Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Piszesz o trakt?
Jeśli tak to przecież nawet na stronie kolekcja ma sortowanie po dacie dodania.
Co innego własna lista trakt. Tam można na stronie zmieniać sortowanie np. na "po tytule" i wtedy FanFilm takie ustawienie sortowania respektuje.

[Obrazek: trakt-ownlist.png]
Odpowiedz
REKLAMA:

no tak , ale czy nie ma możliwości zrobić takiego sortowanie spod fanfilm tak jak jest to w modzie od tele ? To tylko luźno zadane pytanie i jeśli tak musi być jak jest teraz to ja to przyjmuje do wiadomości Smile
1
Odpowiedz
(17-08-2025, 03:30 PM)artpaw napisał(a): no tak , ale czy nie ma możliwości zrobić takiego sortowanie spod fanfilm tak jak jest to w modzie od tele ?  To tylko luźno zadane pytanie i jeśli tak musi być jak jest teraz to ja to przyjmuje do wiadomości Smile

To zależy. O ile się orientuję to sortowanie, które opisujesz (w opcjach widoku) dotyczy przekazanej listy i nie kojarzę aby dało się uzyskać to info we wtyczce (to jest postprocessing przekazanej listy).
Jeśli masz na myśli osobne opcje (w FF) do wyboru sortowania, to można się zastanowić gdzie taka możliwość da się zastosować.
Np. jeśli da się przesłać do serwera metodę sortowania albo serwer np. przekazuje wszystkie pozycje.

Jeśli na listach gdzie nie ma jak tego uzyskać z serwera a serwer wypluwa 500 stron, to raczej nie będziemy pobierać 10 000 pozycji aby je posortować.

Testowałeś rozwiązanie tele dogłębnie? Znaczy w różnych folderach z wieloma stronami?
Odpowiedz
"Zabawna" sytuacja wyszła przy moich dzisiejszych, nocnych testach (na tv boxie)... doświadczyłem "losowości" filamna, choć FF nie miał się z kim "pogryźć". Wink

Więc tak w miarę zwięźle od początku opiszę cały przebieg.

Po północy postanowiłem zabrać się za ustawienie AZ2: R (dzień cześniej tylko ją zainstalowałem, by jeszcze puścić screeny DenDy'emu z "babolkami", wcześniej usuwając Hiorizon 2 i jago pozostałości, by wyeliminować ewentualny "krzywy zgryz" między nimi).

Po tym dodałem do FanFilmu (bety) dane logowania do filmana, których używam na tablecie i telefonie, no i odpaliłem sobie z jego źródeł film.
Po filmie jeszcze pogrzebałem w ustawieniach skórki...

No i tak dochodzimy do motywu "losowości", bo po tym wszystkim, chcałem odpalić kolejny film i zdziwiło mnie, że dla nowego "jurajskiego", z "kobiałką" na okładce, nie zauważyłem żadnego źródła filmana.
A pamiętałem, że były kiedy go ostatnio odpalałem na modzie od tele.

Więc tak próbuję "w odświeżanie" (wyjście z listy, ponowne wejście w nią, użycie przycisku "Pomowne skanowanie", tak że nawet się zdziwiłem jak szybko operuję pilotem -wprawa przy konfigu skórki-, bo wyjście i wejście w źródła przeklikiwałem w milisekudach, aż dziw że się Kodi nie wywalił w tych momentach, choć na koniec jednak nie wytrzymał Wink).

W międzyczasie jeszcze sprawdzałem na innych tytułach, co do ktrych byłem pewny, że źródła z filmana powinny się pojawić i dodatkowo-jednorazowo zobaczyłem co mi mod od tele, na tablecie, pokaże (wyświetlił dla "JW: Odrodzenie" źródła z filmana).

Ogółem test wyszedł tak, że na boxie z betą filman raz się pojawiał, raz nie (choć częściej to nie chaciał)...

A pod koniec, jak już podebrałem log z boxa, chiałem jeszcze się upewnić i sprawdzić co będzie się działo na telefonie z betą na pokładzie.
Po tym wyszło, że strona padła i się teraz zastanawiam, czy to nie moja wina, a cały test, jego pierwsze 95%, to nie było "skopanie" serwera do nieprzytomności, który na koniec już poległ z połamanymi "żebrami, krwiakami i wstrząsem mózgu". Wink

Dodatkowo, być może będzie to przydatne, po obejrzeniu jednego filmu lub przechadce po listach w FF, powrót na główną (screen w poprzednim poście z Horizon 2, więc trzeba sobie wyobrzić AZ2: R Wink), wyświetla normalnie kafle Gatunków i "Roków", ale przy nazwach kręcą się "kółka", jakby ponownie widgety miały być załadowane, albo odświeżane.
Pewnie to normalne, bo pewnie w innej "konfiguracji" miałyby się "odświeżyć" okładki i inne takie.

