Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Ja też miałem problem z poprawnym działaniem nowego FF, rozwiązałem problem podobnie jak @manieKMP zainstalowałem kompletnie wszystko od nowa na moim sprzęcie Android TV. Jedynie co, to musiałem pliki ZIP instalować w tej kolejności jak poniżej.

1. script.fanfilm.media.zip - niezbędny plik z grafikami dla FF

2. plugin.video.fanfilm

Gdy chciałem instalować pierwszy  "plugin.video.fanfilm", to instalacja pliku kończyła się niepowodzeniem, ale to drobiazg, ponieważ wystarczyło zacząć instalacje od "script.fanfilm.media.zip - niezbędny plik z grafikami dla FF" i wszystko śmiga.   Smile

Pozdrawiam

Edit.  Z tą kolejnością instalacji plików ZIP może to był przypadek, ale tak miałem na 2 sprzętach z Android TV tj. Canal + Box i Xiaomi Mi Box S.
Odpowiedz
REKLAMA:

(27-07-2025, 03:56 AM)arkady1964 napisał(a): Ja też miałem problem z poprawnym działaniem nowego FF, rozwiązałem problem podobnie jak @manieKMP zainstalowałem kompletnie wszystko od nowa na moim sprzęcie Android TV. Jedynie co, to musiałem pliki ZIP instalować w tej kolejności jak poniżej.
1. script.fanfilm.media.zip - niezbędny plik z grafikami dla FF
2. plugin.video.fanfilm
Gdy chciałem instalować pierwszy  "plugin.video.fanfilm", to instalacja pliku kończyła się niepowodzeniem, ale to drobiazg, ponieważ wystarczyło zacząć instalacje od "script.fanfilm.media.zip - niezbędny plik z grafikami dla FF" i wszystko śmiga.   Smile
Pozdrawiam
Edit.  Z tą kolejnością instalacji plików ZIP może to był przypadek, ale tak miałem na 2 sprzętach z Android TV tj. Canal + Box i Xiaomi Mi Box S.

Tak to jest jak ktoś instaluje nie czytając instrukcji - bardziej wyraźnie się nie da opisać kolejności instalacji jak poprzez numerki (wcześniej pliki były w odrębnej sekcji do pobrania, ale kolejność od samego początku była podana)

[Obrazek: cSOgVycl.png]

Natomiast instalacja wszystkiego na nowo to największa głupota jaką można zrobić - po to daliśmy informację o konieczności odinstalowania obecnie używanej wersji FF z ustawieniami, żeby nie trzeba było tego typu kroków robić i usuwać sobie ustawień innych wtyczek. jak się komuś nudzi to może to robić. Ja instalowałem FF (w wersji alpha i produkcyjnych) na profil który miał 4-5 lat. Przy stable nie trzeba było nawet danych usuwać.

Także sorry - następny tego typu twój post leci w niebyt bez ostrzeżenia. Nie chcę tu jałowej dyskusji.

@manieKMP - no co do instalki na stary FF to obstawialiśmy - ale że sam pozmieniasz settingi to już nie Wink

Z takich informacji ogólnych:
Jak działa cache?
Dla źródeł 
Domyślny cache samych linków jest ustawiony na 15 minut. Odczyt "zakupinonych/posiadanych na koncie" źródeł z kont premium (rapideo/nopremiu/twójlimit/tb7/xt7) odbywa się bez konieczności odpytywania danego źródła o wszystko - odpytuje tylko o te elementy. Po wygaśnięciu cache, jest normalny pełny odczyt wszystkiego.
Ustawienia zaawansowane można zmienić w local.py ustawiając np:
#: Refresh search for librared items when using cache
#: example 'rapideo', 'nopremium', 'twojlimit','tb7', 'xt7'
#: tb7/xt7 - long time to scrape
const.sources_dialog.library_cache = {
'rapideo'
}
co będzie powodowało że rapideo będzie pomijane w ogóle z cache. Samo cache źródeł można całkowicie wyłączyć w ustawieniach.

