Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Dzięki za zgłoszenie. Fix już gotowy. Będzie w kolejnej wersji.

Podziękowali: artmiecz
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

u mnie fanfilm zatrzymuje pobieranie informacji o filmach (the movie database python). Jest tak: fanfilm synchronizuje się z tmdb, wszytkie filmy i seriale z tmdb są pobierane - zostało to pięknie naprawione i za to ślicznie dziękuje, lecz później dzieje się cyrk.

w starej wersji było tak napier fanfilm dokonywał sychronizacji filmów i seriali z tmdb po zakończeniu tego procesu ruszała pobieranie informacji o filmach i serialach, a teraz wygląda jak by w trakcie sychronizacji próbowano od razu pobierać te informacje i w trakcie się zatrzymuje. nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem może log coś wyjaśni. (log jest powyżej 2mb) dla tego udostępniam przez googleDysk. (jeżeli jest inna metoda udostpeniania dużych log to przepraszam nie znam jej Smile )

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

ps.
w log jest że pliki są już pobrane fanfilm tylko spradza czy istnieją.
Odpowiedz
Dzięki - przyjrzymy się. Nie spotkaliśmy się z tym w testach. Będzie fix

@tasior55 - sprawdź pw
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami:

Od 1 kwietnia (w godzinach wieczornych) oficjalne repozytorium FanFilm — By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. — zostaje przywrócone i ponownie będzie prowadzić do repozytorium stabilnych wydań dodatku.

Obecne repozytorium beta odzyska swoją pierwotną funkcję, czyli będzie przeznaczone wyłącznie do testów oraz publikacji wydań tymczasowych.

Z repozytorium stabilnego będzie możliwa instalacja wyłącznie wersji stabilnych.

Dodatkowo wprowadzamy cykl wydawniczy:
najpierw testy wewnętrzne dla naszych testerów, następnie publikacja w repozytorium beta, a po 3–5 dniach — jeśli nic spektakularnie się nie zepsuje — wydanie trafia do repozytorium docelowego.

Uwaga: skrypt JS dla Tempermonkey może różnić się pomiędzy wersją stabilną a beta, dlatego zaleca się jego ręczną reinstalację bezpośrednio ze strony serwera FanFilm (dostęp przez sekcję „Narzędzia”).

Dziś planowane jest wydanie beta. W repozytorium stable znajdzie się wersja 2026.03.23.1

Podziękowali: tasior55, razor1995
1
Odpowiedz
Wersja 01.04.2026 w repozytorium beta
--scrapery-- --core--
  • zmiany w strukturze pomocniczej scraperów ciąg dalszy
  • fix dodawania do biblioteki z tmdb
  • możliwość włączenia bezpiecznych nazw w systemie plików podczas dodawania biblioteki (const)
  • fix imdb (nagrody, listy) - własne listy (możliwe dodanie kilku użytkowników - po przecinku),
--const--
  • biblioteka - opcja włączenia bezpiecznych znaków (const.library.safe_filename)

Podziękowali: marioland, tasior55, machinee, martairafal, razor1995
2
2
1
Odpowiedz
Witam. Bardzo proszę o pomoc co muszę w takiej sytuacji zrobić. Fanfilm sam mi się zaktualizował do wersji 1.04.2026.
Czy teraz powinienem odinstalować wersję beta,której do tej pory używałem i zainstalować wersje stabilną ustawiając wszystko od nowa?
Odpowiedz
REKLAMA:

Cześć.
FanFilm sam się zaktualizował do wersji beta - bo używasz repozytorium beta. Jeśli chcesz używać wersji stabilnej, zainstaluj repozytorium wersji stabilnej ( By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. masz w pierwszym poście) i z niego zainstaluj FF. Nie będziesz musiał niczego ustawiać na nowo. Wszystkie ustawienia zostaną utrzymane, zapamiętane - wtyczka używa dokładnie tego samego id. Jeśli chcesz używać tylko wersji stable - usuń/odinstaluj repozytorium beta.

Jeśli nie boisz się wyzwań - możesz używać wersji beta - ale sam pewnie wiesz że czasem nam się zdarzają błędy i wypuszczamy hotfixy. Do repozytorium stabilnego będą trafiać wersje mocniej przetestowane.

Wersja która dziś trafiła do bety, pewnie za parę dni trafi do stable.
Odpowiedz
Dziekuje Ci bardzo za szybką i klarowną odpowiedź.
"Dostęp do repozytorium beta będzie odpłatny - celem oglądania należy będzie poprzez kod QR dokonać wpłaty blikiem."- wolę się upewnić- prima aprilis?
1
Odpowiedz
Tak. Prima aprilis. Wtyczka zawsze była darmowa i taka zostanie.

Podziękowali: machinee
1
Odpowiedz
Witam , znalazłem pewien mankament , wyszukując film "K2 (1991)" - By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. , wyszukuje mi ale tylko wersje która traw 22 min a nie cały film który trwa 1h42min , bardzo proszę o sprawdzenie dlaczego tak się dzieje
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości