuxerem pojawia, log jest z testu kiedy nie próbowałem nic odtworzyć, ot sprawdzałem wyświetlanie źródeł. No ale wnikał nie będę...
Odpowiedz
Ok - problemy które się pojawiają wynikają z instalacji wersji beta na zmodowane wersje FF. Autorzy tych wersji porobili pewne zmiany w bazach danych i settingach względem oryginalnego FF przez co niektóre ustawienia mogą wpływać na działanie FF beta.
Na chwilę obecną należy odinstalować CAŁKOWICIE zmodowane wersje FF (mod tele, chatgpt mod  i pozostałe) wraz z usunięciem danych - bez tego nie będzie możliwe przeprowadzenie prawidłowych testów i nie możemy zapewnić działania wtyczki.
Jak to zrobić - odinstalować FF jak każdą inną wtyczkę:
[Obrazek: gJL7EoRl.png]
i wyrazić zgodę na usunięcie wszystkich ustawień
[Obrazek: W2flJ4hl.png]

Następnie restartujemy kodi i instalujemy FanFilm beta.

@manieKMP - u nas bez problemu znajduje dokładnie tę samą ilość źródeł co u tele (no - jedno więcej).
Najprawdopodobniej jest kolizja z settingami i bazami które tworzył tele, które różnią się od ff stable.
Musisz przeprowadzić instalację na nowo, wraz z czyszczeniem danych i z restartem kodi.

I aktualizacja z dnia dzisiejszego:
- fix zgłoszonych błędów,
- usuwanie pozycji z trakt (Kolekcja, Ulubione, obserwowane, listy)
- kolekcja filmowa w CM
Dostępna w
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

Po obejżeniu odcinka ze sparowanym trakt.tv po zakonczeniu ogladania tzn dokonczeniu odcinka kodi sypnoł błędem nie mam pewnosci czy to wina FF ale zostawie Log zeby było widac co i jak

Odpowiedz
plugin.video.fanfilm v2025.07.25.1 installed

zaktualizuj - była poprawka dzisiaj:
Odpowiedz
(26-07-2025, 08:58 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
wlasnie to zrobilem zaraz po wyslaniu logu Smile

Log z aktualną wersją FF błąd sie powtórzył choc tym razem poprawnie mi oznaczylo obejżenie odcinka w trakt.tv

Odpowiedz
@Tomek

Jestem po "wyzerowaniu" Kodi, zainstalowaniu oryginalnego FF i na tym bety. Tak więc teraz już nic jej nie może "przeszkadzać".

Losowość znikła, a liczba źródeł to moja wina.

Ustawiając jakość maksymalną omsknął mi się palec na minimalną, przez co pierwsza wartoćś, zamierzenie ustawiła się na 1080 (bo więcej na tablecie czy telefonie nie trzeba), ale minimalna przez przypadek przestawiła się na 720... znowu, ale tym razem to zauważyłem. Smile

Tak więc przepraszam za "fałszywie pozytwne" zgłoszenie.

Podziękowali: Tomek
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: razor1995, 2 gości