Dla list (czyli dla zapytań które idą do serwisów trakt/tmdb)
tu jest troszkę bardziej to skomplikowane. Odpowiada za to autonomiczne NetCache. Zapamiętywane są odpowiedzi list. W przypadku kiedy jest inny nagłówek, lista zostanie ponownie wczytana - jeśli nagłówek odpowiedzi jest ten sam, nie zostanie przetworzona, tylko zostanie zassana z cache - co przyśpiesza wczytywanie. NetCache sam się czyści, sam usuwa przedawnione wpisy.
Ustawienia można znaleźć w const.py i ustawić sobie w local.py pod siebie:
const.core.netcache.cache = {
    # no cache
    '':         NetCache(DO_NOT_CACHE),
    # other or unknown data
    'other':    NetCache(MINUTE, size_limit=10 * MiB),
    # media data
    'media':    NetCache('{schedCleanMetaCache} * 3600', size_limit=100 * MiB),
    # media art (and similar stuff)
    'art':      NetCache(7 * DAY, size_limit=10 * MiB),
    # discover (best, popular etc.)
    'discover': NetCache('24 * HOUR if {listCache} else netcache.DO_NOT_CACHE', size_limit=10 * MiB),
    # lists (eg. trakt, tmdb, imdb, etc.) - should be short
    'lists':    NetCache('15 * MINUTE if {listCache} else netcache.DO_NOT_CACHE', size_limit=10 * MiB),
    # search - should be quite short I guess
    'search':   NetCache(15 * MINUTE, size_limit=10 * MiB),
}

Dla mediów (czyli informacje o filmie/serialu/odcinku).
Tu także działa NetCache - na podobnej zasadzie jak dla list.

Automatyczne czyszczenie wpisów jest ustawione dla starszych niż 30 dni (jest to w settingach).
Jeśli ktoś mam potrzebę jednak oczyszczenia ręcznego to w FF/Narzędzia/Cache znajdzie funkcję czyszczenia zarówno źródeł jak i netcache.

I tu rodzi się pytanie - dlaczego takie ustawienia się w jakimś const.py, local.py? kodi ma ograniczenia w settingach i nie wszystko da się ustawić w sposób bezpieczny. Poza tym - ma ograniczenie w samej długości settingów - i wielu rzeczy nie możnaby dodać z powodu braku miejsca... Stąd plik dla zaawansowanych użytkowników. Mamy nadzieję że do wyjścia wersji finalnej uda się sfinalizowac prace nad interfejsem www działającym lokalnie pozwalającym na zmianę tych settingów przez przeglądarkę.

Podziękowali: arkady1964
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Dzień dobry,
zainstalowane HBOmax, ale FF nie wyszukuje w tym serwisie trzeba jakoś specjalnie skonfigurować?
Odpowiedz
(27-07-2025, 08:35 AM)portoben napisał(a): Dzień dobry,
zainstalowane HBOmax, ale FF nie wyszukuje w tym serwisie trzeba jakoś specjalnie skonfigurować?
Podaj czego szukałeś
Sprawdzimy - tam ostatnio była zmiana w samej wtyczce hbo - może coś tam.

Ok. Justwatch zmieniło odpowiedź. Zobaczymy co się da zrobić.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Serial: From
Odpowiedz
Ok. Zmieniła się odpowiedź z justwatch. Postaramy się naprawić. Na chwilę obecną żadne źródło external nie będzie działać
Odpowiedz
REKLAMA:

Dziękuję
Odpowiedz
(26-07-2025, 10:32 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Poza tym, dobrze by było dodać, wyszukiwanie trailera w tle(aktualnie przechodzi do okna "proszę czekać").

