Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(11-03-2026, 10:47 AM)Tomek napisał(a): Ale modyfikacja tele nie jest modyfikacją tej wersji FanFilmu - jest odrębną wtyczką, modyfikacją starej porzuconej dawno przez developerów wersji, nie mającą obecnie nic wspólnego z oficjalnym FanFilm (w sensie zasad działania, mechanizmów). Co więcej - wersja ta nie jest dostępna dla wszystkich, jest z niewiadomych powodów dystrybuowana przez wiadomości prywatne - więc nie do końca jest możliwość porównania działania.

@tele się wielce tłumaczy że nie chce drażnić kogo to nie wiadomo pokrętna wymówka. Undecided
1
Odpowiedz
REKLAMA:

@wbak1102 Ale po co ta negatywna narracja taka jest jego decyzja i trzeba ją uszanować poza tym jak chcesz możesz napisać do niego na pm i jeśli ma nową wersję to ci ją podeśle
Odpowiedz
EOT - @wbak1102 - tak wybrał i jego sprawa
Ale prośba - jak zawsze po takim wpisie - nie wysyłajcie mi na pw wersji od tele. Będzie chciał to sam nam udostępni.

@wbak1102 - ostatnie ostrzeżenie... to nie jest wątek o wtyczce tele. Kolejnego nie będzie - pożegnamy się.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Zapomniałem napisać - razem z @Kamilmail analizowaliśmy na pw jego przypadek. Ciężki - bo nie udało nam się go zduplikować.
Rozwiązaniem jest użycie local.py (By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.) następującego wpisu:
"""Local const settings."""
from cdefs import const

# --- DOPISANY FRAGMENT DLA PRAWIDŁOWEGO DZIAŁANIA PlayCancel.FALSE
from cdefs import PlayCancel

# --- Your custom settings
const.player.cancel_resume = PlayCancel.FALSE

(należy pamiętać o from cdefs import PlayCancel)
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Filman.cc - mają prace na swojej stronie, obecnie scraper do zakończenia prac nie będzie działał prawidłowo. Jak tylko zakończą i poinformują nas - wydamy aktualizację
Odpowiedz
Cześć, a czy można by np. dodać podmenu "Seriale w trakcie oglądania", bo mamy w tej chwili "Odcinki w trakcie oglądania" ale jak już jakiś odcinek obejrzeliśmy cały to znika z listy, można co prawda wejść w Historię i przez szczegóły przejść do Serialu ale to trochę dłubaniny w gąszczu obejrzanych odcinków.
Odpowiedz
REKLAMA:

Tak, jest to już w fazie testów, zaś na chwilę obecną możesz skorzystać z trakt i mieć tę funkcję.
1
Odpowiedz
Witam,

przy próbie pobrania do bibioteki z tmdb fanfilm pobiera tylko 20 filmów i 20 seriali (pierwsze strony jak wejdę w moje filmy moje seriale), czy jest to ograniczone przez fanfilm czy błąd?
poniżej log z świeżej konfiguracji na windows, na debian jest tak samo.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

założenie jest takie żeby fanfilm zaciągał bibiltekę na servera z mariadb. wtedy każde urządzenie widzi co jest obejrzane co jest w trakcie oglądania itd. przez lata się to sprawdzało, ale przejściu na nową wersje niestety nie działa.
Odpowiedz
Moje filmy to folder - skąd dokładnie pobierasz do biblioteki. (podaj nazwę folderu)

Ok - mamy to - będzie fix.
(14-03-2026, 06:12 AM)tasior55 napisał(a): założenie jest takie żeby fanfilm zaciągał bibiltekę na servera z mariadb. wtedy każde urządzenie widzi co jest obejrzane co jest w trakcie oglądania itd. przez lata się to sprawdzało, ale przejściu na nową wersje niestety nie działa.
Przez lata z tej metody korzystałem - ale nie na listach tmdb tylko na trakt

Podziękowali: tasior55
1
Odpowiedz
Na serwerze w fanfilm i do skanowania biblioteka podaje smb://ipserwera/video/ i tak samo dla /tvshow/. Folder video i tvshow są udostępniane w sambi żeby właśnie ścieżka była krótsza oraz do łatwiejszego zarządzania. W tych folderach tworzą się foldery z nazwami filmów i w środku są pliki .strm.nfo przy serialach dochodzą foldery z sezonami.. przy tej metodzie najważniejsze są ścieżki smb://. mój problem jest taki że fanfilm z tmdb pobiera tylko 20 ostaniododanych filmów i 20 seriali i koniec czyli tworzy po 20 takich folderów. Z trakt przestałem korzystać jak wprowadzili te ich limity.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości