Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MagCaster - Moja Apka
(13-05-2026, 04:22 PM)kris777 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Bedzie w kolejnych wydaniach. Dzieki jeszcze raz.
Odpowiedz
REKLAMA:

Wyszla wersja 1.3. 
  • Zmiana UI dla TV
  • Dodane ulubione kanaly dla wersji TV.
  • Duzo mocniejsze parsowanie portali stalker v1,v2 i v3 powinno dzialac.
  • Kanaly powinny sie zmieniac szybciej
  • Poprawiony QR Code do webservera.
  • Poprawione EPG
  • Guzik Refresh dla Telefonu
  • Kompletnie przebudowany kod UI telefonu (chociaz wyglada niemalze identycznie).
  • I wiele innych zmian, to chyba najwiekszy update od dluzszego czasu.

Odpowiedz
1.3.6 Wkrotce - duzo poprawek i nowsze biblioteki. Lepsza obsluga xtream, poprawione m3u i stalker.
Dodany backup ustawien, kontrola rodzicielska, chowanie kategorii itd.
Odpowiedz
(28-02-2026, 10:39 AM)cjk-dev napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl

Apka w wersji 1.2.1 pozwala na podpiecie stalkerow i m3u. Aktualnie jest na playstore 1.2.0 ktore jeszcze nie obsluguje m3u ale w ciagu dnia, dwoch powinna byc nowa wersja z dodana opcja m3u i zewnetrznego epg. Apka jest na android TV i na telefony/tablety. Pisalem ja kompletnie od zera nie uzywajac niczego innego jako podstawy. Uzywam w 100% LibVLC nie uzywam exoplayera.

By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Prosze o konstruktywna krytyke i co moge w niej poprawic. Mam nadzieje ze nie naruszam regulaminu forum i dziekuje !

Testowałem różne aplikacje: tivimate, OTT Navigator, StbEmu Pro, IPTVverse, Sparkle TV, iMPlayer, VU IPTV i mogę stwierdzić z całą pewnością, że MagCaster to perła w oceanie IPTV typu stalker portal.
Na szóstkę z plusem brakuje tylko opcji odznaczenia wszystkich grup i zaznaczenia wybranych przez użytkownika. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale z tego, co widzę, to jest opcja usuwania tylko pojedynczych grup.
Tak czy siak, świetna robota!
Odpowiedz
(04-07-2026, 04:40 PM)thewizzo napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&hl=pl

Apka w wersji 1.2.1 pozwala na podpiecie stalkerow i m3u. Aktualnie jest na playstore 1.2.0 ktore jeszcze nie obsluguje m3u ale w ciagu dnia, dwoch powinna byc nowa wersja z dodana opcja m3u i zewnetrznego epg. Apka jest na android TV i na telefony/tablety. Pisalem ja kompletnie od zera nie uzywajac niczego innego jako podstawy. Uzywam w 100% LibVLC nie uzywam exoplayera.

Prosze o konstruktywna krytyke i co moge w niej poprawic. Mam nadzieje ze nie naruszam regulaminu forum i dziekuje !

Testowałem różne aplikacje: tivimate, OTT Navigator, StbEmu Pro, IPTVverse, Sparkle TV, iMPlayer, VU IPTV i mogę stwierdzić z całą pewnością, że MagCaster to perła w oceanie IPTV typu stalker portal.
Na szóstkę z plusem brakuje tylko opcji odznaczenia wszystkich grup i zaznaczenia wybranych przez użytkownika. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale z tego, co widzę, to jest opcja usuwania tylko pojedynczych grup.
Tak czy siak, świetna robota!

Bardzo dziekuje za mila opinie - chetnie dodam w kolejnej wersji taka opcje Smile Dzisiaj wyszla na google play wersja 1.3.7 w ktorej uwzglednilem bardzo duzo zmian i poprawek.
Jesli chodzi o liczbe mnoga - jestem jedna osoba ktora po godzinach pisze ta aplikacje, robi za dzial serwisu, marketingu ktorego niema i nie zarabiam na tym ani grosza. 

Masowe oznaczanie (male symbole x ? ) - czy taka opcja bylaby wygodna?
1
Odpowiedz
Z jakiego powodu ta aplikacja potrzebuje żeby sklep Play był włączony?
Dla mnie wymóg sklep Play równa się aplikacja do pomijania, ponieważ korzystam z Aurora Store więc sklep Play jest dla mnie pasożytem.
Odpowiedz
REKLAMA:

(08-07-2026, 08:03 PM)bigdamian napisał(a): Z jakiego powodu ta aplikacja potrzebuje żeby sklep Play był włączony?
Dla mnie wymóg sklep Play równa się aplikacja do pomijania, ponieważ korzystam z Aurora Store więc sklep Play jest dla mnie pasożytem.