Druga sprawa, raczej bardziej istotna, po całym tym szybkim teście filmana (i być może niechcący, znokałtowaniu go jak Tyson z wyprzedaży garażowej Wink) powrót na główną skończył się "zgonem" Kodi...

Więc wychodzi, że taki ze mnie "miszczu", że powaliłem najwyraćniej dwóch "zawodników" pod rząd.

A na koniec, chcąc wstawić tu log z "pasty Bina" wyszło, że andek ma małego... schowka i nie mieści mu się megabajtowy tekst.

Tak więc inną drogą "czytankę" dostarczam. Log z "programistą w środku", daltego pewnie "spuchł". Wink

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

PS. Sorka za "rozwiązłość" w tekście. Znowu komuś zabiorę minuty z życia. Wink

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Filman na ciasteczkach ma takie przypadkowości właśnie. Przy testach też mi wychodziło że raz puszczał raz nie. Dosłownie kilka minut różnicy robiło różnice. Natomiast wejście w ciągu 3 czy 5 minut od poprzedniego szukania źródeł nic nie powinna zmienić bo wynik leci z cache (nie pamiętam na ile jest nastawiony). Zresztą przy ważności ciastka 2h to obecnie masochizm.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(18-08-2025, 08:11 AM)manieKMP napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Baza źródeł się czyści wiece teraz pewnie już nie ma śladu.
Jak Ci się powtórzy ten błąd (z ast) podrzuć też wtedy DB źródeł i providerów, ok?
Odpowiedz
REKLAMA:

(17-08-2025, 03:49 PM)rysson napisał(a):
(17-08-2025, 03:30 PM)artpaw napisał(a): no tak , ale czy nie ma możliwości zrobić takiego sortowanie spod fanfilm tak jak jest to w modzie od tele ?  To tylko luźno zadane pytanie i jeśli tak musi być jak jest teraz to ja to przyjmuje do wiadomości Smile

To zależy. O ile się orientuję to sortowanie, które opisujesz (w opcjach widoku) dotyczy przekazanej listy i nie kojarzę aby dało się uzyskać to info we wtyczce (to jest postprocessing przekazanej listy).
Jeśli masz na myśli osobne opcje (w FF) do wyboru sortowania, to można się zastanowić gdzie taka możliwość da się zastosować.
Np. jeśli da się przesłać do serwera metodę sortowania albo serwer np. przekazuje wszystkie pozycje.

Jeśli na listach gdzie nie ma jak tego uzyskać z serwera a serwer wypluwa 500 stron, to raczej nie będziemy pobierać 10 000 pozycji aby je posortować.

Testowałeś rozwiązanie tele dogłębnie? Znaczy w różnych folderach z wieloma stronami?

Ja nie wiem czy my o tym samym piszemy bo generalnie chodzi mi o takie ustawienia z poziomu FF .

sortowanie domyślne 

[Obrazek: WxgGkwll.png]

sortowanie alfabetyczne po tytułach 

[Obrazek: 7LrSgMEl.png]

a tu ss ustawień sortowania 

[Obrazek: 6JIdaYvl.png]

Jest to bardzo pomocne przy szukaniu konkretnego filmu czy serialu przy wielu pozycjach w kolekcji jak i obserwowanych
Odpowiedz
(18-08-2025, 09:10 AM)artpaw napisał(a): Ja nie wiem czy my o tym samym piszemy bo generalnie chodzi mi o takie ustawienia z poziomu FF .

Jest to bardzo pomocne przy szukaniu konkretnego filmu czy serialu przy wielu pozycjach w kolekcji jak i obserwowanych

Tak, to jest ustawienie kodi (SORT_METHOD_*).

Tak, da się w np. w kolekcji zastosować. Postaramy się znaleźć takie miejsca i dodać.
Nie da się zastosować, np. w popularnych, czy najnowszych.
Odpowiedz
Oraz w wynikach wyszukiwania konkretnego filmu/serialu też się nie da z tego co pamiętam...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(18-08-2025, 09:19 AM)rysson napisał(a):
(18-08-2025, 09:10 AM)artpaw napisał(a): Ja nie wiem czy my o tym samym piszemy bo generalnie chodzi mi o takie ustawienia z poziomu FF .

Tak, to jest ustawienie kodi (SORT_METHOD_*).

Tak, da się w np. w kolekcji zastosować. Postaramy się znaleźć takie miejsca i dodać.
Nie da się zastosować, np. w popularnych, czy najnowszych.

tylko i wyłącznie interesuje mnie to ustawienie w kolekcji i obserwowane Smile
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 18 gości