Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Witam miałem trochę wolnego ale coś tam robiłem

Ogólnie wtyczka ff jest mocno zmodyfikowana przez chat gpt
Wszystko poto aby użytkownik miał łatwiej dla linków premium przy okazji dodałem nowy filtr konfiguralny w ustawieniach chodzi o napisy ale to tylko część modyfikacji ale teraz jak chcemy to jednym przełącznikiem nie pokażą się linki plsub 4 warianty .Ogólnie powiem że chat gpt zrobił robotę

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Ciekawy eksperyment z tym chatemGPT.

Co prawda ja osobiście nie korzystam z Twojego moda (bo mam przecież swój Wink (żart) ale też muszę bardziej ogólnie konstruować kod, aby był uniwersalny dla większości), ale ważne, że Tobie odpowiada.
I o to chodzi, aby mieć przyjemność z tego - to program ma się do nas dopasować a nie odwrotnie (oczywiście jak i na ile się da).

Powodzenia

P.S. Pisz używając znaków przystankowych i interpunkcyjnych, bo obecnie ciężko zrozumieć Twoje wypowiedzi.

1
Odpowiedz
Ja też nie korzystam z moda Jmno tj. wygenerowanego przez chat gpt, ale od przybytku głowa nie boli. Podobnie jak z przeglądarkami internetowymi na Android TV,  każdy użytkownik może wybrać sobie taką jaka mu przypasuje lub używać naprzemiennie,  nie jest to szkodliwe ani kłopotliwe. Ostatecznie o wyborze decyduje funkcjonalność moda, komfort obsługi itp. Dla mnie np. obecnie niezbędna w FF jest funkcja Historii tj. "Ostatnio oglądane". Nie używam Trakt.TV i ta funkcja jest dla mnie bardzo przydatna. 
Im więcej zmodyfikowanych wersji, moim zdaniem, tym lepiej.  Smile  
Nie zmienia to faktu, że z chwilą wydania FF z nowym kodem i mam nadzieję, że również z funkcją "Ostatnio oglądane", nowy FF zajmie należne miejsce wśród apek, które wyrosły przecież z jednego pnia FF.

Pozdrawiam
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - proszę o zapoznanie się.

Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz

• Witam!

Nie miałem ostatnio dużo czasu, ale w końcu zrobiłem jeszcze jedną modyfikację. Nie chce mi się wszystkiego opisywać – wszystko będzie jasno wyjaśnione w oknie informacyjnym, które pojawi się po wyborze tytułu lub odcinka.

W skrócie: Dodałem statusy sprawdzania, czy linki pozytywnie przeszły przez filtr zakazanych fraz. Ogólnie jest ich około 70 – m.in. cam, md, hdcam, dziwne znaki w URL lub labelu itd. Są to frazy na stałe wpisane w kodzie.

Do modyfikacji nadal pozostają opcje:

limit GB,

PL z MULTI,

odrzucaj linki z plsub / subpl – dodałem, bo czasem zdarzają się linki bez słowa „napisy” w URL, ale mają „plsub” lub „subpl”.

Jeśli zaznaczymy opcję odrzucaj plsub/subpl, a link nie zawiera słowa "napisy" – to również nie przejdzie.

Okno informacyjne pojawia się tylko wtedy, gdy filtry wykryją, że coś zostało odrzucone i status danego hosta będzie „niedostępny”.
Jeśli wszystko przejdzie pomyślnie – okno się nie pojawi.
Uwaga: dotyczy to tylko źródeł premium – w darmowych źródłach okno się nie pojawia, ale statusy również są widoczne.

---

Uwaga – żeby wszystko działało poprawnie:

Trzeba zainstalować oba pliki ZIP:

FanFilm (FF)

(PTW)
+ zrobić reset

---

Testowane na dwóch hostach premium:

NoPremium

XT7

Nie wiem, jak będzie z CdaPremium, bo nie mam dostępu.
Prawdopodobnie linki będą traktowane jako premium, ale nie jestem pewien, czy zawierają pełne informacje o źródle (tak jak NoPremium, XT7 itp.).

Na pewno działa prawidłowo z hostami:

NoPremium

XT7

XTB

Rapideo

TwojLimit

PS: Na telefonie działa szybko, bo ma dużo RAM-u i pamięci masowej.
Nie wiem, jak będzie działać na starszych urządzeniach z Android TV, które mają mało pamięci RAM i małą pamięć masową, bo po modyfikacjach kod ma około 4000 linijek.