Co do uszczegolnienia : Aplikacja NIE wymaga obecnosci aplikacji play store na urzadzeniu. Aplikacja moze byc pobrana z play store, apkpure i skad tylko chcesz.

Play store jest po prostu defaultowym miejscem gdzie google wystawia aplikacje deweloperow takich jak m.in. ja. Nie znaczy to ze nie mozesz zainstalowac sobie pliku apk z usb i mozesz nie miec play store i golego androida i ona tez bedzie dzialac.
Odpowiedz
Krótka zapowiedź tego, co pojawi się w kolejnych aktualizacjach – niektóre z tych zmian wpłyną na codzienne korzystanie z aplikacji.

Integracja z Trakt.tv (model BYOK – „użyj własnego klucza”). To najważniejsza nowość. MagPlayer łączy się z serwisem Trakt, ale w specyficzny sposób: użytkownik dostarcza własny klucz API. Rejestrujesz darmową aplikację API na stronie trakt.tv (zajmuje to ok. 2 minut; dołączono instrukcję), wklejasz swoje dane (Client ID i Secret), a aplikacja przeprowadza uwierzytelnianie za pomocą metody „device-code” (kod urządzenia), wygodnej w obsłudze na telewizorach. Dlaczego BYOK? Twoje dane uwierzytelniające, Twój limit zapytań i Twoja relacja z serwisem Trakt – aplikacja jedynie pośredniczy w tym procesie. Moje konto nie bierze w tym udziału.

A ponieważ wpisywanie 43-znakowych kluczy za pomocą pilota (strzałek) nie należy do przyjemności, konfiguracja odbywa się przez wbudowany w aplikację serwer WWW: na telewizorze pojawia się kod QR, skanujesz go telefonem, wklejasz oba klucze w formularzu w przeglądarce, a one automatycznie trafiają do aplikacji na telewizorze. Zero wpisywania znaków pilotem.

Prawdziwe tytuły odcinków. Jeśli Twój portal nazywa odcinki po prostu „Episode 1, 2, 3…” (patrzę na was, większość portali typu Stalker), MagPlayer dopasowuje serial do bazy Trakt i pobiera właściwe tytuły – z pamięcią podręczną, szybko i automatycznie.
W oparciu o te fundamenty powstaną kolejne funkcje: oceny na kartach materiałów, bardziej szczegółowe opisy, sekcje „trendy” i „odkrywaj” dopasowane do katalogu Twojego portalu (dzięki czemu sugerowane treści są faktycznie dostępne do odtworzenia), a docelowo także dwukierunkowa synchronizacja historii oglądania.
Śledzenie obejrzanych treści (działa również bez Trakt). Ukończone odcinki otrzymują symbol ✓ na liście sezonów, a te obejrzane częściowo – wskaźnik postępu w procentach. Przytrzymanie przycisku na dowolnym odcinku pozwala na ręczne oznaczenie go jako obejrzanego lub nieobejrzanego. Funkcja działa w pełni lokalnie i przetrwa proces tworzenia oraz przywracania kopii zapasowej; stanowi też warstwę danych, która posłuży do przyszłej synchronizacji z Trakt.

W planach są również: przycisk zmiany proporcji obrazu w odtwarzaczu (Fit/Fill/16:9 – wreszcie rozwiązanie dla „ściśniętych” kanałów SD), mechanizm automatycznego wznawiania odtwarzania w przypadku przerwania strumienia podczas przewijania (problem występujący na niektórych wymagających portalach), szereg poprawek stabilności i błędów typu ANR (aplikacja nie odpowiada) na podstawie analizy danych z konsoli Google Play oraz dostosowanie aplikacji do wymagań systemu Android 16.

Kilka uwag: metadane z Trakt są domyślnie w języku angielskim (tłumaczenia na polski i inne języki są dostępne, jeśli serwis Trakt je posiada); Rejestracja BYOK to drobna, jednorazowa formalność – starałem się, by była jak najmniej uciążliwa. Mile widziane są wszelkie uwagi, zwłaszcza od użytkowników portalu Stalker: jeśli serial zostanie przypisany do niewłaściwego tytułu, proszę wpisać jego nazwę w tym wątku – mechanizm dopasowujący uczy się na konkretnych przykładach.
Odpowiedz
Apka naprawede spoko dziala bardzo dobrze mi jedynie czego brakuje to bardziej rozbudowane epg. Ale to tylko moja opinia.
Dobra robota dzieki.
Odpowiedz
(25-07-2026, 10:05 AM)isio napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości