I wcale mnie to nie dziwi.
Kolejny zasyfiony build, napchany przypadkowym badziewiem. Nie mam zamiaru zgadywać:
Bo w buildach takie rzeczy zdarzają się nagminnie.
Żaden z devów nie będzie instalował takich wynalazków — szkoda naszych maszyn, a ryzyko jest zbyt duże (wycieki haseł, list IPTV itd.).
Wtyczka jest testowana na czystym Kodi, w różnych konfiguracjach użytkowników — ale nie na buildach. Jest ich za dużo, a ich autorzy bardzo często mają absurdalne pomysły.
Żeby „zapewnić działanie”, buildy potrafią sztucznie podmieniać pliki Kodi, czy też zależności, dodatków itp, co bezpośrednio wpływa na stabilność i zachowanie dodatków.
Masz problem z buildem albo wtyczką uruchomioną na buildzie?
Kieruj go do autora buildu.
To oni coś zepsuli — nie my.
Jeśli już koniecznie musisz używać buildu, to trzymaj się sprawdzonych polskich projektów:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tam przynajmniej pilnują porządku.
A najlepsze rozwiązanie?
Czyste Kodi, kilka dodatków ustawionych samodzielnie, regularna kopia zapasowa — i święty spokój.
Buildy w Kodi to droga na skróty, która niemal zawsze kończy się problemami.
Kolejny zasyfiony build, napchany przypadkowym badziewiem. Nie mam zamiaru zgadywać:
- czy zależności są poprawne,
- czy wersje dodatków nie są sztucznie podbite,
- czy ktoś nie podmienił plików Kodi w sposób, który z zewnątrz wpływa na działanie FF.
Bo w buildach takie rzeczy zdarzają się nagminnie.
Żaden z devów nie będzie instalował takich wynalazków — szkoda naszych maszyn, a ryzyko jest zbyt duże (wycieki haseł, list IPTV itd.).
Wtyczka jest testowana na czystym Kodi, w różnych konfiguracjach użytkowników — ale nie na buildach. Jest ich za dużo, a ich autorzy bardzo często mają absurdalne pomysły.
Żeby „zapewnić działanie”, buildy potrafią sztucznie podmieniać pliki Kodi, czy też zależności, dodatków itp, co bezpośrednio wpływa na stabilność i zachowanie dodatków.
Masz problem z buildem albo wtyczką uruchomioną na buildzie?
Kieruj go do autora buildu.
To oni coś zepsuli — nie my.
Jeśli już koniecznie musisz używać buildu, to trzymaj się sprawdzonych polskich projektów:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Tam przynajmniej pilnują porządku.
A najlepsze rozwiązanie?
Czyste Kodi, kilka dodatków ustawionych samodzielnie, regularna kopia zapasowa — i święty spokój.
Buildy w Kodi to droga na skróty, która niemal zawsze kończy się problemami.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.