I fajne jest to że jak jak chcemy zmienić ustawienia na przykład limit Gigabyte MP4 MKV z napisami lub bez napisów nie musimy się cofać do ustawień głównych wszystko można zmienić w oknie jest taka gwiazdka się pokazuje jak na to nadusimy to jest automatyczny reset a przy zmianach limitach  trzeba nadusić na reset okna

Załączone pliki
PTW-2024.14.01tele+Chat GptOnkno wyboru+filtr jakości+limit GB_(2025-06-04)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 2
Rozmiar: 940.82 KB
FF_2024_TURBOtele+chat gptOkno wyboru+filtr jakosci+limit GB_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 2
Rozmiar: 840.54 KB
1
Odpowiedz
Ogólnie był błąd przy statusie poprawione

Załączone pliki
FF_2024_TURBOtele+chat gptOkno wyboru+filtr jakosci+limit GB_(2025-06-04)_aktualizator.zip
Ilośc pobrań: 6
Rozmiar: 840.54 KB
PTW-2024.14.01tele+Chat GptOnkno wyboru+filtr jakości+limit GB_(2025-06-04)_aktualizator_(potrzebny restart Kodi po aktualizacji).zip
Ilośc pobrań: 6
Rozmiar: 940.83 KB
gb status.pdf
Rodzaj pliku: .pdf
Ilośc pobrań: 8
Rozmiar: 24.02 KB
Odpowiedz
REKLAMA:

O to cała lista zakazanych fraz  w przyszłym tyg zaktualizuje o kolejne  na ten moment jest ponad 78 w kodzie

Załączone pliki
15audit_frazy_full.pdf
Rodzaj pliku: .pdf
Ilośc pobrań: 11
Rozmiar: 4.65 KB
1
Odpowiedz
Zmodyfikowałem także wersję od tele z 7.11 dodam jeszcze inne frazy blokujące chyba jakoś do piątku i wyśle . Bo teraz ta wersja co mam działa tylko na wersji od tele z 6.4 czyli jak chcecie moja wersje to musicie najpierw zainstalować od tele z 6.4
1
Odpowiedz
Testuję nową opcję – wygląda na to, że działa.

Po wyborze tytułu pojawia się okno z autopilotem.
Jeśli je uruchomimy i zapiszemy ustawienia, kod automatycznie wyszuka najlepsze jakościowo linki:
priorytetem jest PL Multi + HDR + Dolby Atmos.

Jeśli takich linków nie będzie, system automatycznie pokaże najlepsze dostępne źródła bez tych parametrów.

Przykład:
W GUI mamy ustawione „PL Multi”.
Jeżeli nie ma takiego linku, autopilot sam wyszuka alternatywy – najpierw z napisami, a następnie bez PL.

Dzięki temu nie musimy już ręcznie zmieniać filtrów w GUI – cały proces jest zautomatyzowany, a priorytetem pozostaje PL Multi + HDR + Dolby Atmos. Zakazane frazy z automatu są pomijane csm,hdcam md, itd

[Obrazek: sX0vFBol.jpeg]
2
Odpowiedz
Tworzę wersję FF opierającą się na najnowszej wersji od Tele, ale z modyfikacjami.

Będzie to wersja całkowicie automatyczna,
dla użytkowników, którzy gubią się w tych wszystkich ustawieniach FF.

Najlepsze ustawienia zostały zapisane w kodzie (niewidoczne dla użytkownika).
Do tego dochodzi Auto Jakość,
która automatycznie dopasowuje jakość do najlepszego wyniku z limitami GB.
Dodatkowo system automatycznie podbija limit o +6 GB,
jeśli nie znajdzie pliku w ustawionych granicach.
Przykład: maksymalny limit GB przy 4K wynosi 15 GB → system zwiększa do 21 GB.
W oknie „Auto Jakość” znajduje się informacja o tym działaniu.

Kiedyś kolega powiedział mi, że nie rozumie tych wszystkich ustawień w FF,
więc pomyślałem, żeby zrobić wersję uproszczoną,
w której użytkownik zawsze dostaje najlepszą dostępną jakość.

Musiałem w tym celu całkowicie zmienić kod FF.
Być może za parę dni udostępnię tę wersję.

Dodatkowo w kodzie na stałe wprowadzono około 120 zakazanych fraz,
m.in. język francuski (wszystkie odmiany),
a także frazy oznaczające złą jakość wideo i audio.

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Jmno, 1 gości