Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Co tam robię ale nie znam się gpt też mi coś tam podpowiada jak to zrobić ale coś nie umiem najpierw nie było połączenia z repo to gpt coś tam zrobił że potem było połączenie ale był pusty folder dzisiaj spróbuję jeszcze

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Dostałeś pełną instrukcję kilka tygodni temu. Masz działające repo z starym ff - to przecież 3 minuty roboty - zmienić id, podmienić pliki, wygenerować nowe sumy md5, wgrać na git. Nie ma żadnej potrzeby brać do tego chata.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Modyfikuje ffbeta gpt dodał moje wszystkie złe frazy video dźwięk czyli tylko czyste linki bez śmieci

1
Odpowiedz
Za kilka dni udostępnię zmodyfikowaną wersję FanFilm Beta przygotowaną z pomocą GPT. Funkcjonalnie wszystko jest jak w oryginale, ale to wciąż wersja testowa. Zaimportowałem do nowego kodu rozwiązania ze starszej wersji:

Kubki jakościowe

Lektor/Dubbing PL – tylko linki z polskim lektorem lub dubbingiem; zwykle dostępne także w 4K.

Multi – linki z dwiema ścieżkami audio (PL i EN); zazwyczaj tylko 4K.

Napisy – linki bez ścieżki PL.

Limity rozmiaru (na stałe w kodzie)

4K: 10–20 GB
Fullhd od 7gb do 17gb

Multi: 15–25 GB

720p: 4–10 GB

Dodatkowo dodam filtr wyboru hosta, z którego użytkownik chce odtwarzać.

Podziękowali: jorg35, arkady1964
1
Odpowiedz
@Jmno  Już skończyły mi się sprzęty na które mogę instalować dotychczasowe tzw. mody, a więc, na 1 urządzeniu mam Twego moda Jmno, na 2 moda @tele, na 3 urządzeniu FF Beta...  Wszystkie urządzenia to pudełka (boxy) Android TV.
Może byś coś wrzucił na Githuba tj. moda, który będzie używał nowego identyfikatora dodatku umożliwiający instalacje w Kodi równoległą do innych dodatków FF.  Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
Chciałbym tylko zauważyć, że zmiana ID wtyczki, która umożliwiłaby @arkady1964 korzystanie z wielu modyfikacji, nie ma absolutnie nic wspólnego z umieszczeniem projektu na GitHubie.
Publikacja na GitHubie to jedna z form dystrybucji wtyczki – dokładnie to samo można zrobić, udostępniając pliki na dowolnej stronie lub w repozytorium. No ale github zapewnia cały system kontroli wersji co, przy częstych zmianach i pracy nad kodem, jest nieocenione.
Zmiana ID wtyczki jest całkowicie niezależna od sposobu dystrybucji – nadal można ją rozpowszechniać w przyjętym tutaj systemie, czyli w formie plików ZIP do pobrania z forum.
To naprawdę kwestia minuty pracy, jeśli ktoś nie potrafi lub nie chce korzystać z GitHuba.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

[Obrazek: BwCfgp3l.jpeg]

Test nie jest to repozytorium tylko gpt dopasował mi do nowego ff stara strukturę plików bez ptw jak w nowym ff beta czyli można zainstalować koło siebie ffbeta i mod gpt ze starym kodem

Jesli tele dalej chcę pracować nad ff w starym kodzie to ja chcę bo praca tele wiele wniosła.Jesli tele dalej będzie udostępniał to gpt może zawsze dopasować do nowej struktury ff i zawsze będzie można mieć ff ze starym kodem i nowym

2
1
Odpowiedz
Po sprawdzeniu wnioski można mieć zainstalowanie obok siebie ffbeta i ff mod gpt stary kod ale były problemy z zależnościami naprawione tylko będzie trzeba zainstalować oddzielnie dwie zależności.Aby stary ff działał normalnie przetestowane .
- Zainstalować js2py najlepiej wersję 0.75.3 zauważyłem że jest więcej źródeł darmowych ( bez tego są problemy nawet z premium czyli musi to być widocznie ffbeta z tego nie korzysta a stary ff tak i musi to być )
- zainstalować module kover 0.0.7

Tylko nie mogłem znaleźć samego zip js2py w tej wersji to zainstalowałem jakiś dodatek który to ma i ma automatyczne aktualizacje Alfa add on repo nie wiem co to jest ale ma js2py najnowsza wersja potem ten dodatek dezaktywowałem i ff mod gpt na starym kodzie działa normalnie

1
Odpowiedz
I wszystkie te problemy rozwiązuje repozytorium. Wtedy sam masz swoje wersję itp itd. Instrukcje krok po kroku wraz z skryptem który robi 90% roboty za ciebie dostałeś 2 miesiące temu. Wystarczy przeczytać, zastosować i wrzucić na dowolny serwer. Ewentualnie zmienić id modułu PTW żeby nie kolidował z innymi modami. Ale to wszystko to 1 edytor i zastępowanie ciągów+ instrukcje które dostałeś. Bardziej łopatologicznie nie da się. I z tego co widzę to czatgpt zapędza cię w kozi róg z czegoś co jest banalne. Zresztą tak to często z chatgpt jest. Gemini lub claude lepiej się sprawdza.
1
Odpowiedz
Wystarczy jedna komenda w PowerShellu i ff beta stoi obok ff tele. 

[Obrazek: nepkj7R.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Jmno, 1 gości