Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Filmów nie oglądasz na FanFilm tylko na Kodi. To Kodi odpowiada za odtwarzanie - FanFilm odpowiada za wyszukanie źródeł.
Żeby określić co jest nie tak - potrzeba więcej szczegółów:
1 - wersja FanFilm z której korzystasz
2 - materiał który odtwarzasz - z jakiego źródła
3 - co najważniejsze - LOGI - bez tego nic nie pomożemy:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (lub przez ustawienia FanFilm - konserwacja) - ale oczywiście po wystąpieniu błędu
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Nowe wersje:

W repozytorium stable wersja 2026.04.09.0
-scrapery--
  • poprawa obsługi ciasteczek dla cda-hd, zaluknij
  • naprawa zgłoszonych błędów
--core--
  • całkowita przebudowa systemu scraperów
  • poprawa okna wyszukiwania źródeł (szybszy start)

W repozytorium beta wersja 2026.04.16.0
--scrapery--
  • fix anime dla filman
  • fix dla TVPVOD
--gui--
  • poprawki w oknie źródeł

Podziękowali: servisco2, martairafal, Fiero_185th, afrikolos, tasior55
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
1
1
Odpowiedz
@Tomek co się stało z tematem wsparcia filebita w fanfilmie?
Odpowiedz
Informacja jaką mam sprzed 2-3 tygodni - pracują nad API. Nie chcą żebyśmy scrapowali stronę (co w sumie jest do ogarnięcia), chcą żebyśmy korzystali z API, w którym muszą dorobić endpointy dla nas. Cierpliwie czekamy.
Scrapowanie strony i robienie im pod górkę może prowadzić do tego że zaczną blokować zewnętrzne apki. Tego nie chcemy, a niestety z kilkoma serwisami już to przerabialiśmy (nie z naszej winy).
Podsumowując, będzie. Ale na ich zasadach.
2
1
Odpowiedz
Spoko, poczekajmy niema co się spieszyć.
Odpowiedz
W filman.cc nie otwiera się żaden film, w zeriun.cc jest OK.
Odpowiedz
REKLAMA:

Tak — Filman zmienił zasady. Powiedzmy że współpracujemy z nimi nad udostępnieniem dostępu dla FanFilm (bez wchodzenia w szczegóły — niektóre wtyczki do Kodi nadmiernie obciążają ich serwery zwiększoną ilością zapytań, co jest dla nich nieakceptowalne - staramy się żeby utrzymali dostęp dla FanFilm/Kodi - ale nie wiem co z tego wyjdzie).

Na chwilę obecną:
W repozytorium stable wersja 2026.04.16.0
--scrapery--
  • fix anime dla filman
  • fix dla TVPVOD
--gui--
  • poprawki w oknie źródeł

W repozytorium beta wersja 2026.04.23.1:
--scrapery--
  • nowy scraper retro moonflix.com
  • nowy scraper bollywood - filmlinks4u
  • fix filman - nowe zasady kont free (tymczasowe działanie)
  • fix flixhq
  • fix archive.org
  • fix webstreamer
  • fix dla scraperów drama
  • fix rapideo, wrzucaj, xt7 - stan plików na koncie
  • speed up xt7/tb7
  • fix m3u, fix stalkervod
--core--
  • poprawki systemu scraperów

Podziękowali: martairafal, wbak1102
1
Odpowiedz
W repozytorium beta wersja 2026.04.23.2:
--scrapery--
  • hotfix filman

jak już mówiłem - filman zmienił troszkę rzeczy - wersja którą dziś wypuściliśmy rano była tymczasowa - obecny fix dostosowuje się do zmian sprzed kilku godzin i na najbliższe kilka dni jak nie więcej powinien działać (taką dostaliśmy informację)

Podziękowali: martairafal, wbak1102
1
Odpowiedz
W repozytorium stable wersja 2026.04.23.2:
--scrapery--
  • nowy scraper retro moonflix.com
  • nowy scraper bollywood - filmlinks4u
  • fix filman - nowe zasady kont free
  • fix flixhq
  • fix archive.org
  • fix webstreamer
  • fix dla scraperów drama
  • fix rapideo, wrzucaj, xt7 - stan plików na koncie
  • speed up xt7/tb7
  • fix m3u, fix stalkervod
--core--
  • poprawki systemu scraperów

W repozytorium beta wersja 2026.04.26.3:
--scrapery--
  • Dodano nowy scraper anime: animerealms
  • Naprawiono działanie ekino

Ekino – zmiany i wyjaśnienie:
Darmowe konto może wymagać teraz logowania bezpośrednio na stronie ekino.ws lub ekino-tv.net. Logowanie odbywa się przez system ciasteczek i wymaga aktualizacji skryptu Tampermonkey. Skrypt automatycznie ustawi właściwą domenę, z której użytkownik się logował.
Ekino zmienia zasady działania – czasami użytkownicy bez konta premium również muszą się logować. Nie ma możliwości zalogowania się bez rozwiązania zabezpieczenia Google reCAPTCHA, którego Kodi nie jest w stanie obsłużyć.
W związku z tym zastosowano metodę znaną z innych scraperów (np. zaluknij, cda-hd):
  • Zaktualizuj skrypt Tampermonkey
  • Zaloguj się na stronie ekino w przeglądarce
  • Po zalogowaniu zostaną zapisane i przekazane odpowiednie ciasteczka oraz dane wymagane do działania
Konto premium w ekino działa bez zmian.

Instrukcja dotycząca ciasteczek: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: martairafal, servisco2, tasior55
Odpowiedz
Wczoraj owszem, było wymagane logowanie do ekino.
Dzisiaj nie jest.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: yot32, 8 gości