Liczba postów: 4,555
Liczba wątków: 42
Reputacja:
688
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
11-11-2025, 08:22 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2025, 08:23 AM przez Tomek.)
Nie. Bo aktualizować może tylko z repozytorium z którego dana zależność została dodana. W tym przypadku zostały sztucznie wgrane więc nie mają pierwotnych repo do aktualizacji.
Dana wtyczka, zależność może być w kilku repozytoriach i aktualizacja odbywa się z tego z którego została zainstalowana. A że tu idzie sztucznie wgrane więc trzeba by ręcznie przeinstalować każdą wtyczkę. Ale nie masz repozytoriów do nich więc nie będzie to możliwe. Załóż repo. Poradników w sieci tysiące
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Liczba postów: 203
Liczba wątków: 11
Reputacja:
12
Wersja Kodi: 17.4
Urządzenie: PC Android
Ja będe bardziej brutalny załóż repo albo przestań to rozwijać bo kopiesz sie z wtyczką i to z uzyciem GPT (Co nie jest głupie) ale jak sie z czymś zaczyna warto wiedzieć co sie robi... W twoim wypadku nie wiesz i jedziesz na czuja a to prowadzi na manowce Repozytorium to podstawa kubki i inne smaczki zaczekają
1
Reputacja:
688
System operacyjny:
11-11-2025, 04:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2025, 04:29 PM przez Tomek.)
@
arkady1964 jak ci przestaną działać inne wtyczki bo się resolver bądź request nie zaktualizuje i zaczną się wykrzaczać połączenia we wtyczkach to nie przychodź na forum z pytaniem co się dzieje, ok - skoro wg ciebie jest to OK i nic się nie wywala. Metoda którą wprowadza jimmo to jedna z najgłupszych rzeczy którą można zrobić. Wasz wybór. Eot dla mnie. Autor nie chce to nie - za rączkę nie będziemy prowadzić.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
Wszystko przed autorami modów FF.
Obecnie robią mody w postaci ZIP, ale może opublikują repozytorium.
Pozdrawiam
Reputacja:
688
System operacyjny:
Do czasu aż robiona była sama wtyczka zmodowana FF to było ok - ale w momencie kiedy na sztywno wrzuca się zależności z których korzystają inne wtyczki i ogranicza się tym samym ich aktualizację, wprowadza się dość mało bezpieczny mechanizm dla zwykłego usera. Ostrzegałem - więcej nie zamierzam.
1
Liczba postów: 1,043
Liczba wątków: 59
Reputacja:
124
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: Leia
Wynika z tego, że najlepszym rozwiązaniem jest opublikowanie repozytorium przez autora moda FF.
Pozdrawiam