Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
W tym przypadku Fanfilm nie ma nic do tego. Jak już tele wyjaśnił - kodek AV1. Najwyraźniej twój drugi sprzęt ma jego obsługę lub mocny procesor.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Hejka, to co stworzyliście i modyfikujecie to czapki z głów.... Mam pytanie, trochę bezczelne, ale byłem zachwycony tą opcją. Czy byłaby możliwość przywrócenia wyszukiwania po dowolnych wytwórniach? Wcześniej była opcja po kliknięciu: "szukaj" / "wytwórnie" i wyszukania po dowolnej wytwórni filmowej? W tej sposób wyszukałem: Cannon, czy też  Orion Pictures. Dla mnie to było coś niesamowitego, że mogę wyszukiwać filmy po wytwórniach może niszowych, ale dla mnie budzących sentyment Smile
Odpowiedz
Części zauważyłem że serial Ołowiane dzięki u mnie FanFilm Beta nie wyszukuje żródel filman
[Obrazek: 04SzMfql.jpeg]
Natomiast FanFilm tele wyszukuje
[Obrazek: J5ehv9fl.jpeg]
Odpowiedz
Mod tele to zupełnie inna wtyczka niż Fanfilm, korzystająca z innych scraperów inaczej działająca i inaczej zbudowana. To odrębny byt, kilkakrotnie już mówiłem że bez sensu jest je porównywać. Sprawdzimy u nas
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Rozumiem dzięki
Odpowiedz
Będzie fix w kolejnym wydaniu
Odpowiedz
REKLAMA:

IITV tez chyba padł. Podczas wyszukiwaniu źródeł stoi na nim i trzeba anulować.
Odpowiedz
Strona nie odpowiada - trzeba zobaczyć czy wstanie.
Odpowiedz
Czy byłaby opcja ustawienia FF, że jak host podczas wyszukiwania nie odpowiada 5 sekund to go anuluje ?
Odpowiedz
I tak, i nie.
Obecnie istnieje możliwość ustawienia, po ilu sekundach ma zostać całkowicie przerwane wyszukiwanie (domyślnie 30 sekund), jednak w ff nie ma możliwości przerwania już zainicjowanego procesu. W praktyce oznacza to, że jeśli zapytanie zostało wysłane np. do xt7, to i tak będzie ono wykonywane w tle.

Wprowadzenie rozwiązania, o którym mówisz, jest możliwe, ale musiałoby zostać zaimplementowane osobno dla każdego z około 40 scraperów, co znacząco skomplikowałoby ustawienia. Z kolei narzucenie na stałe np. 5 sekund mogłoby spowodować, że u wielu użytkowników wyszukiwanie po prostu by nie działało (bo u niektórych timeout się sprawdza 3 sekundowy a u niektórych 10).
Dodatkowo niektóre scrapery mają dłuższe czasy odpowiedzi (np. xt7, ekino), a w większości przypadków wykonujemy więcej niż jedno zapytanie (i czasem jest ustawiany timeout na sztywno). Taki timeout mocno ograniczałby liczbę wyników albo w praktyce i tak wysyłałby zapytania, nie czekając na odpowiedź.
Pewne ograniczenia dla np. xt7 są w const:
# tb7/xt7 max number of search queries for shows.
# 1: Original title + full episode number
# 2: Original title + season number
# 3: Local title + season number
# 4: Original title (alone)
# 5: Local title (alone)
const.sources.xtb7.max_show_search_queries = 5

Także - w twoim wypadku (ale też np. moim) świetnie sprawdza się ustawienie maksymalnego czasu wyszukiwania na 15 sekund powiedzmy.

Podziękowali: servisco2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: razor1995, 2 gości