Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(04-10-2025, 09:43 PM)Cxxzsefc napisał(a): Bo kiedyś tego nie było zrobili teraz te rzeczy
Od 10 lat mają niestabilne serwery, jakość SD i captche....

(05-10-2025, 02:52 AM)pcela napisał(a): Fragment logu z błędem. Po stronie gui szuka źródeł, ale nie wyświetla wyników.

To się pojawia w chwili zakończenia wyszukiwania. Nie ma znaczenia czy film, serial czy anime. Oczywiście wyniki już się nie wyświetlają.
Urządzenie Nokia Box 8010, Android 14, Kodi 21.2 (ze sklepu Google), FanFilm 25.10.04.0

Zacznij od wyczyszczenia cache źródeł. Nie przeskakujesz czasem z jakiegoś moda na FF bez czyszczenia danych i bez restartu kodi? Daj pełne logi - mamy pewne podejrzenia - ale musimy mieć pełnię.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

@pcela - wciąż czekamy na informacje - bez nich naprawdę nie ruszymy tego do przodu - na żadnej z maszyn które mamy coś takiego nie występuje - jesteś jedynym który to zgłasza... Więc tak naprawdę SOA - u nas działa
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Witam, mam skórkę Bingie, Widgety ustawione z tmdb helper. Korzystam z Fanfilm od tele. Chciałem potestować wersję Beta. Pytanie czy można skonfigurować tak jak jest w tele, że mając dodatkowe wtyczki (Elementum, Fen, Mediafusion) i uruchamiając z widgetu tmdb uruchamia mi się Fanfilm (to myślę, że sobie poradzę, aby dodać playera do tmdb helper) i żeby się pojawiały źródła z ww wtyczek ?
Odpowiedz
FanFilm nie obsługuje tych wtyczek i nie będzie - jest to niemożliwe ze względu na stosowane metody odtwarzania, oznaczanie jako obejrzane w kodi, progress w kodi itp ale także ze względu na współpracę z trakt itp. Wszystko to odbywa się dość mocno natywnie na linii połączenia FanFilm - kodi i podwójne wyszukiwanie (czyli wyszukuje FanFilm a potem np. Fen, prowadziłoby do rozwalenia bazy danych kodi).
Gdyby te wtyczki dawały od razu materiał do odtworzenia jak tzw. externale czy download (Disney, Plex, CDA, HBOMax. Player, Netflix, Amazon i inne) - dałoby się to bez problemu ogarnąć. Jednak wywołanie ich prowadzi do kolejnego wyszukiwania a nie do odtwarzania materiału - co wyklucza działanie nowego okna i innych rzeczy o których mówiłem.
Pomijam już że zarówno twórca Fen jak i my uważamy że korzystanie z tmdbhelpera do odtwarzania przez playery tylko utrudnia działanie wtyczek takich jak FanFilm (np. postęp w trakt czy historia obejrzanych).

Zaś player dla tmdbhepera jest na stronie repozytorium - skrót do wpisania: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(08-10-2025, 08:00 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Cache FanFilm czyszczone, a także cache Kodi (z poziomu androida). Nic to nie daje.
Odpowiedz
To jeszcze jedno - czysta instalacja ff czy instalacja na jakiś mod?
Odpowiedz
REKLAMA:

(09-10-2025, 06:37 PM)Tomek napisał(a): Gdyby te wtyczki dawały od razu materiał do odtworzenia jak tzw. externale czy download (Disney, Plex, CDA, HBOMax. Player, Netflix, Amazon i inne) - dałoby się to bez problemu ogarnąć.
Przepraszam za głupie pytanie ale w serwisach zewnętrznch w ustawieniach nie widzę amazona, może gdzieś sie jakaś wzmianka o tym przewineła w tym wątku ale na nią nie trafiłem. Mógłbyś podpowiedzieć jak to włączyć? byłbym dzwięczny
Odpowiedz
Będzie widoczny jak zainstalujesz wtyczkę. Te źródła są dostępne przez odrębne wtyczki z wykorzystaniem justwatch. Jeśli wtyczka nie jest zainstalowana to nie będzie jej na liście źródeł (z wyjątkiem jednej starej wtyczki do CDA od mbebe która ma nieprawidłowy id i nie da się jej wykrywać w settingach)
Odpowiedz
dzięki, zainstalowałem wtyczke z
https://github.com/Sandmann79/xbmc
i teraz wyszukuje Wink
Odpowiedz
(10-10-2025, 04:41 AM)Tomek napisał(a): To jeszcze jedno - czysta instalacja ff czy instalacja na jakiś mod?

Obecnie czysta. Po aktualizacji androida wywaliło całkiem Kodi, więc instalowałem wszystko od nowa.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 18 gości