Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Coś kombinują. Godzinę temu miałem, teraz faktycznie nie ma.

Wersja beta działa też bez ciasteczek. Jak wrócą do pomysłu to będzie można korzystać
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam Szanownych. Póki co, jako użytkownik Android tv jestem szczęśliwym posiadaczem obu wersji FanFilm - FF3 i FF z modem od @tele. Tutaj moje serdeczne podziękowania za ogrom pracy wszystkich developerów - niezależnie od wersji. Wiem, co znaczy siedzieć godzinami na fotelu przed monitorem, czyniąc coś nie całkiem tylko dla siebie.

Jako kompletny lajkonik programistyczny nie jestem niestety w stanie wspomóc Was swoją wiedzą w tym temacie, bo zwyczajnie takowej nie mam. Natomiast jako "użytkownik końcowy" przyzwyczajam się do funkcji efektywnych i użytecznych i pewnie nie jestem w tym względzie wyjątkiem. I tutaj przechodzę do sedna zagadnienia.

Czy dałoby się (pewnie tak) i chciałoby się (okaże się) twórcom FF3 zaimplementować mały ale pomocny dodatek: okienko z listą pobieranego pliku [menadżer pobierania], jak ma to miejsce w modzie @tele.

[Obrazek: eI8OcmM.jpeg]

Pewnie znajdą się malkontenci, że niepotrzebne, że dziś już nikt nie ściąga, bo można streamować, że przecież taka funkcjonalność jak ściąganie plików istnieje. Fakt, istnieje. Tyle, że nie wiadomo, czy rzeczywiście się ściąga, czy np. ściąganie zostało przerwane (co w moim przypadku dość często ma miejsce i wtedy wykorzystuję funkcję pobierz - kontynuuj ze ściągniętym częściowo plikiem).

Dlaczego samo ściąganie i proces nad jego nadzorem jest użyteczny? Podam tylko kilka argumentów za:
1. streamować można, gdy są źródła. Bywa, że źródła dziś są a jutro nie ma
2. bywa, że są kłopoty z dostawcą internetu/awarią urządzenia. Trzeba cierpliwie czekać na naprawę/wymianę urządzenia
3. są osoby z niską prędkością/słabym zasięgiem internetu. Streamowanie często się zawiesza, lub w ogóle wyrzuca oglądany materiał. To frustrujące i odbierające przyjemność z oglądania.
4. przy takim okienku z listą plików pobierania jeden rzut oka na wyświetlacz wystarczy, by sprawdzić stan i szybko zareagować.

Osobiście byłbym bardzo wdzięczny za rozważenie i pochylenie się nad tą opcją. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Odpowiedz
Po pierwsze:
- nie ma czegoś takiego jak FF3 - jest FanFilm. Także nie wiem z czego korzystasz tak naprawdę
Wersja od tele jest wersją porzuconą przez deweloperów - którą kontynuuje jako swoją tele.

FanFilm -> Narzędzia -> Pobrane -> Menedżer pobierania. Jest od lat...
[Obrazek: PYlXYxtl.jpeg]
(zrzut bez pobierania akurat)

Wznawianie ściągania odbywa się właśnie przez menedżer - możesz przerwać , wykasować, wznowić właśnie w nim. Możesz wykasować listę, odświeżyć itp....
Poza tym - podczas ściągania wyskakuje info co (nie pamiętam dokładnie) chyba 10 lub 20% o postępie
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
Upss, znalazłem, dziękuję. Głęboko to zakopane. I jakoś tak nieintuicyjnie.
A można w jakiś sposób wymusić automatyczne otwieranie się Menadżera z chwilą rozpoczęcia pobierania?
Odpowiedz
Na chwilę obecną nie. Możliwe że dodamy ustawienie w const.
Zakopane nie jest. Jest w sekcji narzędzi bo tym jest
1
Odpowiedz
W repozytorium stable wersja 2026.04.26.3:
--scrapery--
  • Dodano nowy scraper anime: animerealms
  • Naprawiono działanie ekino

Ekino – zmiany i wyjaśnienie:
Darmowe konto może (ale nie musi) wymagać teraz logowania bezpośrednio na stronie ekino.ws lub ekino-tv.net. Logowanie odbywa się przez system ciasteczek i wymaga aktualizacji skryptu Tampermonkey. Skrypt automatycznie ustawi właściwą domenę, z której użytkownik się logował.
Ekino zmienia zasady działania – czasami użytkownicy bez konta premium również muszą się logować. Nie ma możliwości zalogowania się bez rozwiązania zabezpieczenia Google reCAPTCHA, którego Kodi nie jest w stanie obsłużyć.
W związku z tym zastosowano metodę znaną z innych scraperów (np. zaluknij, cda-hd):
  • Zaktualizuj skrypt Tampermonkey
  • Zaloguj się na stronie ekino w przeglądarce
  • Po zalogowaniu zostaną zapisane i przekazane odpowiednie ciasteczka oraz dane wymagane do działania
Konto premium w ekino działa bez zmian.

Instrukcja dotycząca ciasteczek: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

W repozytorium beta wersja 2026.04.29.0:
--scrapery--
  • nowy scraper playimdb
  • fix webstreamer
  • fix netmirror
  • poprawki w kodzie scraperów
--core--
  • opcja pokazywania menedżera pobierania po rozpoczęciu pobierania (w ustawieniach pobierania)

Podziękowali: wbak1102, martairafal
Odpowiedz
REKLAMA:

@grendel - zmienimy lokalizację dojścia do Pobrane
1
Odpowiedz
Cześć,
Za uwarzyłem problem z (beta 2026.04.23.2) Fundacja S3E9 ale w innych także OBEJRZYJTO źródła z boostredadx nie odtwarzają się w ogóle, natomiast ULTRASTREAM działa bez głosu z ISA i bez.
Odpowiedz
Chyba jest jakiś błąd od ostatnich 2 wydań bety bo po czasie tb7 przestaje całkowicie działać jakby był nieaktywny, aby to naprawić to pomaga przeinstalowanie przedostatniej wersji.
Odpowiedz
Tak. Właśnie wczoraj to samo trafiłem. To w końcu beta. Będzie fix

(01-05-2026, 09:09 PM)artmiecz napisał(a): Cześć,
Za uwarzyłem problem z (beta 2026.04.23.2) Fundacja S3E9 ale w innych także OBEJRZYJTO źródła z boostredadx nie odtwarzają się w ogóle, natomiast ULTRASTREAM działa bez głosu z ISA i bez.
A na wersji stabilnej działa? Jaka wersja kodi.
Samo odtwarzanie to już bardziej kodi niż fanfilm, w przypadku kodi 21 ISA jest mocno ułomne
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: LukasS, 6 gości