Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(19-10-2025, 03:22 PM)Tomek napisał(a): Najwyraźniej padła metoda pozyskiwania danych z api e-kino - sprawdzę.
co do filmana - sprawdź czy wszystkie ciastka i inne rzeczy masz prawidłowo (wejdź na stronę serwera i zobacz czy wszystkie przekazało):
2025-10-19 16:34:16.456 T:29413    info <general>: [FanFilm][sources/pl/filman.py:209][source.check_login_status] response=<Response [500]>
2025-10-19 16:34:16.568 T:29413    info <general>: [FanFilm][sources/pl/filman.py:230][source.search] Login failed
filman wszystko pobrał przez monkeya, ale sprawdziłem ciasteczko sie zgadza, oni cos trochę nie tak ze strona mogę mieć bo niby niema takiej strony da się owświeżyć to można się zalogować, następnie ponownie jak sie zamknie kartę to czasem tez trzeba odświeżyć by działało to pewnie tego winia
Odpowiedz
REKLAMA:

U mnie działa za każdym razem filman ale używam Firefox do obsługi temper. Na chrome na testach miałem podobne problemy - teraz już ich nie mam.
Co do ekino premium - zmienili API. Zobaczymy co się da zrobić.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
(19-10-2025, 04:40 PM)Tomek napisał(a): U mnie działa za każdym razem filman ale używam Firefox do obsługi temper. Na chrome na testach miałem podobne problemy - teraz już ich nie mam.
Co do ekino premium - zmienili API. Zobaczymy co się da zrobić.
Jak je rozwiązałeś jeśli mogę spytać z tym chrome?
Odpowiedz
Nie pamiętam. Chyba wywaliłem całkowicie skrypt i na nowo ustawiałem. A teraz mam ff z grupą kart na starcie i odpalam (bo do testów mam troszkę więcej stron z cf)

Co do ekino:
Zlikwidowali API dla kodi. Nie ma możliwości parowania przez kod, ciężko nowe zaczepy API złapać...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Dzień dobry,

logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

zainstalowałem wtyczkę na AndroidBox w Kodi po wyczyszczeniu starej wersji. Nie wiem czemu nic mi nie ładuje, ani wyszukaj, ani nowości, lat, ect. Co źle zrobiłem albo czego nie zrobiłem?

Artek
Odpowiedz
Z logu niewiele wynika - ale patrząc ogólnie masz dośc stare wtyczki - nie działające od dawna - co może świadczyć o dość starym profilu - ciężko wychwycić wszystkie zależności...
ekraniktv, hdseans, govodtv... i kilka jeszcze innych padło dawno temu. Próbowałbym na czystej instalacji kodi - z usunięciem profilu bo tu obawiam się że któraś z starych zależności nie działa prawidłowo.
Odpowiedz
REKLAMA:

(22-10-2025, 08:26 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować., a z tam znajdującego się repozytorium repository.fanfilm.beta-1.0.zip zainstalowałem wtyczkę fanfilm. 

Po uruchomieniu wtyczki wszedłem w menu filmy a tam wybrałem nowe filmy. Zostawiłem czytanie, a po 5 minutach załadowała się pierwsza strona nowości. Poprzednio nie miałem cierpliwości tyle czekać ale jak widać tyle schodzi. Ponowne wejście w to menu jest szybsze bo używany do tego jest cache, jak się go wyczyści to znowu odczyt trwa co najmniej 5 minut. Nie wiem czy to jest OK bo na telefonie Kodi z wtyczką fanfilm i modem tete jest to moment, parę sekund. Wybrałem film "Francuski kochanek" bo na telefonie pokazywał mi źródła. Na AndroidBox nie znalazł mi żadnego źródła. Poszedłem do ustawień i włączyłem logi programisty. Po tym ponownie zrobiłem wyszukanie źródeł i wtedy mi przeczytał mi je. Ale to chyba był przypadek bo po wyczyszczeniu cache i ponowieniu sekwencji to już nie ma teraz żadnych źródeł. 

Logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Chciałbym to naprawić bo jeszcze parę dni temu fanfilm 0.9 z modem tete mi działa, ale potem coś się popsuło i nie wiem co. Spróbowałem użyć tej bety ale jest jeszcze chyba gorzej.
Odpowiedz
Ok - sprawdzimy - wejście w nowości to maks 10 sekund.
Nie porównujemy do wtyczki od tele bo to są zupełnie inne wtyczki z innym kodem, z innym zasadami działania, innych autorów, mające naprawdę coraz mniej wspólnego z sobą.

A sprawdź połączenie sieciowe - na speedtest.pl, oraz sprawdź na bocie działanie strony tmdb (przez dowolną przeglądarkę).
Jak łączysz się z siecią na tym boxie?
Odpowiedz
(22-10-2025, 07:27 PM)Tomek napisał(a): Ok - sprawdzimy - wejście w nowości to maks 10 sekund.
Nie porównujemy do wtyczki od tele bo to są zupełnie inne wtyczki z innym kodem, z innym zasadami działania, innych autorów, mające naprawdę coraz mniej wspólnego z sobą.

A sprawdź połączenie sieciowe - na speedtest.pl, oraz sprawdź na bocie działanie strony tmdb (przez dowolną przeglądarkę).
Jak łączysz się z siecią na tym boxie?

Ten box to Savio Platinum TB-P02, polski projekt zrobiony przez chińczyków, emuluje telefon z androidem. Z Internetem łączę się przez WiFi 5G, speed test pokazał: ping 15ms, DnLd 40.06 Mb/s, UpLd 37.64 Mb/s. Do tej pory działał wyśmienicie, płynnie, pomimo tego że ma sufit po drodze do routera. Test zrobiony został w Chrome na tym boxie, jak również bez problemów zalogowałem się na stronie tmdb. Spróbuje jeszcze zainstalować wtyczkę od TVP VOD aby sprawdzić czy te opóźnione zapytania to nie wina samego Kodi.

Sprawdziłem, TVP VOD i VOD.PL działają OK - używam do tego addonów z repozytorium mtr81.
Odpowiedz
Cytat:fanfilm 0.9 z modem tete mi działa, ale potem coś się popsuło
mod ci przestał działać wcześniej? A jakie były objawy?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości