Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
(04-05-2026, 05:20 AM)Tomek napisał(a): @artmiecz - ciut więcej szczegółów z tym:
Cytat:w innych także zauważyłem że jest problem?
w innych scraperach czy w innych serialach?

W innych serialach np w Fundacji 3x09, 3x10 z tego co pamiętam nie działały wszystkie FilMan z lektorem, teraz po fixie działa VOE, a dalej nie działają Vidmoly, Luluvdo, DodStrem, Savefiles

(02-05-2026, 10:39 AM)Tomek napisał(a): Tak. Odtwarzanie m3u czy przez isa czy normalnie kuleje w k21. Nie ma możliwości połączenia ścieżek audio i video które są odrębnie. Tego się nie przeskoczy

Czy K22 i FF działa na ARMv7 (71) - czy ktoś ma doświadczenia z takim układem, moja Bravia jest właśnie na takim CPU i Antku 7 więc nie wiem czy jest sens przechodzić na K22. Czy nie jest to już wersja typowa pod 64-bity.
Odpowiedz
REKLAMA:

Co do innych hostów zacznij od sprawdzenia czy na stronie działają. Potem sprawdź czy masz resolver aktualny. Możliwe że po prostu resolver ich nie łapie. Na to już nie ma wpływu bezpośredniego. Część hostów nie działa na androidzie (chyba doodstream). Z tego co patrzyłem u mnie odpalają wszystkie, poza tymi które na stronie też są martwe

Zaś co kodi 22. Sprawdź w sklepie Play czy możesz zainstalować. Jeśli tak, to fanfilm będzie działał. Jeśli nie to jesteś skazany na to co ma twój tv... Lub na przystawkę za parę zł
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(04-05-2026, 08:36 PM)artmiecz napisał(a): Czy K22 i FF działa na ARMv7 (71) - czy ktoś ma doświadczenia z takim układem, moja Bravia jest właśnie na takim CPU i Antku 7 więc nie wiem czy jest sens przechodzić na K22. Czy nie jest to już wersja typowa pod 64-bity.

Dla Kodi 22 minimalna wersja Androida to SDK 24 (czyli Android 7.0 Nougat). Urządzenia ARMv7 obsługiwane są żadnego bez problemu.
[Obrazek: 2s3ot0Cl.jpeg]
Odpowiedz
@artmiecz - wywaliłem stąd twój spam - OSTATNIE OSTRZEŻENIE

W repozytorium beta wersja 2026.05.07.0:
--scrapery--
  • fix na filman - logowanie przez ciasteczka
--core--
  • fix wykrywania lektora AI

Filman – zmiany i wyjaśnienie:
Do wyszukiwania i działania filman wymagane jest konto. Ze względu na założone CF, co wynika m.in. z podkradania kont, ale też nadmiernych zapytań przez różne apki, serwis wymaga teraz logowania bezpośrednio na stronie filman.cc. Logowanie odbywa się przez system ciasteczek i wymaga aktualizacji skryptu Tampermonkey.
W związku z tym zastosowano metodę znaną z innych scraperów (np. zaluknij, cda-hd):
Zaktualizuj skrypt Tampermonkey
Zaloguj się na stronie filman.cc w przeglądarce
Po zalogowaniu zostaną zapisane i przekazane odpowiednie ciasteczka oraz dane wymagane do działania.

Podziękowali: LukasS
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
Odpowiedz
Skrypt i Fanfilm zaktualizowane, niby wysyła ciasteczka i pokazuje, że otrzymano ciasteczka, ale nie pokazuje ich zapisanych w ustawieniach wtyczki Sad

Edit: Sprawdzone pod Windowsem (Kodi 21.3) oraz na smartfonie (Kodi 22 Alfa 3).
Odpowiedz
Musisz zrestartować kodi
Odpowiedz
REKLAMA:

Na filman.cc nie wyszukuje źródeł przy nowej wtyczce.
@bkc2 ma rację.
Odpowiedz
ok - przyjrzę się - będzie hotfix (wszak to beta)
Odpowiedz
W repozytorium beta wersja 2026.05.07.1:
--scrapery--
fix na filman - logowanie przez ciasteczka dla usera free. User premium - logowanie przez login/hasło - mogą być problemy z wykrywaniem jakości jeszcze i z rate-limit.

Do wyszukiwania i poprawnego działania Filman wymagane jest konto. Ze względu na zabezpieczenia wdrożone przez Cloudflare (CF) — wynikające m.in. z przejmowania kont oraz nadmiernej liczby zapytań generowanych przez różne aplikacje i dodatki — serwis wymaga obecnie logowania bezpośrednio na stronie filman.cc oraz pobrania ciasteczek za pomocą skryptu.
W przypadku kont Free logowanie odbywa się przez system ciasteczek i wymaga aktualizacji skryptu Tampermonkey.
Instrukcja:
Zaktualizuj skrypt Tampermonkey.
Zaloguj się na stronie filman.cc w przeglądarce.
Po zalogowaniu odpowiednie ciasteczka oraz wymagane dane zostaną automatycznie zapisane i przekazane do dodatku.
Zastosowano rozwiązanie znane z innych scraperów, takich jak Zaluknij czy CDA-HD.

W przypadku kont Premium logowanie nadal odbywa się standardowo przy użyciu loginu i hasła i nie wymaga ciasteczek. Jeśli jednak użytkownik Premium przekaże również ciasteczka, uzyska dodatkowo dostęp do źródeł darmowych.

Podziękowali: wbak1102
Odpowiedz
(07-05-2026, 06:01 PM)Tomek napisał(a): ok - przyjrzę się - będzie hotfix (wszak to beta)
Czy operacje z Tampermonkey i ciasteczkami można przeprowadzić na Google TV?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości