Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Bzdura. Mody fanfilmu są oparte na starym kodzie, w dużej mierze sprzed nawet 10 lat. Więc z definicji są stare. To że coś tam wprowadzają to nie oznacza że są młodsze. Fanfilm beta to zaś odrębny nowy kod. I to on jest młodszy. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Jak pomalujesz syrenkę i dodasz jej LPG to nie będzie to nowy pojazd. Zaś nowo powstały od podstaw Citroen wykorzystujący doświadczenie starego to nowy pojazd.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Zgadza się w 100%, są to sprawy oczywiste nawet dla laika.

Po prostu źle użyłem słów (miałem tylko na myśli czas powstania modów)... 
Oczywiście, że mody bazują na starym kodzie FF i są jego odgałęzieniami. Mod od tele, niestety, nie ma własnego id, natomiast Mod Jmno tj. FanFilm mod GPT posiada już własne id. Te 2 mody są to wtyczki, które bazują na starszej wersji FF.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Mody powstały też później niż obecny kod ff beta.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Tak, ale FF Beta był przez pewien czas niedostępny do szerszych testów.

Tak czy siak, głównym pniem FF jest i pozostanie FF Beta i jego bezpośrednie kontynuacje.

Pozdrawiam
Odpowiedz
To że nie był dostępny nie oznacza że nie istniał. Sam wiesz dlaczego został schowany.
Odpowiedz
Pamiętam doskonale. Część ludzi nie rozumiała, że to jest wersja testowa...

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Informacja dla początkujących użytkowników.

Obecnie jedynym modem, który można zainstalować w Kodi równolegle z FF Beta jest mod @Jmno tj. FanFilm mod GPT rozwidlenie ze starszej (wcześniejszej) wersji FF. 
Mod od @tele też rozwidlenie starszej wersji FF z braku własnego id nie daje takiej możliwości. Oczywiście, że to Mod Tele i może modyfikować FF według własnego uznania. Tylko jedna uwaga, brak id w modzie tele jest ograniczeniem dla użytkowników chcących mieć wszystkie wersje FF zainstalowane w Kodi... 

Reasumując. Jest jak jest (przynajmniej na dzień dzisiejszy), początkujący użytkownik może nie być świadomym sytuacji z modami FF. Mając tę informację, od użytkownika zależy co zainstaluje w Kodi.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Teraz za dużo czasu nie miałem ale kilka testów zrobiłem 2 warianty mam wszystko i jednym pliku instalacyjnym ale na razie wyśle plugin osobno.Jest to też wersja testowa.I jeszcze jedna rzecz pierwszy plugin co wysłałem niby ma inne ID od oryginału ale wymagał obecności oryginalnej wtyczki.
Ta wersja co wyśle jest całkowicie samodzielna wymaga tylko zainstalowania zależności. Można instalować na nowo zainstalowanym kodi.
Tylko  na razie jest mały bug pierwsze uruchomienie wtyczki pierwsze wyszukiwanie jak się cofniemy z okna kubków językowych lista tytułów jest nie klikalna trzeba wyjść z kategorii i ponownie wejść i normalnie działa. Jest to bug jednorazowoy nawet jak wyjdziemy z kodi włączymy wtyczkę normalnie działa.

Najlepiej jeśli macie pierwszy plugin  odinstalować.
Zainstalować zależności w programach potem plugin test 2

UWAGA - DOPISEK MODERATORA:

Poniższy plik zawiera gotowe, spakowane zależności, w tym zależności niewykorzystywane przez sam mod GPT – są to zależności dla FanFilm Beta. Zastosowana w skrypcie metoda instalacji spowoduje brak automatycznej aktualizacji tej zależności z repozytorium FanFilm, co będzie miało wpływ na nieprawidłowe działanie Fanfilm Beta oraz jego późniejszych wersji.

Korzystacie na własną odpowiedzialność. Ekipa związana z oryginalnym FanFilm oraz ekipa prowadząca forum nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z użycia tego pliku.

Podziękowali: arkady1964

Załączone pliki
script.ff.payload.installer-1.0.3.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 9
Rozmiar: 15.6 MB
plugin.video.ffgpt test2 instalacja z programem.zip
Rodzaj pliku: .zip
Ilośc pobrań: 11
Rozmiar: 6.42 MB
1
Odpowiedz
Resolver instalowany w ten sposób ani żadna inna wtyczka nie będzie się automatycznie aktualizować - trzeba będzie wszystko ręcznie... . Co więcej - brak automatycznej aktualizacji modułów urllib, request, cert negatywnie wpływa na bezpieczeństwo systemu. W przypadku wykrycia luk nie będzie łatania automatycznego.
Także - z całym szacunkiem do pracy - nie polecam tej metody - przyniesie więcej szkód niż pożytku i jest potencjalnie niebezpieczna w przypadku korzystania z kodi na systemach gdzie jest nie tylko kodi (komputer/komórka)

Po to powstała idea repozytoriów żeby nie musieć tego robić i żeby samemu nie pilnować aktualności kilku/kilkunastu pakietów zależności. Postaw w końcu repo bo niedługo zaczniesz dystrybuować całe kodi z jedną wtyczką.
Odpowiedz
Ok zauważyłem że niektóre zależności były nie aktywne a jak je aktywuje i mam automatycznie instalowanie aktualizacji to nie będzie aktualizować ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: PLDzerghh0, 1 gości