Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Chcąc uruchomić źródło 1080P TVPVOD pojawia się komunikat:

"Brak dostępnych źródeł: Wybrany link nie działa"

Sprawdzałem na filmie Znachor (1982) i Rozmowy kontrolowane (1991)

Druga sprawa to pomimo sparowania konta Ekinotv premium (Autoryzacja w FanFilm) FanFilm Beta nie wyszukuje żadnych źródeł z ekino-tv.

Sprawdzone na kilku filmach, ale przykładem niech będzie film dokumentalny Zagadka Heweliusza, dostępny na ekino-tv, w FanFilm Beta - "Nic nie znaleziono"
Odpowiedz
REKLAMA:

Ekino zlikwidowało swoje api - więc na chwilę obecną może nie działać (zresztą jak się okazało ich premium to i tak pic na wodę w kodi był).... Będzie poprawka w kolejnej becie
TVP - sprawdzę - bo faktycznie u mnie tez padło - ok - będzie poprawka w kolejnej becie
Dzięki wielkie za zgłoszenie
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
(10-11-2025, 01:17 PM)thewizzo napisał(a): Chcąc uruchomić źródło 1080P TVPVOD pojawia się komunikat:

"Brak dostępnych źródeł: Wybrany link nie działa"

Sprawdzałem na filmie Znachor (1982) 
U mnie działa 1080P. Rozmowy kontrolowane (1991) nie posiada  1080P
Odpowiedz
na pewno masz najnowszą wersję ff beta? Bo wersja z repozytorium nieprawidłowo przekazuje UA do resolvera (poprzednia wersja z repo nie miała tego błędu) - więc nie ma prawa działać - po prostu dostaje błędny URL do odtwarzania - ale będzie poprawka. Zaś scraper tvpvod wszystkie jakości ustawia na sztywno na 1080p - nie ma możliwości wykrycia na etapie scrapowania jakości - więc ustawiono ta która jest najczęściej na sztywno. Także w źródłach dla rozmów kontrolowanych pokaże się 1080p a odtworzy 720p
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
Hej,
Mam takie pytanie, często Fanfilm przy uruchomieniu zatrzymuje się na oknie powiadomień z informacją:

'Oczekiwanie na serwis...'

Co może być tego przyczyną i jak temu zaradzić?
Dziękuję.
Odpowiedz
Za szybkie uruchomienie (np przez widgety) FanFilm - zanim wstanie serwis - mamy to na uwadze - jest na liście do zrobienia.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Siema kiedyś będzie taka strona Filebit.pl??
Odpowiedz
Nie rozumiem pytania. Co to znaczy kiedyś będzie. Taka strona jest, funkcjonuje sobie, ale ze względu na swoje ułomności nie ma na razie możliwości dodania do niej scraperów.
Po pierwsze - wyszukiwarka działa tylko w premium, co utrudnia jakiekolwiek testowanie.
Po drugie system pobierania linków z tej strony działający na zasadzie wielokrotnych kliknięć czyli dla kodi dodatkowych wywołań utrudnia możliwość działania. Czyli duże timeouty i kombinacje.
Po trzecie - zabezpieczenie captcha przy logowaniu - prawie nie do ominięcia.
Po czwarte - brak zainteresowania właścicieli strony. Ciężko pewne rzeczy robić zgadując a nie mając dostępu do API. To płatny serwis. To im powinno zależeć.

Podziękowali: Cxxzsefc
1
Odpowiedz
(15-11-2025, 05:07 AM)Tomek napisał(a): Nie rozumiem pytania. Co to znaczy kiedyś będzie. Taka strona jest, funkcjonuje sobie, ale ze względu na swoje ułomności nie ma na razie możliwości dodania do niej scraperów.
Po pierwsze - wyszukiwarka działa tylko w premium, co utrudnia jakiekolwiek testowanie.
Po drugie system pobierania linków z tej strony działający na zasadzie wielokrotnych kliknięć czyli dla kodi dodatkowych wywołań utrudnia możliwość działania. Czyli duże timeouty i kombinacje.
Po trzecie - zabezpieczenie captcha przy logowaniu - prawie nie do ominięcia.
Po czwarte - brak zainteresowania właścicieli strony. Ciężko pewne rzeczy robić zgadując a nie mając dostępu do API. To płatny serwis. To im powinno zależeć.
No dobra rozumiem. 

A co z tmdb Helper bo nie działa no w sumie u mnie nie wiem jak u innych.
Odpowiedz
TmdbHelper to odrębna wtyczka, więc uwagi co do jej działania kieruj do jej autora. My udostępniamy player jedynie. Ale przy zmianach które w TmdbHelper idą praktycznie codziennie nie wiemy czy ma to w ogóle sens.
Natomiast - stan obecny - player, który dystrybuujemy na stronie repozytorium, działa prawidłowo z najnowszą wersją TmdbHelper.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości