Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Więcej szczegółów poproszę - na jakich serwisach masz ten 22 minutowy?
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
REKLAMA:

W wyszukiwarce filmów , jak szukam tego filmu to tylko wyskakuje wersja "K2 1991" która trwa 22 min i wtedy szuka serwisów które posiadają wersje taką krótką np. TVP VOD
Odpowiedz
Dalej mało informacji:
Wyszukiwarka znajduje od razu bez problemu k2 (fraza do wyszukiwania - "k2")
[Obrazek: 5Tx3BSRl.png]
K2 z 1991r - trwa 1:42:00
Źródła które są też są prawidłowe:
[Obrazek: IE0rcHul.png]
[Obrazek: mnSmQRKl.png]
[Obrazek: fkPie2Il.png]

Rapideo:
[Obrazek: c0IU5eMl.png]

Filman:
[Obrazek: RrKRloml.png]

ekino:
[Obrazek: nIeop7zl.png]
- wszędzie odpalił mi prawidłowy film

Podaj logi (z włączonymi logami programisty)

Nie znajduje mi w ogóle w filmach czegoś co trwa 22:00
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Odpowiedz
Proszę bardzo
[Obrazek: cf4lbqf.jpeg]
Tutaj są logi :
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Tak – u Ciebie wyświetla się 22:00 (oraz parametry materiału w stopce), ale to nie jest błąd FanFilm, tylko Kodi – a dokładniej niektórych skórek.
Problem polega na tym, że część skórek na liście odtwarzania pokazuje czas trwania ostatnio odtworzonego materiału, zamiast wartości ustawionej przez ListItem / VideoTag.

Próbowałeś odtworzyć materiał ze źródła external TVP, które jest błędnie oznaczone na JustWatch? Sam materiał na TVP VOD ma właśnie 22 minuty:
[Obrazek: xC8svXhl.png]

Zgłosiłem już ten problem do JW.

W skórkach, które poprawnie obsługują metadane i korzystają z właściwych labeli, ten problem nie występuje:
[Obrazek: oGWZaapl.png]

Materiał był odtwarzany z TVP VOD – mamy więc te same znaczniki. U Ciebie, gdyby materiał nie był wcześniej odtwarzany, wyświetliłoby się prawidłowe 1:42:00.

Podsumowując: błędne oznaczenie czasu nie wynika z działania FanFilm, tylko ze skórki, która korzysta z nieprawidłowych labeli.

Po odtworzeniu materiału Kodi zapisuje jego dane w swojej bazie. Następnie skórka może pobierać czas trwania bezpośrednio z parametrów pliku (czyli rzeczywiste dane odtwarzanego źródła) – stąd u Ciebie 22 minuty, bo tyle ma błędnie oznaczony materiał z TVP.

Nie mamy na to wpływu – jedynie skórka może to poprawić, jeśli zacznie używać właściwych danych przekazywanych przez wtyczkę. Obecnie jest ona po prostu dostosowana głównie do materiałów lokalnych, a nie do pełnej i poprawnej obsługi wtyczek.
Odpowiedz
Co to jest za skórka ?
Odpowiedz
REKLAMA:

Jedyna prawidłowa Wink AZ2 Resurection:

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
Z małymi trudnościami zainstalowałem tą skórkę i teraz pokazuje ok Smile
Odpowiedz
Natomiast JustWatch naprawiło swój błąd
[Obrazek: 5akBJtml.png]
Odpowiedz
Cześć,

Zauważyłem, że z wrzucaj.pl nie zwraca źródeł 1080p, podczas gdy na stronie normalnie działają
[Obrazek: XV9RccOl.png]
[Obrazek: 15jW42kl.png]

Jestem zalogowany na konto darmowe
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: fsdgz, 17 gości