Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
ok - sprawdzę
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

W kolejnej wersji będzie poprawka.

Podziękowali: afrikolos
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Czy w przyszłości planowana jest możliwość logowania się do konta TVP VOD?
Wiadomo mając tam wykupiony pakiet, dostępna jest znacznie większa baza materiałów.

Czy w przyszłości planowane jest dodanie serwisu Player.pl?
Odpowiedz
Nie - na razie nie ma planów logowania na konto TVP VOD - większa baza materiałów i tak nic nie da bo ich strona jest kompletnie skopana i niewiele się da z niej wyciągnąć. To że w ogóle cokolwiek się dało to sukces.

Co do player.pl - nie ma takiej potrzeby wtyczki player, zarówno ta od mbebe jak i ta od mtr81 są obsługiwane przez źródła external - jeśli masz je zainstalowane to FanFilm będzie wyszukiwał żródła które sa w nich dostępne - ale nie wszytskie - tylko te które mają odniesienia na JustWatch.
Odpowiedz
OK, dzięki. Wypróbowałem obie wtyczki do Playera, i działają.
Maksymalna dostępna jakość 720p. Czy wynika to z ograniczeń DRM i nic nie da się z tym zrobić?

Zauważyłem też, że w przypadku wtyczki Mebe uruchamianej przez FanFilm jakość jest jeszcze gorsza niż wtedy, gdy uruchomię materiał bezpośrednio z tej wtyczki
[Obrazek: 2test-q213123123.png]

Inne pytanie: czy w przyszłości w FanFilm będzie można używać wtyczki Pilot WP jako zewnętrznego źródła (external) tej, która jest w repozytorium mtr81?
Odpowiedz
Jakość jaka jest oznaczona na liście nie ma nic wspólnego z jakością jaką udostępnia player. To zależy od twojego pakietu. JustWarch nie udostępnianych danych dotyczących jakości. Są na sztywno wpisane. Wtyczka od mtr81 jest nowsza i lepiej działa, ale mieliśmy sygnały że na niektórych konfiguracjach/systemach jest odwrotnie. Stąd obie. Wtyczka od mbebe jest ciut słabsza i nie zawsze pozwala żeby wybrać najlepszą jakość od razu z poziomu wywołania przez Fanfilm. Po prostu JW daje linka którego wtyczka od mbebe obsługuje w ten a nie w inny sposób. Zaś wchodząc przez wtyczkę od mbebe bezpośrednio w jakiś materiał ma się innego linka - ale nie jest on dostępny przez JW. Wtyczka od mtr81 działa inaczej i sama stara się znaleźć najlepszą jakość, mimo że link wskazuje czasem inaczej. Nie ma na to wpływu, nie da się tego ominąć bez zmian w samej wtyczce mbebe.
Wp-pilot nie będzie. WP nie jest w Justwatch więc nie ma skąd wziąć linków.
Co do wtyczek external. Wyciągnęliśmy maksimum tego co jest. Na chwilę obecną nie ma szans na jakieś kolejne bo albo JustWarch nie obsługuje naszych serwisów (Polsat/TVP) albo nie ma wtyczek do danych serwisów. Temat wtyczek zewnętrznych jest więc na chwilę obecną całkowicie zamknięty - nic nie przybędzie na pewno przez jakiś czas.

Tu masz listę tego co obsługują external w FF
  netflix',      'Netflix',             'plugin.video.netflix',     Netflix
  prime',        'amazon prime',        'plugin.video.amazon-test', Amazon Prime Video
  max',          'max',                 'slyguy.max',               HBO Max
  disney',       'disney+',             'slyguy.disney.plus',       Disney Plus
  iplayer',      'bbc iplayer',         'plugin.video.iplayerwww',  bbc  # no clearname
  curstream',    'curiosity stream',    'slyguy.curiositystream',   Curiosity Stream
  hulu',         'hulu',                'slyguy.hulu',              Hulu
  paramount',    'paramount+',          'slyguy.paramount.plus',    Paramount
  playerpl',     'player pl',           'plugin.video.playermb',    Player
  playerpl_mtr', 'player pl (mtr)',     'plugin.video.player_pl',   Player
  viaplay',      'viaplay',             'plugin.video.viaplay',     Viaplay
  skyott',       'sky showtime',        'plugin.video.skyott',      SkyShowtime
  cda',          'cda premium',         'plugin.video.phantom',     CDA Premium
  cda_mb',       'cda premium (mbebe)', 'plugin.video.cdaplMB',     CDA Premium
  cda_mtr',      'cda premium (mtr)',   'plugin.video.cda_premium', CDA Premium
  crunchyroll',  'crunchyroll',         'plugin.video.crunchyroll', Crunchyroll', 'Crunchyroll Amazon Channel

Trzeba też pamiętać że część danych które udostępnia JW nie jest obsługiwana przez niektóre wtyczki. Czasem jest tak że owszem filmy da się jakoś na siłę wydobyć, ale seriali już nie. Nie zawsze się da to ominąć.

1
Odpowiedz
REKLAMA:

Dopytam, bo chyba sam tego nie znajdę Big Grin
Czy we wtyczce, w celu synchronizacji stanu oglądanych materiałów z Trakt trzeba robić coś poza wykonaniem autoryzacji do serwisu w ustawieniach FanFilm?
Autoryzację wykonałem (i do Trakt i do TMDB), ale nigdzie nie pokazuje mi:
- materiałów w trakcie oglądania (powinno?),
- nie dodaje już obejrzanych do historii,
Odpowiedz
Nic nie trzeba robić
Materiały w trakcie oglądania są dostępne tylko dla Trakt - Tmdb nie udostępnia takiej możliwości.
Materiały w trakcie oglądania masz w zakładkach Filmy/W trakcie oglądania oraz w Seriale/Odcinki w trakcie oglądania lub Seriale/Moje seriale/Postęp - to zależy co się woli
Nie dodaje już obejrzanych przed autoryzacją w Trakt i nie będzie - było to omawiane wielokrotnie i powoduje namieszanie w bazie danych kodi. Także FanFilm po autoryzacji trakt będzie ci pokazywał co obejrzałeś w trakt - jeśli z niej zrezygnujesz wróci do pierwotnego stanu i będzie pokazywał tylko to co obejrzałeś w FanFilm.

W przypadku dużej ilości danych na trakt proces pierwszej synchronizacji może chwilkę trwać - wyskoczy komunikat że synchronizacja udana.

Jeśli dalej nie działa, to poprosimy o logi - z włączoną opcją logów programisty w ustawieniach FanFilm.
Odpowiedz
(15-01-2026, 09:28 AM)razor1995 napisał(a): Dopytam, bo chyba sam tego nie znajdę Big Grin
Czy we wtyczce, w celu synchronizacji stanu oglądanych materiałów z Trakt trzeba robić coś poza wykonaniem autoryzacji do serwisu w ustawieniach FanFilm?
Autoryzację wykonałem (i do Trakt i do TMDB), ale nigdzie nie pokazuje mi:
- materiałów w trakcie oglądania (powinno?),
- nie dodaje już obejrzanych do historii,

FanFilm>Filmy>Moje Filmy
FanFilm>Seriale>Moje Seriale

Podziękowali: razor1995
Odpowiedz
Kolejna wersja: 2026.01.17 - w repozytorium:
  • poprawki ocen tmdb,
  • autoazmykanie okna ocen po 10s (czas do ustawienia w const),
  • poprawki scraperów: premiumsmart, bajeczki24,
  • przepisanie kodu scrapera filman, obsługa kont premium,
  • poprawki trakt,
  • dodanie opcji sortowania i zmiany kolorów dla źródeł premium z cda i filman w przypadku używania kont premium,
  • poprawki konsoli developerskiej,
  • drobne poprawki GUI,
  • fix dla python 3.14 i kodi 22

1
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 17 gości