Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
(18-08-2025, 04:09 AM)Jmno napisał(a): Kiedyś kolega powiedział mi, że nie rozumie tych wszystkich ustawień w FF,
więc pomyślałem, żeby zrobić wersję uproszczoną,
w której użytkownik zawsze dostaje najlepszą dostępną jakość.

Fajnie, że pomagasz innym. To mi się podoba.
Cenny wkład do społeczności.

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

(18-08-2025, 04:09 AM)Jmno napisał(a): Tworzę wersję FF opierającą się na najnowszej wersji od Tele, ale z modyfikacjami.

Będzie to wersja całkowicie automatyczna,
dla użytkowników, którzy gubią się w tych wszystkich ustawieniach FF.

Najlepsze ustawienia zostały zapisane w kodzie (niewidoczne dla użytkownika).
Do tego dochodzi Auto Jakość,
która automatycznie dopasowuje jakość do najlepszego wyniku z limitami GB.
Dodatkowo system automatycznie podbija limit o +6 GB,
jeśli nie znajdzie pliku w ustawionych granicach.
Przykład: maksymalny limit GB przy 4K wynosi 15 GB → system zwiększa do 21 GB.
W oknie „Auto Jakość” znajduje się informacja o tym działaniu.

Kiedyś kolega powiedział mi, że nie rozumie tych wszystkich ustawień w FF,
więc pomyślałem, żeby zrobić wersję uproszczoną,
w której użytkownik zawsze dostaje najlepszą dostępną jakość.

Musiałem w tym celu całkowicie zmienić kod FF.
Być może za parę dni udostępnię tę wersję.

Dodatkowo w kodzie na stałe wprowadzono około 120 zakazanych fraz,
m.in. język francuski (wszystkie odmiany),
a także frazy oznaczające złą jakość wideo i audio.

@Jmno, naprawdę super, że dokonujesz większą aktualizację Twego moda, najlepiej z nazwą jaka Tobie pasuje, myślę, że najlepszą byłaby FF mod Jmno.
W związku przygotowaną dużą aktualizacją Twego moda mam 2 postulaty:

1. Skonstruowanie FF mod Jmno w taki sposób, żeby możliwa instalacja obok FF Beta tj. można było używać też FF mody obok FF Beta.

2.  Oczywiście we wtyczce powinno wyświetlać się info, że jest to FF mod Jmno (lub inna nazwa identyfikacyjna). Po prostu działalność (zabawa) pod własnym szyldem...
Wtedy wszystko jest jasne, FF to jest FF (które zawsze było jest i będzie  Smile ), a FF Mody (nisza/miejsce dla największych pasjonatów FF modów  Smile ) .

Zresztą, podobną propozycję zgłosiłem @tele, ponieważ moim skromnym zdaniem absolutnie wszystkie mody powinny być instalowane oddzielnie w systemie jako wersja zmodowana (z pseudonimem/nazwą moderatora). Zaznaczam jeszcze raz, tak żeby było możliwe zainstalowanie FF Beta obok modów FF.

Pozdrawiam
1
Odpowiedz
Przy FanFilm chowa się całe multiwersum Marvela Wink
1
Odpowiedz
Może któryś z użytkowników tego Szacownego Forum czegoś nie zrozumiał, chodzi mi o zmianę identyfikatora wtyczki zmodowanego FF
Nie chcę przy instalacji wtyczek być zmuszonym do wyboru FF mod, albo FF Beta. Dla mnie jest to ogromna niedogodność, ponieważ bardzo chcę mieć zainstalowane w Kodi wszystkie mody FF równolegle z FF Beta.

Jeszcze jedna sprawa dla jasności. Gdy autor wtyczki wspiera się technologią sztucznej inteligencji to nic złego, przecież nawet duże firmy tak postępują, taki jest trend.
O kształcie ostatecznym wtyczki zawsze decyduje jej autor   @Jmno, szacun za Twoją pracę.   Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Moderzy fanfilm byli dawno informowani że przyjdzie taki moment że ff Alpha/beta wróci do swojej identyfikacji. Byli informowani tuż przed wyjściem bety. Będą zdziwieni gdy ff trafi do swojego pierwotnego repozytorium i mody przestaną działać ze względu na brak zależności oraz na wspólny id. A to się może stać w każdej chwili. Od początku prac nad nową wersją ff o tym mówiliśmy. Także temat zamknięty. Jak ktoś nie chce modyfikować id swojego moda to jego sprawa.

Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
(19-08-2025, 10:41 AM)Tomek napisał(a): (...) Jak ktoś nie chce modyfikować id swojego moda to jego sprawa.

Wszystko jasne. Absolutnie nie ma żadnej niczyjej winy, FF Beta idzie swoją pełnoprawną drogą.
Jest tylko prośba do moderatorów modów FF, żeby jednak chcieli dalej zmodyfikować swoje mody (aby była identyfikacja ich modów w Kodi). Pomimo, że wymaga to pracy nad modem. I tyle w temacie.

Pozdrawiam

Edycja.  No cóż, wszystko @Tomek dokładnie wyjaśnił poniżej. Smile   Wielkie podziękowania dla Niego. 
Używanie innego identyfikatora w modach FF nie nadpisze istniejącej konfiguracji, więc będzie je można instalować równolegle z FF Beta.
Więc od moderatorów zależy czy dokończą modyfikację swoich modów FF, tak, aby można było je instalować i używać w Kodi równolegle do FF Beta. Smile
Odpowiedz
REKLAMA:

Zmiana id wtyczki to 15 sekund pracy. Postawienie własnego repozytorium 10 minut. 5 jeśli korzysta się z ogólnodostępnych skryptów pythona które robią wszystko za ciebie.

Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Ogólnie zrobiłem ale nie bawiłem się ze zmiana id mialem problemy ale dzisiaj testowałem.Zobacze jeszcze te id

1
Odpowiedz
@Jmno, starasz się zmienić id w swoim modzie, tak, aby był dostępny w Kodi równolegle do innych wtyczek FF, ale  masz problem jak to zrobić.

Ja się nie znam na kodach i programowaniu...
Wiem tylko, że, aby Twój mod miał "ręce i nogi" trzeba go opublikować na Githubie i postawić repozytorium.

Najważniejsze i podstawowe jest opublikowanie moda na Githubie  (z repozytorium można później).

Pozdrawiam
Odpowiedz
Nie miałem czasu bo w w mojej pracy ludzie się zwalniają i pracuje po 10 godzin. Ale ff zrobione mocno zmodyfikowana mode wysłać ale nie później się tym pobawię ze zmiana id

1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: anbi, 1 gości