Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm – oficjalny wątek
Już ci przecież odpowiedziałem w temacie zerion - zbieg okoliczności że w okresie kiedy bawiłeś się ciastkami padł zerion. Ich strona: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - po prostu nie działa - a jak nie działa to nie ma możliwości wyszukiwania.
[Obrazek: 4pjWP81l.png]

Co do vider - nie będzie z kilku powodów:
1. Zabezpieczenie captchą przy wyszukiwaniu - na stronie co kilka wyszukiwań, przy kodi praktycznie po jednej serii zapytań o materiał. Zabezpieczenie trudne do obejścia i nie warte świeczki.
[Obrazek: 4helW7gl.png]
I gdyby dotyczyło samego odtwarzania - byłoby do obejścia - ale pojawia się na wyszukiwaniu także co wyklucza możliwość wykorzystania.
2. bardzo niska jakość opisu materiałów.

Co do podobnych - nie wiem co masz na myśli - wszystkie serwisy które obecnie są w PL dostępne są obsługiwane.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Podobne viderowe, gdy się szuka tytuł+vider, to nie zawsze wyskakuje sam vider tylko inne strony, które wyglądają tak samo jak vider włącznie z komentarzami oglądających Polaków.
Odpowiedz
I mają dokładnie te same ograniczenia. Zaś 90% z nich to fake strony
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(27-05-2026, 11:28 AM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. do stremio.
Odpowiedz
Mamy już te dane. Ale naprawdę ten mechanizm nie jest naszym priorytetem.
Odpowiedz
(24-05-2026, 06:15 AM)Tomek napisał(a): Jeśli chodzi o możliwość ograniczania wielkości pliku (dla premium) w zależności od długości filmu — na ten moment nie planujemy wprowadzenia takiej funkcji. Obecny mechanizm ukrywania materiałów, na które użytkownikowi nie wystarczy transferu, spełnia swoje zadanie i w naszej ocenie jest wystarczający.

W odpowiedzi na moją prośbę dotyczącą wprowadzenia limitów na premium w zależności od długości filmu odpowiedziałeś jak wyżej. 

Nie chodzi mi stricte o mechanizm ukrywania materiałów, na które użytkownikowi nie starczy transferu. Chodzi mi bardziej o możliwość zarządzania posiadanym lub wykupionym limitem GB, który nie odnawia się co 24 godziny.
Mając do dyspozycji jeden odgórny limit (np. 30 GB z puli 300 GB), logiczne jest, że więcej transferu należałoby przydzielić na film trwający 2,5 godziny niż na 45-minutowy odcinek serialu. Obecnie (gdy pliki są sztucznie zawyżane, żeby nabijać transfer) mniej świadomy użytkownik może błyskawicznie zmarnować cały limit na krótkie seriale, gdzie pojedyncze odcinki potrafią ważyć po 10, a nawet 20 GB.

Dlatego warto wprowadzić gradację w przedziałach, gdzie każdy użytkownik mógłby sam ustawić wartości, w zakresach co 30 lub 60 min. np:
0-60 min - 5GB
61-120min - 10 GB
121-180 - 15 GB
181 - .... - 20 GB 
lub wyższe jeżeli preferuje jakość 4k.

Dodatkowo, przy sortowaniu według własnych kryteriów, warto pomyśleć o wprowadzeniu opcji wyboru: "rosnąco" lub "malejąco" (również w kontekście rozmiaru plików). Obecnie brakuje takiej możliwości i lista domyślnie układa się od największych do najmniejszych, chyba że czegoś nie zauważyłem.
Myślę, że wprowadzenie takich funkcji pozwoli części użytkowników zaoszczędzić trochę grosza na limitach, a płatnym serwisom nie zrobi to ani szkody, ani wielkiej różnicy.
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Każde wartości zostaną zaraz przez kogoś zakwestionowane. Nie przekonuje mnie za bardzo ta opcja ale można by się zastanowić nad mnożnikiem. Czyli limit + mnożnik × czas. Domyślnie zero. Wtedy każdy by sobie ustawił co lubi.

co do sortowania to racja, można by dać więcej opcji ale musi poczekać na przebudowę mechanizmów filtrów. Na razie musi wystarczyć fakt, że strzałką do góry lądujesz na końcu listy i kolejne do góry masz w odwrotnej kolejności.

Podziękowali: artmiecz
Odpowiedz
(28-05-2026, 09:14 PM)rysson napisał(a): Czyli limit + mnożnik × czas. Domyślnie zero. Wtedy każdy by sobie ustawił co lubi.

Bardzo dobry pomysł.
Odpowiedz
Jak dla mnie zbędne. Przecież użytkownik widzi ile transferu ma dany materiał. Jest pytany czy na pewno chce pobrać i wykorzystać transfer - może dodać jeszcze jedno pytanie żeby na pewno się upewnić? Ma możliwość ograniczenia maksymalnego rozmiaru materiału, maksymalnej jakosci. Już nie róbmy z userow osób które kompletnie nic nie ogarniają. Bo potem co chwilę będzie że czegoś nie znajduje bo sobie user źle przeliczył mnożnik (ten sam który ma problem z obliczeniem ile mu transferu zejdzie).

A sortowanie? Jak zamierzasz sortować wg języka malejąco? Chcesz najgorszy materiał mieć na górze? Dziwne podejście ale do ogarnięcia tak jak rysson mówi - strzałka do góry.

Btw. To moderacja decyduje czy post narusza regulamin czy nie. Twoja zgoda na usunięcie postów nic nie znaczy. Usunąłem ten twój dopisek. I to jest już naprawdę ostatnia moja uwaga do ciebie.
Odpowiedz
1. Dla ciebie zbędne bo może masz no limity w serwisach, ale nie wszyscy tak mają.  Jak ktoś nie umie ustawić to nie będzie ustawiał. Jak widać to ty robisz z ludzi osoby które nie ogarniają , jeżeli nawet rysson pisze że zastanawiał się jak to zrobić to znaczy że także dostrzegł taką potrzebę. Jeżeli ograniczam limit to nie muszę przewijać 30 źródeł (w serialu) bo mam limit na 20 GB tylko mam zawężone pole.

2. W android tv (przynajmniej u mnie nie ma strzałek), a jak sortowanie według języka to proste od a do z lub odwrotnie , można też dać możliwość wyboru z menu rozwijanego gdzie deklarujesz jakie mają być źródła pl en multi i tam ustawiać kolejność, ale jak wiesz tu chodzi głównie o sortowanie rozmiaru, a czy najgorsze na górze to trudno powiedzieć, jeżeli ustawie minimum na 1080p to mi wystarczy, nie potrzebuje odpalać pierwszej z góry multi paczki 60 GB, wystarczy mi 10 GB.

3. Do tego się nie odnoszę więc usuwam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: mrozowy, 3 gości