PS. Jeśli poszukujecie programisty do pomocy, to z chęcią pomogę w rozwoju dodatku Smile .
Wytłumacz o co chodzi z tymi trailerami. Proszę czekać to notyfikacja że coś się dzieje w tle.
Podaj jakiego filmu szukasz. Na jakich serwerach itp. pamiętaj że często darmowe strony chowają się za cf i wtedy brak jest możliwości połączenia. Dodaj hasła i ciasteczka do źródeł - to zawsze zwiększa szansę znalezienia

Wysłane z mojego A001 przy użyciu Tapatalka
Skórka Titan Mod (lub netflix view, sam nie wiem) pozwala na wyszukiwanie trailerów wybranego filmu.
Odpowiedz
(27-07-2025, 07:38 AM)Tomek napisał(a): @manieKMP - no co do instalki na stary FF to obstawialiśmy - ale że sam pozmieniasz settingi to już nie Wink

No, moja operacja "odcinanie pępowiny" coś nie wypaliła. Wink

Dzień przed publikacją bety postanowiłem, że spróbuję "chałupniczo", na "żywym organizmie", separacji moda @tele. Co się po części udało, bo te błędne "zgłoszenie" było z testowego telefonu, na którym miałem zainstalowaną i betę i moda jednocześnie.
[Obrazek: QZC7Zw0l.jpeg]

W pierw zmieniłem jedynie id i nazwę w xml-u FF i nazwy katalogów (w addons i addon_data), co po odpaleniu poskutkowało błędęm przy próbie wyświetlenia listy gatunków w modzie.
Z logu okazało się, że service.py i libtool(s?).py (już nie pamiętam dokładnej nazwy tego drugiego, ale jest on w PTW) zgłosiły "obiekcje" co do "ścieżki" (getdirectory i brak plugin.video.fanfilm).

Od tego momentu już "popynąłem", rozpoczynająć przeszukiwanie plków w PTW i FF, na wystąpienia plugin.video.fanfilm w ich kodzie oraz dodatkowo FanFilm. Pierwsze zmieniałem na plugin.video.ffmod, drugie na FF, co akurat widać w logu jaki tu podałem...
No i w sumie do tego momentu wszystko z modem było dobrze (na tyle co go sprawdziłem/używałem).

Potem przyszedł dzień publikacji pierwszej bety i okazało się, że script.fanfilm.media nadpisuje całą zawartość starego. Wiec i tu dokonałem separacji i zmieniłem na script.ffmod.media (by nie dochodziło do nadpisywania katalogu "incrusion").

Na koniec zrobiłem "instalatory/aktualizatory", dla PTW, FFmod i FFmod.MEDIA i zainstalowałem to na testowym telefonie, wrzuając do tego do "addon_data" kopię ustawien z moda. Na koniec instalując zipy bety.

Wtedy jszcze zdążyłem w sumie tylko sprawdzić czy oba FanFilmy się uruchamiają i czy można bez zgrzytów się po nich poruszać (i nic im nie było), ale dopiero kiedy zainteresowałem się przoblemem z serialem, wyszedł i u mnie problem, który tu przedstawiłem.

Konieć końców, najwyraźniej coś gdzieś przegapiłem w tej mojej operacji "pępowina" i jest gdzieś jakiś konflikt (może w bazach Kodi, których nie ruszałem, a wiem że tam stary FF też coś zostawia).

Ale już nie miałem sił by tego dociekać "w nocy" i szybciej mi było profilowy Kodi na telefonie usunąć, przez androidowe "Wyczyść dane" i postawienie bety na takim "świerzym" Kodi, aby poinformować, że z betą jest wszystko w porządku w tej kwestii.

No ale "nauka" nie idzie w las, człowiek czegoś się zawsze dowie z doświaczeń, a nigdzie nie dojdziesz, choćby do ściany, jeśli nic nie zrobisz. Wink

Odpowiedz
Cytat:Na chwilę obecną żadne źródło external nie będzie działać

Może nie każde? (choć nie sprawdzałem)
Na pewno HBO Max i Disney.

Pozostałe mogą działać. Chyba, że ktoś jeszcze natknie się na jakiś inny niedziałający, to niech napisze.

[Obrazek: WWgX9SLl.jpeg]
To obrazek ze starej wersji FF, ale oczywiście przekaże Tomkowi wszystkie potrzebne informacje aby i w nowej działało.

Poprawka prawdopodobnie dziś po południu.

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: razor1995, 2 gości