Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Wygląda to na problem z pamięcią boxa. Sprawdź ile masz wolnej w ustawieniach kodi.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(23-10-2025, 02:45 PM)Tomek napisał(a): Wygląda to na problem z pamięcią boxa. Sprawdź ile masz wolnej w ustawieniach kodi.
Wolna pamięć: 2750MB Użycie pamięci: 1119/3872 29%

Android 9.0.0 API level 28 kernel Linux 4.9.113
Odpowiedz
@fubrus@yahoo.com nie chodzi o RAM, bardziej o pamięć wewnętrzną. Może zaczyna padać?
Czy widzisz jakieś ogólne spowolnienie, poza kodi?
Dasz sobie radę z edycją/wgraniem pliku na tego androida? Sprawdziłbyś jedną rzecz.
Odpowiedz
(23-10-2025, 03:51 PM)DenDy napisał(a): @fubrus@yahoo.com nie chodzi o RAM, bardziej o pamięć wewnętrzną. Może zaczyna padać?
Czy widzisz jakieś ogólne spowolnienie, poza kodi?
Dasz sobie radę z edycją/wgraniem pliku na tego androida? Sprawdziłbyś jedną rzecz.
wolnej pamięci wewnętrznej jest 23.48GB z 32GB (27% zajętości).  android i kodi pracują raczej normalnie, jak pisałem wtyczka vod.pl i tvp vod działają normalnie. Fanfilm tylko mi jakoś nawalił, nawet nie wiem do czego się przyczepić. Mam dostęp do /storage/emulated/0/Android/data/ w tym do org.xbmc.kodi więc tam mogę coś wgrać, zamienić. Sam Android nie jest rootowany bo nie potrzebowałem do tej pory. Mogę wyłączyć autoupdate aplikacji i mogę cofnąć wersję Kodi, bo nie wiem kiedy mi on nawalił. Żona seriale na VOD oglądała, a ostatnio mi się zachciało klasyka obejrzeć i wyszukiwanie nie zadziałało, dlatego walczę aby to jakoś naprawić.

Trochę testów zrobiłem i wygląda jakby był problem z wysłaniem zapytań do zewnętrznych serwisów. Jak zaczyna operować na scache'owanych danych to jest normalnie (5s), jak trzeba o coś dopytać serwis zewnętrzny to 5 minut czekania. Wpisałem, że szukam jakiegoś filmu (np. 50 pierwszych randek) to czekałem 5 min ale znajduje go. Potem znajduje źródła i nic, ale za 5 minut powtarzam i już znajduje, ciekawe, że za pierwszym razem nie pokazuje jakie serwisy przegląda, ale potem już tak. Jak wyświetli listę źródeł, to wybieram jakieś i znowu czekam 5 minut, jak jest źródło ok to uruchamia normalnie film. Nie znam się ale mam jakiś problem z POST z pythona, bo ten Kodi logfile uploader tak samo czeka około 5 minut zanim wyrzuci to okno z QRCodem
Odpowiedz
(23-10-2025, 11:30 AM)rysson napisał(a): Dzięki, błędy w wolnej chwili obejrzymy.

....
Raczej nie, bo ustawienia i tak są przeładowane. Dlatego jest to w const. Ale możesz edytować plik local.py w danych wtyczki i  wpisać tam dowolne ustawienie z const.py. Te lokalne nastawy napiszą te z const, co więcej, nie znikają przy aktualizacji wtyczki, czyli powinno ci się przydać.

Drobne uwagi:
  • po zmianie wartości wymagany jest restart kodi
  • wpisy muszą local istnieć w const, czyli nie można wymyślać własnych, wtyczka nie wstanie
  • jeśli we wtyczce zniknie jakiś wpis (w aktualizacji) to z local też trzeba go usunąć

Dzięki. Nie zauważyłem istnienia tego pliku local.py.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(23-10-2025, 04:58 PM)mariuszt napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

@fubrus@yahoo.com - a spróbuj zmienić DNS na routerze - to ewidentnie problem z siecią jakiś, albo box zaczyna powolną śmierć (akurat tego od savio nie udało mi się dobić - ale inne miały zbliżone objawy) - ale z logów nie widać jaki... tmdb ci odpowiada - ale strasznie długo...
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

(23-10-2025, 06:18 PM)Tomek napisał(a):
@fubrus@yahoo.com - a spróbuj zmienić DNS na routerze - to ewidentnie problem z siecią jakiś, albo box zaczyna powolną śmierć (akurat tego od savio nie udało mi się dobić - ale inne miały zbliżone objawy) - ale z logów nie widać jaki... tmdb ci odpowiada - ale strasznie długo...

chyba rzeczywiście problem był u dostawcy Internetu. Wpisałem googlowy DNS na boxie i nagle FanFilm ożył. Śmiga aż miło. Odpukać w niemalowane. Przepraszam za zamieszanie i dziękuje za kolejne doświadczenie życiowe. Powodzenia w rozwoju tego wspaniałego projektu
1
Odpowiedz
Czyli druga diagnoza trafna. Sieć.
Odpowiedz
Witam, znów działa telewizjada.cc, tylko pod adresem wizja.cc, możecie dodać scraper do repozytorium ?[Obrazek: 3HLkbUul.png]
Odpowiedz
Na chwilę obecną nie. Po pierwsze strona nie ma nic wspólnego z telewizjadą - zupełnie inna struktura, inne metody linków itp. zupełnie co innego - więc to kompletnie nowy scraper by musiał być. Poza tym. Na wczoraj mieli aż 120 filmów i 0 seriali... Szkoda czasu bo pewnie za tydzień zniknie.
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości