Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor modyfikacji chat gpt
Nie. Bo aktualizować może tylko z repozytorium z którego dana zależność została dodana. W tym przypadku zostały sztucznie wgrane więc nie mają pierwotnych repo do aktualizacji.

Dana wtyczka, zależność może być w kilku repozytoriach i aktualizacja odbywa się z tego z którego została zainstalowana. A że tu idzie sztucznie wgrane więc trzeba by ręcznie przeinstalować każdą wtyczkę. Ale nie masz repozytoriów do nich więc nie będzie to możliwe. Załóż repo. Poradników w sieci tysiące
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Ja będe bardziej brutalny załóż repo albo przestań to rozwijać bo kopiesz sie z wtyczką i to z uzyciem GPT (Co nie jest głupie) ale jak sie z czymś zaczyna warto wiedzieć co sie robi... W twoim wypadku nie wiesz i jedziesz na czuja a to prowadzi na manowce Repozytorium to podstawa kubki i inne smaczki zaczekają
1
Odpowiedz
Bez przesady, repozytorium to optymalne i zdecydowanie najlepsze rozwiązanie, ale gdy Jmno chce swego moda podawać przez pliki ZIP, to nic złego. Najważniejsze, że jego mod ma własne id i nie koliduje z innymi wersjami FF.

@Jmno, działaj dalej. Twój mod można zainstalować równolegle z  FF Beta. Smile  Kto chce moze to zrobić, Twoja wersja nie koliduje z innymi wersjami FF.

Pozdrawiam
Odpowiedz
(11-11-2025, 03:25 PM)arkady1964 napisał(a): Bez przesady, repozytorium to optymalne i zdecydowanie najlepsze rozwiązanie, ale gdy Jmno chce swego moda podawać przez pliki ZIP, to nic złego. Najważniejsze, że jego mod ma własne id i nie koliduje z innymi wersjami FF.

@Jmno, działaj dalej. Twój mod można zainstalować równolegle z  FF Beta. Smile  Kto chce moze to zrobić, Twoja wersja nie koliduje z innymi wersjami FF.

Pozdrawiam
@arkady1964 Ja ci nie wróg robisz dobrą robotę co do przeglądarek ale tutaj za bardzo próbujesz ludzi udobruchać

Ja rozumiem ze 3 wersje to więcej niż 2 ale różnica między pracą Tomka i ekipy czy Tele jest taka że oni wiedzą co robią a Jimno z tego co widzę nie wie totalnie nic i naprawdę za kilka chwil dojdzie do akcji w stylu ło jesu zainstalowałem wtyczkę FF (I tu nikt nie poda konkretnej wersji) po czym wywaliło mi system w kosmos... lepiej to ubić w zarodku niż potem leczyć objawy znamy już taki przypadek i wiemy jak się skończył a historia lubi się powtarzać...
1
Odpowiedz
Mi tam nic nie wywaliło , wszystko dziala super.
Wracając do meritum. Użytkownik Jmno coś tam działa, coś się dzieje. Nie będę go mobingować, gdyż uważam, że ogólnie jest więcej z tego dobrego nic złego...

Jestem za wolnością, również na tym Forum. Smile

Pozdrawiam
Odpowiedz
@arkady1964 jak ci przestaną działać inne wtyczki bo się resolver bądź request nie zaktualizuje i zaczną się wykrzaczać połączenia we wtyczkach to nie przychodź na forum z pytaniem co się dzieje, ok - skoro wg ciebie jest to OK i nic się nie wywala. Metoda którą wprowadza jimmo to jedna z najgłupszych rzeczy którą można zrobić. Wasz wybór. Eot dla mnie. Autor nie chce to nie - za rączkę nie będziemy prowadzić.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

Wszystko przed autorami modów FF. 
Obecnie robią mody w postaci ZIP, ale może opublikują repozytorium.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Do czasu aż robiona była sama wtyczka zmodowana FF to było ok - ale w momencie kiedy na sztywno wrzuca się zależności z których korzystają inne wtyczki i ogranicza się tym samym ich aktualizację, wprowadza się dość mało bezpieczny mechanizm dla zwykłego usera. Ostrzegałem - więcej nie zamierzam.
1
Odpowiedz
Wynika z tego, że najlepszym rozwiązaniem jest  opublikowanie repozytorium przez autora moda FF.

Pozdrawiam
Odpowiedz
(11-11-2025, 08:40 PM)arkady1964 napisał(a): Wynika z tego, że najlepszym rozwiązaniem jest  opublikowanie repozytorium przez autora moda FF.

Pozdrawiam
Wynika z tego drogi panie ze najlepszym rozwiązaniem jest nauka pisania w języku programowania Python po czym stworzenie repozytorium na gicie a na sam koniec zrozumienie na jakie manowce prowadzi GPT kiedy nie rozumiesz co robisz
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: PLDzerghh0, 1 gości